reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny czytam wasze wpisy ale nie mam kiedy iż odp. super że się tak wspieracie bo bez tego to jakaś masakra Cikulinka bardzo mi przykro i wiem co czujesz trzymaj się dzielnie wiem że ciężko ale mi bardzo pomaga jak jest negatywna beta siądę przutulona do niego i poprostu płaczę już się zdążył przyzwyczaić . ja czekam na @ powinna przyjść w piątek i mąż wraca z delegacji 15 wiec mamy ogromną szansę na 2 iui bo będzie przez tydzień

ewcia ja nie pomogę bo o ciąży dowiedziałam się już w piątym tygodniu a objawy chyba 6 albo 7 mój pierwszy objaw wstręt do lodówki

a ja od 3-7 dnia biorę lamette i clo 2 po 1 tabletce potem iui i od drugiego dnia duphaston 3 po1 i luteina 2po2
Po iui biore identycznie leki tylko dochodzi mi femibion i acard. Powiem Wam ze to czekanie mnie wykancza. Chyba odrazu wolalabym wiedziec czy sie udalo. :(
A tu jeszcze ponad tydzien.....

Ponowie tez wczesniejsze pytanie. Jak szybko po iui mozna dostrzegac objawy ciazy? I jakie sa te najwczesniejsze? Moze troche dziwne pytanie ale nurtuje mnie to od jakiegos czasu. :)
Nie ma odpowiedzi na takie pytanie z prostego względu. Każda z nas jest inna, ma inny poziom hormonów, inaczej reaguje na leki. I to co u jednych wydawałoby się, że zwiastuje ciążę, u innych zwiastuje @.
Pierwszym i jedynym objawem jest zatrzymanie miesiączki.
Najwcześniej można sprawdzić badając poziom beta hcg w krwi. Jeżeli miało się podany zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka, to wiarygodny wynik jest w 12-14 dniu po owulacji. Bez zastrzyku można próbować robić betę w 11-12 dniu po owulacji.
Moje osobiste zdanie jest takie, że przy metodach wspomaganego rozrodu, testy sikane powinny być zabronione.
I drugie moje osobiste zdanie - jesli po IUI stosuje się leki z progesteronem, to nie należy odstawiać ich wcześniej niż po otrzymaniu wyników beta hcg z krwi. I oczywiście po konsultacji z lekarzem.

I jeszcze jedno. Zawsze jest wyjście z sytuacji. Jednym uda się po IUI, inni muszą skorzystać z IVF, jeszcze inni decydują się na adopcję.
Nigdy ni wolno nam się poddać. Nigdy!!! Chociaż życie sypie piaskiem w oczy, rzuca kłody pod nogi i wydaje nam się, że jesteśmy w czarnej dupie.
Pamiętajcie, co nas nie zabija to nas wzmacnia.
A zapewniam Was, jest o KOGO walczyć!!!!! :)

Dla nowych staraczek polecam książki Bogdy Pawelec. "Opowieści terapeutyczne o niepłodności" i " Niepłodność - pomoc medyczna i psychologiczna" (to drugie pisane z Wojciechem Pabianem.

A jak ktoś mieszka blisko lub w Krakowie to polecam spotkania z psycholog Pawelec. Telefon na jej stronie internetowej.

Bo często wystarczy uwolnić głowę... (wiem! Łatwo się mówi...jak nie myśleć o czymś czego się tak bardzo pragnie...) ;)
Ja to wszystko przerabiałam...łącznie z obwinianiem, pytaniami "dlaczego ja?", łącznie z tym, że wszędzie widziałam kobiety w ciąży, wszyscy zachodzili tylko nie ja...

Ale każdy ma swój czas. Jeden szybciej i łatwiej, drugi trudniej i dłużej. Ale pamiętajcie, WSZYSTKIE BĘDZIECIE MAMAMI!!!! :) ja Wam to mówię ;)

...ale epopeja wyszła... ;) ale tak jest jak już ma się to największe MARZENIE... :)

" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LIPIEC

12 - Froncia - Beta HCG
14 - Ewcikkizia - Beta HCG
14 - Justynaszatanka - Beta HCG
19 - Evelevel (III) - monitoring cyklu

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza?
Zapisałam się na 19(10dc) na monitoring już :) rozmawiałam wczoraj z Małżem, na razie nie zmieniamy lekarza, idziemy z moim, jak udało mu się mnie "zapłodnić" to dam mu jeszcze szansę, liczymy na kolejne 3 iui i doszliśmy do wniosku, że jak 3 się nie powioda to startujemy z ivf, ale mam nadzieję, że nie będe musiała ;) @zuzik85 własnie zamówiłam sobie jedną z książek, które poleciłaś, będzie już jutro więc mam świetną lekturę na weekend :) Dzięki ;)

reklama
" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LIPIEC

12 - Froncia - Beta HCG
14 - Ewcikkizia - Beta HCG
14 - Justynaszatanka - Beta HCG
19 - Evelevel (III) - monitoring cyklu

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza?
Zapisałam się na 19(10dc) na monitoring już :) rozmawiałam wczoraj z Małżem, na razie nie zmieniamy lekarza, idziemy z moim, jak udało mu się mnie "zapłodnić" to dam mu jeszcze szansę, liczymy na kolejne 3 iui i doszliśmy do wniosku, że jak 3 się nie powioda to startujemy z ivf, ale mam nadzieję, że nie będe musiała ;) @zuzik85 własnie zamówiłam sobie jedną z książek, które poleciłaś, będzie już jutro więc mam świetną lekturę na weekend :) Dzięki ;)
Warto tez przeczytac potege podswiadomosci...

Do góry