reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To chyba bardzo indywidualnie, u mnie oprócz wrogiego śluzu wszystko działało jak należy, mam tylko nadzieje ze nie będzie żadnej przerwy, bynajmniej nic nie wspominał, kazał najpóźniej do 3 dc. się zgłosić żeby od razu właśnie tego 3 dc. rozpocząć stymulację. Podobno są różne leki, nie wiem jakie zastosuje doktor w moim przypadku. Tego wszystkiego dowiem się na wizycie. Wiem Wiem żej ets forum o invitro, ale tu się już znamy i jakoś tak przyjemniej...
Dokladnie

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikaaaa a jak się czujesz? Jakieś specjalne zalecenia dostałaś? Który tydz? Ja na wizycie o duzo rzeczy zapomniałam zapytać...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Azjak, dzisiaj 6t4d. Czuje sie ok. Ogolnie to zaczely mi sie mdlosci tydziem temu no i wymioty po myciu zebow co jednak jest troche uciazliwe ;) spac moge caly czas ale niestety w pracy pod biurkiem nie moge tak ze zasypiam w domu nie pozniej niz 21. Zalecen specjalnych nie mam, kolejna wizyta 2 marca i mam sie okreslic czy chce badania na syndrome downa.
A co u Ciebie?

To chyba bardzo indywidualnie, u mnie oprócz wrogiego śluzu wszystko działało jak należy, mam tylko nadzieje ze nie będzie żadnej przerwy, bynajmniej nic nie wspominał, kazał najpóźniej do 3 dc. się zgłosić żeby od razu właśnie tego 3 dc. rozpocząć stymulację. Podobno są różne leki, nie wiem jakie zastosuje doktor w moim przypadku. Tego wszystkiego dowiem się na wizycie. Wiem Wiem żej ets forum o invitro, ale tu się już znamy i jakoś tak przyjemniej...
Dokladnie tak samo uwazam my tu już sie znamy i mi tu jakos razniej [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Azjak, dzisiaj 6t4d. Czuje sie ok. Ogolnie to zaczely mi sie mdlosci tydziem temu no i wymioty po myciu zebow co jednak jest troche uciazliwe ;) spac moge caly czas ale niestety w pracy pod biurkiem nie moge tak ze zasypiam w domu nie pozniej niz 21. Zalecen specjalnych nie mam, kolejna wizyta 2 marca i mam sie okreslic czy chce badania na syndrome downa.
A co u Ciebie?

Chodzi o badania prenatalne. To nie tylko wykrywanie syndromu downa. Pozwolę sobie doradzić: chcesz. Po pierwsze zrobią porządne usg z każdej możliwej strony. Po drugie sprawdzą czy fasolka nie ma zwiększonego ryzyka na jakieś choróbska. Dla nas kobiet, które miały problem z doczekanie tej fasolki te badania powinny być musem. Ile kobiet tyle zdań. Wiele razy widziałam, że panie żałowały tych badań bo tylko się zestresowały bo wyszło im to i to a dzieć urodził się zdrowy. A ja się pytam: lepiej się stresować i cieszyć, że jest ok czy zdziwić bardzo negatywnie przy porodzie i być totalnie nieprzygotowanym? To nie chodzi o to, że jak coś będzie nie tak to od razu usuwamy ciążę a skoro nie usuwamy to po co badania? Te badania są po to aby (tfu tfu jeśli nasze dziecko ma się urodzić chore) móc działać w miarę możliwości jeszcze w ciąży lub być przygotowanym chociażby psychicznie.

Chodzi o badania prenatalne. To nie tylko wykrywanie syndromu downa. Pozwolę sobie doradzić: chcesz. Po pierwsze zrobią porządne usg z każdej możliwej strony. Po drugie sprawdzą czy fasolka nie ma zwiększonego ryzyka na jakieś choróbska. Dla nas kobiet, które miały problem z doczekanie tej fasolki te badania powinny być musem. Ile kobiet tyle zdań. Wiele razy widziałam, że panie żałowały tych badań bo tylko się zestresowały bo wyszło im to i to a dzieć urodził się zdrowy. A ja się pytam: lepiej się stresować i cieszyć, że jest ok czy zdziwić bardzo negatywnie przy porodzie i być totalnie nieprzygotowanym? To nie chodzi o to, że jak coś będzie nie tak to od razu usuwamy ciążę a skoro nie usuwamy to po co badania? Te badania są po to aby (tfu tfu jeśli nasze dziecko ma się urodzić chore) móc działać w miarę możliwości jeszcze w ciąży lub być przygotowanym chociażby psychicznie.
Nie wiem jakie wady jeszcze wykluczaja, pilegniarka powiedziala o down syndrmom screening (ksiazeczka informacyjna ktora nam dala tez wspomina tylko o zespole downa na glownej stronie, nie wchodzialm jeszcze w szczegoly bo jest po holedersku i musze nad tym spedzic troche czasu) . Badanie moze byc robione dwoma metodami- badanie krwi plus usg i tylko badanie krwi (to jest ta nowsza metoda). Ja zawsze bylam i jestem za tym zeby te badania robic. A co robisz z ta wiedza to juz sparaw indywidualna.

Dokladnie tak samo uwazam my tu już sie znamy i mi tu jakos razniej [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Ale jednak IUI to nie in vitro. Zupełnie inne odczucia i zupełnie inna droga. Może nie każda z dziewczyn tutaj interesuje się tym, więc skoro jest forum o in vitro to może lepiej tam dzielić się doświadczeniami.

A co u Ciebie?
Mam podobnie mdłości ale bez wymiotow i spanie na zawołanie. Od ok wpol do 10 i po pracy musowa drzemka. W pracy chwilami ciężko bo jak mi się ziewanie włącza a kawę ograniczam to zostaje tylko wietrzenie pomieszczenia :) ja jutro robię wszystkie badania krew, mocz i różyczki toxo itp. 28 mam wizytę i też będę pytać o te badania. Ja chodze na nfz do poradni do gin i zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego w prywatnym gabinecie w poznaniu (lepszy sprzęt) ale nie wiem właśnie czy to wystarczy czy jeśli wszystko będzie ok to czy robić te testy z krwi?

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

To nie chodzi o to ze tu przyjemniej...warto podczytywac tamto forum bo tam jest duzo wskazowek i podpowiedzi co zrobic zeby zwiekszyc szanse...

reklama

Chyba nas tu nie chcą? Poczytałam trochę na forum, tam dziewczyny albo po wielokrotnie ivf albo w ciąży, przeskocze ale pod warunkiem że ty tam będziesz...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry