reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny czytam wasze wpisy ale nie mam kiedy iż odp. super że się tak wspieracie bo bez tego to jakaś masakra Cikulinka bardzo mi przykro i wiem co czujesz trzymaj się dzielnie wiem że ciężko ale mi bardzo pomaga jak jest negatywna beta siądę przutulona do niego i poprostu płaczę już się zdążył przyzwyczaić . ja czekam na @ powinna przyjść w piątek i mąż wraca z delegacji 15 wiec mamy ogromną szansę na 2 iui bo będzie przez tydzień

ewcia ja nie pomogę bo o ciąży dowiedziałam się już w piątym tygodniu a objawy chyba 6 albo 7 mój pierwszy objaw wstręt do lodówki

a ja od 3-7 dnia biorę lamette i clo 2 po 1 tabletce potem iui i od drugiego dnia duphaston 3 po1 i luteina 2po2
Po iui biore identycznie leki tylko dochodzi mi femibion i acard. Powiem Wam ze to czekanie mnie wykancza. Chyba odrazu wolalabym wiedziec czy sie udalo. :(
A tu jeszcze ponad tydzien.....

Ponowie tez wczesniejsze pytanie. Jak szybko po iui mozna dostrzegac objawy ciazy? I jakie sa te najwczesniejsze? Moze troche dziwne pytanie ale nurtuje mnie to od jakiegos czasu. :)
Nie ma odpowiedzi na takie pytanie z prostego względu. Każda z nas jest inna, ma inny poziom hormonów, inaczej reaguje na leki. I to co u jednych wydawałoby się, że zwiastuje ciążę, u innych zwiastuje @.
Pierwszym i jedynym objawem jest zatrzymanie miesiączki.
Najwcześniej można sprawdzić badając poziom beta hcg w krwi. Jeżeli miało się podany zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka, to wiarygodny wynik jest w 12-14 dniu po owulacji. Bez zastrzyku można próbować robić betę w 11-12 dniu po owulacji.
Moje osobiste zdanie jest takie, że przy metodach wspomaganego rozrodu, testy sikane powinny być zabronione.
I drugie moje osobiste zdanie - jesli po IUI stosuje się leki z progesteronem, to nie należy odstawiać ich wcześniej niż po otrzymaniu wyników beta hcg z krwi. I oczywiście po konsultacji z lekarzem.

I jeszcze jedno. Zawsze jest wyjście z sytuacji. Jednym uda się po IUI, inni muszą skorzystać z IVF, jeszcze inni decydują się na adopcję.
Nigdy ni wolno nam się poddać. Nigdy!!! Chociaż życie sypie piaskiem w oczy, rzuca kłody pod nogi i wydaje nam się, że jesteśmy w czarnej dupie.
Pamiętajcie, co nas nie zabija to nas wzmacnia.
A zapewniam Was, jest o KOGO walczyć!!!!! :)

Dla nowych staraczek polecam książki Bogdy Pawelec. "Opowieści terapeutyczne o niepłodności" i " Niepłodność - pomoc medyczna i psychologiczna" (to drugie pisane z Wojciechem Pabianem.

A jak ktoś mieszka blisko lub w Krakowie to polecam spotkania z psycholog Pawelec. Telefon na jej stronie internetowej.

Bo często wystarczy uwolnić głowę... (wiem! Łatwo się mówi...jak nie myśleć o czymś czego się tak bardzo pragnie...) ;)
Ja to wszystko przerabiałam...łącznie z obwinianiem, pytaniami "dlaczego ja?", łącznie z tym, że wszędzie widziałam kobiety w ciąży, wszyscy zachodzili tylko nie ja...

Ale każdy ma swój czas. Jeden szybciej i łatwiej, drugi trudniej i dłużej. Ale pamiętajcie, WSZYSTKIE BĘDZIECIE MAMAMI!!!! :) ja Wam to mówię ;)

...ale epopeja wyszła... ;) ale tak jest jak już ma się to największe MARZENIE... :)

" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LIPIEC

12 - Froncia - Beta HCG
14 - Ewcikkizia - Beta HCG
14 - Justynaszatanka - Beta HCG
19 - Evelevel (III) - monitoring cyklu

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza?
Zapisałam się na 19(10dc) na monitoring już :) rozmawiałam wczoraj z Małżem, na razie nie zmieniamy lekarza, idziemy z moim, jak udało mu się mnie "zapłodnić" to dam mu jeszcze szansę, liczymy na kolejne 3 iui i doszliśmy do wniosku, że jak 3 się nie powioda to startujemy z ivf, ale mam nadzieję, że nie będe musiała ;) @zuzik85 własnie zamówiłam sobie jedną z książek, które poleciłaś, będzie już jutro więc mam świetną lekturę na weekend :) Dzięki ;)

reklama
" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LIPIEC

12 - Froncia - Beta HCG
14 - Ewcikkizia - Beta HCG
14 - Justynaszatanka - Beta HCG
19 - Evelevel (III) - monitoring cyklu

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza?
Zapisałam się na 19(10dc) na monitoring już :) rozmawiałam wczoraj z Małżem, na razie nie zmieniamy lekarza, idziemy z moim, jak udało mu się mnie "zapłodnić" to dam mu jeszcze szansę, liczymy na kolejne 3 iui i doszliśmy do wniosku, że jak 3 się nie powioda to startujemy z ivf, ale mam nadzieję, że nie będe musiała ;) @zuzik85 własnie zamówiłam sobie jedną z książek, które poleciłaś, będzie już jutro więc mam świetną lekturę na weekend :) Dzięki ;)
Warto tez przeczytac potege podswiadomosci...

Do góry