reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Witam sie po wizycie u nowej PAni dr powiedziala ze miesiac przerwy zebym odsapnela i walczymy dalej a wiec od sierpnia zastrzyki gonal po ktorych juz raz zaszlam i inseminacje mi zrobi na nfz jakos wyszlas pozytywnie nastawiona mowi walczymy dalej Pani Justyno ahhh malo takich ludzi :)

Witam sie po wizycie u nowej PAni dr powiedziala ze miesiac przerwy zebym odsapnela i walczymy dalej a wiec od sierpnia zastrzyki gonal po ktorych juz raz zaszlam i inseminacje mi zrobi na nfz jakos wyszlas pozytywnie nastawiona mowi walczymy dalej Pani Justyno ahhh malo takich ludzi :)

Świetna Pani doktor [emoji6]ja tez mam podobnego lekarza. Dodatkowo zawsze pomaga podnieść się z samolotu czy z usg podając rękę [emoji6]i zawsze trzyma kciuki za nas [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez jeden z moich lekarzy wspomina o tym leku. Mowi ze sa skuteczniejsze. Jak to wyglada? To w zastrzykach? Jak sie je podaje? Jak koszty? Mogla bys mi cos przyblizyc w temacie.

Mi tez nowy lekarz zalecil stymulacje gonadotropinami (do tej pory mialam clo), a z racji tego ze mam zdiagnozowane zaburzenia jajeczkowania to moge miec te zastrzyki refundowane, ale nie orientowalam sie jeszcze jaki koszt. Podaje sie kilka dni na poczatku cyklu do momentu az pecherzyk odpowiednio urosnie. Mi lekarz mowi ze nie ustala sie z gory ile dni nalezy przyjmowac tak jak w przypadku clo

Mi tez nowy lekarz zalecil stymulacje gonadotropinami (do tej pory mialam clo), a z racji tego ze mam zdiagnozowane zaburzenia jajeczkowania to moge miec te zastrzyki refundowane, ale nie orientowalam sie jeszcze jaki koszt. Podaje sie kilka dni na poczatku cyklu do momentu az pecherzyk odpowiednio urosnie. Mi lekarz mowi ze nie ustala sie z gory ile dni nalezy przyjmowac tak jak w przypadku clo
Możesz mieć na to refundacje, refundowanych jest tylko 3cykle czyli jak teraz wykorzystasz to masz tylko 2 np do ewentualnego in vitro, a tam jest znacznie więcej leków. Raz mialam iui na menopurze, ale zaplaciłam normalnie bez refundacji. I rzeczywiście jest tak, że lekarz z wizyty na wizytę przepisuje leki, zmniejsza, zwiększa dawki.

Tez jeden z moich lekarzy wspomina o tym leku. Mowi ze sa skuteczniejsze. Jak to wyglada? To w zastrzykach? Jak sie je podaje? Jak koszty? Mogla bys mi cos przyblizyc w temacie.
Gonal to sa zastrzyki w penie dostajesz ten i wklad i ustawiasz tam odpowiednie dawki i tak przez ilosc dni jak ci lekarz kazde potem minitorujesz jak rosna koszt 300 j 460 zl zalezy jak twoj organizm bedzie reagowal mozna jeszcze uzupelnic dawke a wstrzukujesz w brzuch o tej samej samej porze ja zazwyczaj wieczorem robie :)

Dziewczynki nie wrzucam dzisiaj kalendarza bo w sumie nic tam ciekawego nie ma [emoji6]idę dzisiaj na monitoring na 18:40 i zobaczymy co tam urosło ale chyba urosło bo od 2 dni tak mnie kłuje w jajnikach, ze wczoraj musiałam wziąć nospe. Nuna dostałaś @?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczynki nie wrzucam dzisiaj kalendarza bo w sumie nic tam ciekawego nie ma [emoji6]idę dzisiaj na monitoring na 18:40 i zobaczymy co tam urosło ale chyba urosło bo od 2 dni tak mnie kłuje w jajnikach, ze wczoraj musiałam wziąć nospe. Nuna dostałaś @?

Trzymam kciuki mocno!!:)

reklama

Jak to nic ważnego??? Twój monitoring jest bardzo ważny! :)

Do góry