reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Teraz mensinorm. W tamtym cyklu też, ale pęcherzyki słabo rosły i dwa dni przed iui dostałam dwa fostimony. Co prawda jeden pecherzyk urósł do 20 mm, ale nie wiem czy to nie było za mało i dlatego nie powiodło się. Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej. Teściowa bez przerwy opowiada o swoim drugim wnuku w drodze od brata mojego męża i już mi to bokiem wychodzi. Zero wyczucia i empatii. Chcialaby m żeby i u nas już się udało.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja często odczuwam te same przykre emocje, siostra ma dwójkę dzieciaków zachodziła w ciążę na pstrykniecie palcem. A co do zastrzyków w naturalnym cyklu zawsze miałam dwa pęcherzyki średnio 25 mm w dniu owulacji, i teraz są takie same... Wydaję mi się że to kwestia komórek jajowych, ale tego można dowiedzieć się w trakcie in vitro, o czym nie zapomniał przypomnieć mi mój lekarz po nieudanej inseminacji
Mija 1 dzień po drugiej IUI, jedyne czego się boje to infekcji i tej cholernej grypy, koleżanka poroniła po grypie...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze u mnie druga beta tylko 38. Konsultowalam sie z lekarzem kazal czekac na ta w sobote. Nie wiem co mam myslec ale nie chce siac paniki.

Evelevel a pierwsza beta miała ile ?
Nie panikuj na zapas... przy pierwszej mojej ciąży beta miała 11,66 a druga ponad 23... Lekarz mówił że trochę mała... a dziecko się urodziło i co najważniejsze zdrowe.

Oblicz sobie przyrost bety na tej stronie: http://******************/kalkulator-hcg.html

Anett, Joko jestesmy po wizycie. Startujemy z ivf[emoji4]
Chcialyscie wiedziec jak to wyglada sam program 6960, trasfer zarodka 1400. Do tego dochodza leki. A opcje dodatkowe typu podłoże do zarodkow i reszta tego typu to wybierzemy z lekarzem na kolejnej wizycie. Teraz dostalam leki musze zaczac brac od 25 dc( dzis mam 14dc) i potem przyjechac na wizyte w 2dc.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Chcialyscie wiedziec jak to wyglada sam program 6960, trasfer zarodka 1400. Do tego dochodza leki. A opcje dodatkowe typu podłoże do zarodkow i reszta tego typu to wybierzemy z lekarzem na kolejnej wizycie. Teraz dostalam leki musze zaczac brac od 25 dc( dzis mam 14dc) i potem przyjechac na wizyte w 2dc.

Wow!! Czyli juz w lutowym cyklu podchodzicie!! Super! My dopiero w marcu..

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

no wlasnie mialam do Ciebie pisac. Musialam Was nadrobic :) czyli ok 8500 ciekawe ile wyjdzie za leki i dodatkowe opcje. Czekaj czyli kiedy mniej wiecej pobranie jajeczek i transfer?? wiesz cos?
Ile dajecie sobie z M szans ? oby ta byla pierwsza i ostatnia!!!

Hej dziewczyny ja brałam encorton i acard już przed iui, a po luttagen. Ale po tym ostatnim czuje się jak pijana. A ktoś w ogole wie w czym te leki pomagają? Mój lekarz powiedział, że pomagają w zagnieżdżeniu i tyle, ale ja wyczytałam gdzieś, że encorton to sterydy.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Wątpię abyś po luttagenie się akurat tak czuła. Chyba, że reagujesz ogólnie źle na podwyższony progesteron (jeśli tak to szykuj się na wyboisty początek ciąży :)) bo to nic innego jak progesteron właśnie. W tym samym celu co duphaston czy luteiny wszelkiego rodzaju. Ogólnie na podtrzymanie ciąży. Mnie akurat luttagen uratował po miesiącach brania kilogramów luteiny podjęzykowej, kiedy mój organizm stwierdził, że jak tak bardzo chcę rzygać to proszę bardzo:)))

Adunnnia mocne kciuki za owocną procedurę!

Wow!! Czyli juz w lutowym cyklu podchodzicie!! Super! My dopiero w marcu..

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Tak jest normalnie radość we mnie dzisiaj wstapila [emoji4] [emoji4] [emoji4] @ mam dostac 16.02 wiec jesCze bysmy sie na luty zalapali jak wszystko pojdzie dobrze. To prawie równo pojdziemy [emoji4]

no wlasnie mialam do Ciebie pisac. Musialam Was nadrobic :) czyli ok 8500 ciekawe ile wyjdzie za leki i dodatkowe opcje. Czekaj czyli kiedy mniej wiecej pobranie jajeczek i transfer?? wiesz cos?
Ile dajecie sobie z M szans ? oby ta byla pierwsza i ostatnia!!!
Okres mam dostać 16.02 wiec mysle ze trasfer koniec lutego poczetek marca jak wszystko pojdzie dobrze [emoji4] ciesze sie jak dziecko ! Leki niby maja byc tansze bo gin mi wypisze tak żebym czesc miala refundowane czy cos w tym stylu. Narazie ustalismy ze bedziemy probowac dopoki bedZiemy mieli fundusze [emoji4] gin nam dzis powiedzial ze daje nam 50% szans. No i jeszcze ustalismy ze bedzie transfer 1 zarodka

reklama
Do góry