reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny ja już po wizycie. Mam dwa pęcherzyki, ale jeszcze małe. Iui w poniedziałek lub wtorek jutro mam sprawdzić LH i na tej podstawie decyzja. Rozmawiałam z lekarzem i zaczynam wstępne badania krwi do in vitro. Daj Panie Boże żeby iui się udała, ale jeśli nie to w marcu in vitro. Co do cen za leki to lekarz powiedział mi, że przed iui nie są refundowane, ale przed in vitro już tak :-) chociaz tyle dobrych wieści :-)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Joko 3mam kciuki :)
Ja już po HSG, ból jak na okres, bardziej odczuwalam dyskomfort i zimno mi było. I miałam wrażenie że kupę zrobię hahaha .
Lewy jajowod drozny, w prawym drożności brak. Nie dało rady się przepchac więc czeka mnie histero. No cóż nie mogłam być idealnie rozplodowa :)

Mam tak samo. Własnie w styczniu miałam histeroskopię i rozszerzyli mi na tępo kleszczykami wejście do niedrożnego jajowodu, bo było zwężone. Oby podziałało! Trzymam za Ciebie kciuki :)

Też zawsze marznę przy tych procedurach, lubię ciepełko :happy:

Mruch witaj.
Powiedzcie mi jest sens robić iui mając Jeden Jajowod drozny? Czy lepiej zrobić histeroskopie? Niedroznosc jest spowodowana prawdopodobnie zapaleniem przydatkow w przeszłości...

Muszą być jajeczka dojarzałe po dobrej stronie i będzie Ok. Ja właśnie tak podchodzę do IUI ;) Ale histeroskopia nie zaszkodzi, tylko nie daje gwarancji udrożnienia, tak mi się wydaje.

Jak jajeczkowanie jest z jajnika do ktorego dochodzi zapchany jajowod to co za sens brania lekarstw lub zastrzyku na pekniecie jak i tak nasienie nie dojdzie?

To ma sens jak jajeczka są po dobrej stronie. Nie w każdym miesiącu IUI się odbędzie, ale nie skreśla osoby z taką diagnozą. Mnie dobrze i duzo jajeczek rosło i dwa miesiące pod rząd miałam IUI.

Joko, przykra wiadomość :( Trzymaj się!
Trochę łez i znowu do walki! Ja teraz będę podchodziła do trzeciej ostatniej IUI, chcę spróbować szczęścia po histeroskopii ;)

A podczas in vitro się dostosowuje do biegu cyklu czy wszystko się miesza przez leki?

Joko, przykra wiadomość :( Trzymaj się!
Trochę łez i znowu do walki! Ja teraz będę podchodziła do trzeciej ostatniej IUI, chcę spróbować szczęścia po histeroskopii ;)

A podczas in vitro się dostosowuje do biegu cyklu czy wszystko się miesza przez leki?
No właśnie tym razem oszczędziłam sobie łez bo co to zmieni... Jeszcze z mężem się pokłóciłam z tego wszystkiego i taki był finał ostatniej IUI... Hmmm... Dobrze że weekend to odreaguje... Winko z przyjaciolkami dobrze mi zrobi... Nie piłam już chyba całe wieki ale w weekend winka sobie nie pożałuje... Znowu wzięłam się za pieczenie ciast żeby czymś ręce zająć... Więc tym razem będzie ciasto czekoladowe i oczywiście moja kochana szarlotka (mam nadzieję że zostanie coś do jutra do winka)... A tyłek będzie rósł i to 10 kg co zrzuciłam szybko mi znów przybędzie...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie tym razem oszczędziłam sobie łez bo co to zmieni... Jeszcze z mężem się pokłóciłam z tego wszystkiego i taki był finał ostatniej IUI... Hmmm... Dobrze że weekend to odreaguje... Winko z przyjaciolkami dobrze mi zrobi... Nie piłam już chyba całe wieki ale w weekend winka sobie nie pożałuje... Znowu wzięłam się za pieczenie ciast żeby czymś ręce zająć... Więc tym razem będzie ciasto czekoladowe i oczywiście moja kochana szarlotka (mam nadzieję że zostanie coś do jutra do winka)... A tyłek będzie rósł i to 10 kg co zrzuciłam szybko mi znów przybędzie...

Mi niestety też słodycze pomagają :) Od poniedziałku ruszam na siłownię bo jak tak dalej pójdzie wyhoduję ciążę spożywczą :)

reklama
Następnego razu nie będzie... Hmmm zostało tylko ivf...

ivf to też jakieś rozwiązanie... po ostatniej iui pomimo,że była moją pierwszą, tak bardzo zwątpiłam w jej powodzenie,że zaczęłam czytać o in vitro...psychicznie przygotowuję się na to co też mnie czeka. Pewnie jeszcze dwa cykle i dołącze do Ciebie.
A kiedyś mówiłam,że chcę mieć trójkę dzieci...jak nawet jednego urodzić nie mogę...

Do góry