reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, do zagnieżdżenia dochodzi około 10 dnia. Zagnieżdżony zarodek zaczyna produkować beta hcg po 48godzinach od wgryzienia się w endometrium. Więc bete najlepiej zrobić 3 dni po zagnieżdżeniu.
U jednych może to być 12 dzień od IUI, u innych 14-15.
Wiecie, że zanim plemnik dotrze do komórki jajowej trochę czasu mija, potem ta zapłodniona komórka wędruje jajowodem do jamy macicy - kolejne kilka dni, potem krąży po macicy szukając odpowiedniego miejsca, następnie zagnieżdża się - w sumie około 10 dni.

reklama
Dziewczyny mam do was jedno pytanie, pierwsza IUI miałam na naturalnym cyklu teraz na stymulowanym stąd nie mam takiego doświadczenia w temacie jak wy [emoji4] do rzeczy... w poniedziałek ok godz 23 miałam półtora zastrzyku ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, w środę po godz 12 lekarz stwierdził że pecherzyk jest na peknieciu i można wykonać iui... kochane czy pecherzyk po tych zastrzykach napewno pękł w przeciągu paru godzin po iui ???
Mam cykle 28 dniowe, iui była w 12 dniu cyklu.. dlatego zastanawiam się czy napewno owulacja była w dniu iui, czy jednak może się zdążyć ze mimo zazycia ovitrelle wystąpiła normalnie w 14 dniu ?
Zastrzyk ovitrelle jest na dojrzewanie pęcherzyka. Potocznie mówi się, że na "pęknięcie". Ale chodzi o to, żeby wspomóc jego dojrzewanie, bo jak osiągnie odpowiednią wielkość to po prostu pęknie.

Zdarzają się przypadki, że pomimo podania zastrzyku pęcherzyki nie pękają, tylko tworzy się torbiel. Dlatego proście lekarzy o usg dwa - trzy dni po IUI w celu sprawdzenia czy pęcherzyk dojrzał i pękł.

U mnie jedynym podejrzanym objawem tego, że doszło do zagnieżdżenia był mleczny śluz, ale rzadszy niż normalnie w drugiej fazie cyklu.
Ale to pewnie też indywidualna sprawa.

U mnie jedynym podejrzanym objawem tego, że doszło do zagnieżdżenia był mleczny śluz, ale rzadszy niż normalnie w drugiej fazie cyklu.
Ale to pewnie też indywidualna sprawa.
Dzis u mnie 7dzien mija i jak narazie to mam zolty sluz... Nie wien czy ostatnio tez tak nie mialam przy pierwszej IUI..

reklama
Do góry