reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Popieram poprzednie wpisy, wszyscy mają zostać a ewentualnie udzielać się też na innych forach ;-)

Wiola, szkoda że monitoring nie pocieszyl. Uważam że zamiast odpoczywać lepiej zrobić iui na cyklu stymulowanym. Ja caly czas mam stymulowane.

Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa i kciuki! Jestem po trzeciej i ostatniej iui. Mąż dobrze popracowal i dal od siebie 16 mln plemnikow :cool2: U mnie ostatecznie po tej 100% drożnej stronie jest jeden dobry pecherzyk 20 mm i jeden mniejszy 17 mm. Po tej wątpliwej stronie 28 i 23. Mogło by być lepiej ale jednak wierzę w sukces!

Mimo trzymanych kciukow z lekarzem też rozmawialiśmy co dalej jak się nie uda. W tej sytuacji startuje z in vitro. Na końcu następnego cyklu mam się zjawic a transfer w maju. Leki będę miała refundowane.

Można mnie wpisać do tabelki 6.03 testowanie.
Za wszystkie trzymam kciuki :rofl:
Trzymam kciuki za betowanie [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny macie, któraś taki zestaw leków po iui: rano encorton i acard, wieczorem acard i luttagen. Nie wiem po czym, ale wieczorami chodzę jak pijana. Wczoraj ledwie doszłam do łazienki przez zawroty głowy. Dzieje się tak tylko wieczorami.
Progesteron swoje robi... Po nim człowiek tak przytlumiony,W Twoim przypadku ten lutagen, choć masę dziewczyn źle się czuje po encortonie, u mnie po nim woda sie zatrzymuje

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba nas tu nie chcą? Poczytałam trochę na forum, tam dziewczyny albo po wielokrotnie ivf albo w ciąży, przeskocze ale pod warunkiem że ty tam będziesz...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jednej osobie coś nie pasuje a odchodzić ma kilka?
Jasani jak Ci bardzo nie pasuje wymiana różnych doświadczeń to wiesz... for od groma. Tu się poznaliśmy i ja np. nie widzę powodu aby zawierać nowe znajomosci tylko dlatego, że zmienił się mój status (pomijając, że mnie to tu w ogóle być nie powinno:))).

Jasani jak Ci bardzo nie pasuje wymiana różnych doświadczeń to wiesz... for od groma. Tu się poznaliśmy i ja np. nie widzę powodu aby zawierać nowe znajomosci tylko dlatego, że zmienił się mój status (pomijając, że mnie to tu w ogóle być nie powinno:))).
Dokładnie... A jak tam twoja córcia? Daje w kość? Chodzisz jak zombie?
Mam do Ciebie takie pytanie. Co odgrywa kluczowa role przy in vitro twoim zdaniem? Wg mnie labo embriologiczne czy się mylę? Ja leczę się w mało znanej klinice i nie mam nikogo kto mógłby mi powiedzieć o ich skuteczności... Jedno co wiem na pewno to to że mają bardzo dobry sprzęt i embriologow... Ja z mojej lekarki też jestem mega zadowolona ale nie jest to klinika z latami doświadczeń i teraz zastanawiam się czy in vitro robić tam czy w bardziej znanej klinice z opublikowanymi "wynikami" . Zgłupiałam!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

No ale dziewczyny bądźmy dla siebie miłe. Te które podchodzą do in vitro niech zostaną, jeśli uważają, ze dziewczyny tutaj mogą im służyć jakaś wiedzą, ale bez sugerowania komuś innemu odejścia. Jasani może zostać tak jak i wy. I już skończmy ten temat. Bo zaczyna się robić nieprzyjemnie.

Dokładnie... A jak tam twoja córcia? Daje w kość? Chodzisz jak zombie?
Mam do Ciebie takie pytanie. Co odgrywa kluczowa role przy in vitro twoim zdaniem? Wg mnie labo embriologiczne czy się mylę? Ja leczę się w mało znanej klinice i nie mam nikogo kto mógłby mi powiedzieć o ich skuteczności... Jedno co wiem na pewno to to że mają bardzo dobry sprzęt i embriologow... Ja z mojej lekarki też jestem mega zadowolona ale nie jest to klinika z latami doświadczeń i teraz zastanawiam się czy in vitro robić tam czy w bardziej znanej klinice z opublikowanymi "wynikami" . Zgłupiałam!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw sie...ja tez robilam w pipidowie...tez martwilam sie ze jak nie pojade np do warszawy to sie nie uda...udalo sie za 1 razem...lekarz wazny ale chyba bardziej embriolog

reklama
Ja uważam, ze dobrzy lekarze są wszędzie, czy to w stolicy, czy w jakimś Wygwizdowie. Owszem dużo jest w rekach specjalistów, ale to jest tez indywidualna kwestis naszych predyspozycji i tego co jest przyczyną takiej, a nie innej sytuacji. Moja siostra chora na reumatyzm, z którym walczy już kilka lat szczęśliwie zaszła w bliźniaczą ciaze, a u nas niby jakichś wielkich problemów nie ma, a w ciąży brak. Trochę zaufania do lekarzy :-)

Do góry