Ewcikkizia
Fanka BB :)
Zuzik85 chcialabym miec tyle.optymizmu w sobie co Ty. ja strasznie zameczam sie psychicznie. To stwierdzenie o wolnej glowie to chyba moge tylko pomarzyc. Staram sie zajmowac czyms innym nie myslec ale to wraca jak bumerang. Teraz wiem ze sobie.z tym nie radze..... szukam wszedzie wsparcia. Kazdy mowi ze na pewno sie uda a ja juz sama nie wiem... wierze w to bardzo mocno choc czasami nie mam juz sily. Boje sie kolejnych testow bo boje sie ze znowu nic z tego.... wszystko sie pierdzieli... najgorsze sa pytania dlaczego ja najpierw rozwod pozniej informacja ze nie moge miec naturalnie dzieci.... dziewczyny kiedy to sie skonczy......Nie ma odpowiedzi na takie pytanie z prostego względu. Każda z nas jest inna, ma inny poziom hormonów, inaczej reaguje na leki. I to co u jednych wydawałoby się, że zwiastuje ciążę, u innych zwiastuje @.
Pierwszym i jedynym objawem jest zatrzymanie miesiączki.
Najwcześniej można sprawdzić badając poziom beta hcg w krwi. Jeżeli miało się podany zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka, to wiarygodny wynik jest w 12-14 dniu po owulacji. Bez zastrzyku można próbować robić betę w 11-12 dniu po owulacji.
Moje osobiste zdanie jest takie, że przy metodach wspomaganego rozrodu, testy sikane powinny być zabronione.
I drugie moje osobiste zdanie - jesli po IUI stosuje się leki z progesteronem, to nie należy odstawiać ich wcześniej niż po otrzymaniu wyników beta hcg z krwi. I oczywiście po konsultacji z lekarzem.
I jeszcze jedno. Zawsze jest wyjście z sytuacji. Jednym uda się po IUI, inni muszą skorzystać z IVF, jeszcze inni decydują się na adopcję.
Nigdy ni wolno nam się poddać. Nigdy!!! Chociaż życie sypie piaskiem w oczy, rzuca kłody pod nogi i wydaje nam się, że jesteśmy w czarnej dupie.
Pamiętajcie, co nas nie zabija to nas wzmacnia.
A zapewniam Was, jest o KOGO walczyć!!!!!
Dla nowych staraczek polecam książki Bogdy Pawelec. "Opowieści terapeutyczne o niepłodności" i " Niepłodność - pomoc medyczna i psychologiczna" (to drugie pisane z Wojciechem Pabianem.
A jak ktoś mieszka blisko lub w Krakowie to polecam spotkania z psycholog Pawelec. Telefon na jej stronie internetowej.
Bo często wystarczy uwolnić głowę... (wiem! Łatwo się mówi...jak nie myśleć o czymś czego się tak bardzo pragnie...)
Ja to wszystko przerabiałam...łącznie z obwinianiem, pytaniami "dlaczego ja?", łącznie z tym, że wszędzie widziałam kobiety w ciąży, wszyscy zachodzili tylko nie ja...
Ale każdy ma swój czas. Jeden szybciej i łatwiej, drugi trudniej i dłużej. Ale pamiętajcie, WSZYSTKIE BĘDZIECIE MAMAMI!!!! ja Wam to mówię
...ale epopeja wyszła... ale tak jest jak już ma się to największe MARZENIE...
Eh sorki za takie wywody ale troche nie mam juz sily....