reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
cześć wszystkim!W końcu się doczekałam tego dnia! we wtorek miałam transfer jednego mrożaczka w cyklu naturalnym! jestem bez leków....lekarz powiedział,ze mój mrożaczek zaczął się rozwijać hmmmm.... spotkałyście się z tym?dzisiaj zaczyna się 3 dzień i już wczoraj zaczął boleć mnie lewy bok w podbrzuszu?!czułam się jakby coś wchodziło mi w żebra dzisiaj rano również lekki ból i niedawno puściło! co to może oznaczać ! leże od wtorku nic nie robie ,odpoczywam ,a w głowie pełno myśli na minute

Miałam taki czas, że "z nienawiścią" patrzyłam na kobiety w ciąży i małe dzieci. Ale czytając jakąś książkę o ludziach chorych na raka wszystko się we mnie zmieniło. Ktoś tam pisał, dlaczego mnie spotkała taka tragedia? I terapeuta odpowiadał: "a dlaczego nie? W czym jesteś lepszy? Dlaczego chciałbyś, żeby zachorował ktoś inny?" I tak, dzień po dniu stawalam się lepsza. Zaczęłam uśmiechać sie do kobiet prowadzących wózek, chodzić na plac zabaw, obcować z dziećmi. Zawsze towarzyszyła mi myśl, że ja też kiedyś będę MAMĄ. Było ciężko, ale wiara i dążenie do upragnionego celu dawały mi siłę.
I dziewczyny z tego forum. Do końca życia będę im za to wdzięczna!!!
Stara Gwardio - to o was :) (pewnie niektóre przeczytają) :D
Kurczaczki, ja was tylko podczytuje, fakt faktem od dawna i mam nadzieje ze wybaczycie ze sie wtracam. mMnie samej ivf sie udalo, do iui nie podchodzilam, bo wyniki meza nie pozwalaly, a moje tez nie byly idealne. Ale ja o tym, ze mam podobne podejscie do tego opisanego powyzej przez zuzik. Mimo ze to co nas spotyka jest straszne, moglo byc gorzej. Serio. Kazda z nas ma cos czego pokolenia kobiet przed nami nie mialy - szanse. A to juz jest bardzo duzo. Sposobow tez jest sporo i iui i ivf i adopcja komorek i dawstwo nasienia. Ja cieszylam sie ze w tym nieszczesciu istnieja sposoby zeby mi pomoc zostac matka. Co oczywiscie nie znaczy, ze nie miewalam poteznych dołów.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No i zapomnialam dodac, ze niezmiennie wam kibicuje. Oby obylo sie bez wyciagania "ciezszych dzial", ale jesli taki moment nastapi - zawsze jestescie mile widziane na forum o ivf

No i zapomnialam dodac, ze niezmiennie wam kibicuje. Oby obylo sie bez wyciagania "ciezszych dzial", ale jesli taki moment nastapi - zawsze jestescie mile widziane na forum o ivf

O, miło, że wpadłaś ;) mam dużo do nadrobienia na Waszym wątku :) ale tak w skrócie, który to Twój t.c? :*
Dzięki Tobie przypomniałam sobie, że miałam napisać nowym staraczkom, żeby
- unikały leków przeciwbólowych zawierających ibuprofen. Stosowanie bardzo niekorzystnie wpływa na jakość komórek jajowych!
Najbezpieczniejsze są leki z paracetamolem. Zwróćcie uwagę co bierzecie na bóle miesiączkowe, bo właśnie wtedy zaczyna dojrzewać nowa komórka jajowa.

O, miło, że wpadłaś ;) mam dużo do nadrobienia na Waszym wątku :) ale tak w skrócie, który to Twój t.c? :*
Dzięki Tobie przypomniałam sobie, że miałam napisać nowym staraczkom, żeby
- unikały leków przeciwbólowych zawierających ibuprofen. Stosowanie bardzo niekorzystnie wpływa na jakość komórek jajowych!
Najbezpieczniejsze są leki z paracetamolem. Zwróćcie uwagę co bierzecie na bóle miesiączkowe, bo właśnie wtedy zaczyna dojrzewać nowa komórka jajowa.
Dzis jest 17t 0d. Alez ten czas leci :)

Póki dzidziołek pozwala, to przypominam ;)
- na poprawę endometrium lampka czerwonego wytrawnego wina od początku cyklu do dnia przed owulacją (pod warunkiem, że brane leki nie zabraniają spożywania alkoholu)
- na wspomaganie zagnieżdżenia plaster świeżego ananasa dwa dni przed owulacją i dwa dni po owulacji.
:)

reklama
Do góry