reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, a czy za mrożenie zarodków i bladticyst płacicie dodatkowo? U mnie w klinice 5700 to stymulacja punkcie i transfer. Mrożenie i później transfer mrozaczków to już dodatkowe koszty.
Wszystko dodatkowe koszty.
U mnie taki cennik
Samo ivf bez lekow 6960, transfer zarodka 1400, przechowywanie zarodkow 600
Dodatkowe
embryo transfer z zamrozonego zarodka 1400
Wspomaganie wylegania 500
Zamrozenie komorek jajowych 400
Zamrozenie i przecjowywanie nasienia 300
Procedura ciaglego monitorowania zarodkow 840
Wlew dozylny z antagonisty oksytocyny przed transferem 1100
Specjalne podloze do transferu zarodka zwiekszajace wskaźnik implantacji 280

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a czy za mrożenie zarodków i bladticyst płacicie dodatkowo? U mnie w klinice 5700 to stymulacja punkcie i transfer. Mrożenie i później transfer mrozaczków to już dodatkowe koszty.
U nas pakiet ivf to koszt 6700, i kończy się na etapie obserwacji zarodków, osobno płaci się za transfer 1400 i mrożenie oocytów 500 ( maks.3 komórki jajowe)

Wszystko dodatkowe koszty.
U mnie taki cennik
Samo ivf bez lekow 6960, transfer zarodka 1400, przechowywanie zarodkow 600
Dodatkowe
embryo transfer z zamrozonego zarodka 1400
Wspomaganie wylegania 500
Zamrozenie komorek jajowych 400
Zamrozenie i przecjowywanie nasienia 300
Procedura ciaglego monitorowania zarodkow 840
Wlew dozylny z antagonisty oksytocyny przed transferem 1100
Specjalne podloze do transferu zarodka zwiekszajace wskaźnik implantacji 280

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
A nie wiesz jak ze zwolnieniami lekarskimi, ja już nie wyrabiam z urlopem o klinikę, wszystko do południa

Ja chciałabym po punkcji troche l4 do momentu podania zarodków, pracuje w miejscu gdzie masę klientów chorych,to prątkujących gruźlików i innych...poza tym potrzebuje dojść do siebie psychicznie, prace kocham ale stres ogromny,już nie pamiętam kiedy miałam czas na siebie i własne przemyślenia, no chyba że w pracy, tu spędzam większość życia:)

Po punkcji to wątpie aby wydali l4 bo nie ma żadnych wskazań, ot zabiorą jajka. Ale po tansferze możesz poprosić o zwykłe l4 do czasu wyników.

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

17 – ludek – IUI
18 – anett96 – monitoring cyklu
20 – zylwia – monitoring cyklu
20 – wiola1702 – monitoring cyklu
20 – adunnnia90 – wizyta w klinice
20 – Vinszka - wizyta + ocena cyklu
20 – Emilianka6966 - wizyta w klinice przed ivf
21 – jolancik – wizyta u lekarza
21/22 – cikulinka – beta hcg
24 – jasani – monitoring cyklu
28 – Oska305 – beta hcg

MARZEC

01 – Bubu19821 – monitoring cyklu
01 – Oska305 – wizyta w klinice

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy
Jolancik wpisz mnie proszę na wizytę przed ivf na 6 marca (w dniu moich urodzin)

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Joko to Ty też startujesz? Świetnie...Bierzesz już jakieś leki? Wiesz już czym będziesz stymulowana? Jak u ciebie wygląda w klinice koszt?[/QUOTE]

Dziewczyny jest tu forum o in vitro. Zapraszam tam żeby dziewczynom pochodzącym do inseminacji nie zawracać głowy. Też tam jestem :-)

reklama
Joko to Ty też startujesz? Świetnie...Bierzesz już jakieś leki? Wiesz już czym będziesz stymulowana? Jak u ciebie wygląda w klinice koszt?
[/QUOTE]
Tak tak tak.... Jeszcze nic nie wiem wszystko będę wiedziała 6 marca. Więc pewnie w kwietniu będę miała ivf... Bo pewnie miesiąc anty... Dziś zrobiłam amh... I wczoraj zapadła decyzja o ivf... Koszt b. Duży ale czego się nie robi...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry