reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
<0.1

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi :(
A co bierzesz? Ja biorę enctorton, dużo dziewczyn z wrogością go bierze? Ale przeciwciała z krwi ok? Do pierwszej IUI bralam go zaledwie 13 dni także mógł nie podziałać bo teraz już prawie dwa msc

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie biorę , lekarz do tej pory nic mi nie przepisał, badań na wrogość we krwi też mi nie zlecił nie wiem czemy może powinnam sama pójść i je zrobić?

Przykro mi :(

Nic nie biorę , lekarz do tej pory nic mi nie przepisał, badań na wrogość we krwi też mi nie zlecił nie wiem czemy może powinnam sama pójść i je zrobić?

Do pierwszej inseminacji nie miałaś robionych badań? Może miałaś i nie pamiętasz, w naszej klinice bez kompletu badań ani rusz...jeżli wychodzą przeciwciała we krwi inseminacja nie ma sensu, tak twierdzi mój lekarz, na szczęście u mnie tylko wrogi śluz wiec dlatego mogłam przystąpić

Do pierwszej inseminacji nie miałaś robionych badań? Może miałaś i nie pamiętasz, w naszej klinice bez kompletu badań ani rusz...jeżli wychodzą przeciwciała we krwi inseminacja nie ma sensu, tak twierdzi mój lekarz, na szczęście u mnie tylko wrogi śluz wiec dlatego mogłam przystąpić

Miałam robione badania na TSH-3 generacji progesteron, prolaktyna oraz LH, po tych badaniach miałam zlecone badania na wrogość śluzu i to wszystko:(

To u mnie i ja i mąż mieliśmy szereg badań, coby wykluczyć właśnie przeciwciała czy bakterie

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Mąż miał robione badanie nasienia i fragmentacje DNA plemników wszystko ok. Czy powinnam zapytać swojego ginekologa o to badanie? czemu mi go nie zlecił? i najważniejsze czemu mi nic nie przepisał na wrogość śluzu

Katharina ty jesteś po ivf? Dobrze pamiętam? I masz pcos??? Czy przed ivf rosły ci Pęcherzyki?

Tak jestem po in vitro. Mam pcos. Pecherzyki same z siebie nie rosly. Na clostibegyt tez nie reagowalam. Do iui podchodzilam na zastrzykac i mialam zawsze 1 pecherzyk. Do in vitro na zastrzykach uzyskalam 14 pecherzykow i pomimo ze mialam 31 lat to zaplodnili wszystkie bo lekarz stwierdzil ze pcos jest wskazaniem zeby zaplodnic wszystkie a nie jak rzad chce tylko 6...

Tak jestem po in vitro. Mam pcos. Pecherzyki same z siebie nie rosly. Na clostibegyt tez nie reagowalam. Do iui podchodzilam na zastrzykac i mialam zawsze 1 pecherzyk. Do in vitro na zastrzykach uzyskalam 14 pecherzykow i pomimo ze mialam 31 lat to zaplodnili wszystkie bo lekarz stwierdzil ze pcos jest wskazaniem zeby zaplodnic wszystkie a nie jak rzad chce tylko 6...
Ja na clo reaguję świetnie w tym cyklu miałam 3 pęcherzyki... To była moja druga i ostatnia IUI ... Teraz zostało tylko ivf... Ty robiłaś w Płocku, dobrze kojarzę? Możesz mi powiedzieć ile całe ivf cię wyniosło i ile to u ciebie ogółem trwało tj. przygotowanie i cała procedura?

reklama
Ja na clo reaguję świetnie w tym cyklu miałam 3 pęcherzyki... To była moja druga i ostatnia IUI ... Teraz zostało tylko ivf... Ty robiłaś w Płocku, dobrze kojarzę? Możesz mi powiedzieć ile całe ivf cię wyniosło i ile to u ciebie ogółem trwało tj. przygotowanie i cała procedura?

Badania z mezem mielismy jeszcze wazne z iui. Maz placil 500zl za mrozenie nasienia bo wyjezdzal na pol roku. Punkcja zaplodnienie transfer i mrozenie na 1 rok wynioslo mnie 7tys. Do tego wizyty u gina. I leki na refundalcje wyniosly mnie 1tys a bez refundacji byloby 3.5tys. Co to trwania to szybciutko 2 cykle. 1 cykl zastrzyki i hodowla jajeczek. Pobranie. Zwg ze mialam ich duzo i estradiol byl 9500 to mialam criotransfer. Dostalam okrec...w 2dc po estrofem...kontrola endometrium i podanie 5 dniowej blastki. Polecam criotransfer na regeneracje organizmu

Do góry