reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie to niestety pierwszy lekarz postawil zla diagnoze ze niby mam zatkane jajowody. Drugi lekarz powiedzial ze z jajowodami jest ok wszystko wiec zaczal szukac dalej przyczyny i przeprowadzil takie badanie. Przynajmniej wiemy dlaczego nie wychodzilo. :) teraz czekamy z niecierpliwoscia. ;)
Z dwojga złego dobrze, że wiecie chociaż z czym walczycie, trzymam kciuki za dwie kreseczki i rosnącą betę :*

reklama
no i niestety @ przyszyszła nawet wcześniej....
jakoś tak czułam ze przyjdzie.....
no i nic teraz to chyba się postymuluje i spróbujemy jeszcze raz naturalnie....bo kasy obecnie brak a kupujemy teraz schody do domu są konieczne.... no a jak nie to chyba spróbujemy ten szósty raz.....a jak nie to na ivf chyba zaczne zbierać .....powiem wam ze już sama niewiem co mam myśleć skąd na to kase brać i siłę najlepiej jak by w totka wygrać to bym się nawet nie zastanawiła nad invitro ba pierwsze to bym je wykonała..... czasem powiem wam ze jestem strasznie mieka .....
a w dodatku kolejna koleżanka w ciąży z 3 dzidziusiem....normalna typowa załamka

no i niestety @ przyszyszła nawet wcześniej....
jakoś tak czułam ze przyjdzie.....
no i nic teraz to chyba się postymuluje i spróbujemy jeszcze raz naturalnie....bo kasy obecnie brak a kupujemy teraz schody do domu są konieczne.... no a jak nie to chyba spróbujemy ten szósty raz.....a jak nie to na ivf chyba zaczne zbierać .....powiem wam ze już sama niewiem co mam myśleć skąd na to kase brać i siłę najlepiej jak by w totka wygrać to bym się nawet nie zastanawiła nad invitro ba pierwsze to bym je wykonała..... czasem powiem wam ze jestem strasznie mieka .....
a w dodatku kolejna koleżanka w ciąży z 3 dzidziusiem....normalna typowa załamka

Przykro mi Kochana, wiesz ze Tobie najbardziej kibicuje bo należy Ci się jak przysłowiowa psu buda[emoji53]strasznie mi smutno ze ta cholerna @ znowu Cię nawiedziła. Sama nie wiem co Ci doradzić ale znając mnie nie próbowałabym po raz szósty a zbieralabym na ivf, bo kasowo to chyba mamy podobna sytuacje [emoji6]
Ja już przestałam przejmować się ciążami koleżanek jak zachodzą i informują, tylko mówię ze gratuluje i staram się nie drążyć tematu wiem egoistyczne ale z drugiej strony one tez są egoistyczne wiedząc ze mamy problem skowronkowym świergotem informują o ciąży [emoji12]może to i chamskie z mojej strony ale inaczej już nie umiem.

O tak mi przyszło właśnie do głowy a może kochana zmiana lekarza? A właśnie chyba tak zrobię idę jutro do swojego i zobaczę co mi powie na moje wyniki ale pomimo to chce pójść się jeszcze skonsultować z innym [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LIPIEC

05 - Evelevel (III) - Wizyta kontrolna
06 - Cikulninka (IV) - testowanie po naturalnych staraniach
12 - Froncia - Beta HCG
14 - Ewcikkizia - Beta HCG
14 - Justynaszatanka - Beta HCG

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

@ cikulinka bardzo mi przykro. Kazde takie rozczarowanie boli jak cholera. :( u mnie tez wszystkie kolezanki albo w ciazy albo z malutkimi dzieciakami. Ale pamietaj tak jak napisala olinkaa_89 kazda taka sytuacja sprawia ze jestesmy silniejsze.
Jak Ci moge doradzic to chyba zbieralabym na in vitro juz. Trzymaj sie Kochana.

@cikulinka JEST MI ABRDZO PRZYKRO.... naprawdę Tobie już powinno to szczęście przyjść..... ja raczej na 90 % zdecydowałam się na in vitro... nie będziemy podchodzić do czwartej iui....czesc. pieniążków zbieramy połowę pozyczymy od teściów.. .. A potem bedziemy oddawać.. .. tylko jest strach ze może sie nie udać i co potem ?? Ale wiem ze trzeba myśleć pozytywnie.... I MUSI się udać.... jak nie spróbujemy nie bedziemy wiedzieć.. trzymam mocno za każdą dziewczynę ... życzę Wam żeby sie udało.... zaslugujemy na to..aby być Mama...

Heej!
Cikulinka, tulę mocno...
Przychylam się do wypowiedzi koleżanek. Rozdział z inseminacja pora zakończyć. Trzeba przejść na drugą stronę mocy i spróbować z ivf. Po pierwsze szanse większe, po drugie tam poszerzą diagnostykę, pewnie zaproponują dodatkowe badania. Po trzecie dostaniesz może inne leki na które Twoje jajka lepiej zadzialają.

Trzymam za Ciebie kciuki i życze szybkiego startu z in vitro. Powodzenia! &&&&&

reklama
Cześć dziewczyny, czytam was od dłuższego czasu. Gratuluje tym co się powiodło. Mam nadzieje, że mnie przygarniecie. Dajecie sobie fajne wsparcie, a ja bez niego chyba już dłużej nie dam rady.
Historia to 10 lat starań, 8 lat leczenia, dziś miałam 5 IUI...

Do góry