reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja biorę wiesiolka już jakieś 3 miesiące. Nie miałam badania na wrogość, nie miałam też problemów ze sluzem. Po miesiącu codziennego brania zauważyłam zmiany. Było go jeszcze więcej i był bardziej płynny ( przed wiesolkiem czasami miałam taki śluz prawie jak żelek haribo i rozciągal się na 20 cm ).

reklama
Encorton tez zwalcza przeciwciała, ktore mogą zaatakować zarodek jak ciało obce, obniża komórki NK, ktore tez wlasnie atakują zarodek.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Dziewczyny mam sprawę. Mam znajomą która też stara się o dziecko, na razie naturalnie. I ona co miesiąc biega na badania homocysteiny i kwasu foliowego. Ja tego nie miałam sprawdzane ani przez lekarza ani sama się nie wybrałam. Czy Wy badacie sobie te dwie sprawy? Czuje się przy tej koleżance jak ostatnia nieodpowiedzialna idiotka i nie wiem czy nie wydać jeszcze trochę i jednak przejść się do laboratorium.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ja brałam encorton i acard już przed iui, a po luttagen. Ale po tym ostatnim czuje się jak pijana. A ktoś w ogole wie w czym te leki pomagają? Mój lekarz powiedział, że pomagają w zagnieżdżeniu i tyle, ale ja wyczytałam gdzieś, że encorton to sterydy.

Tak to jest steryd. Ja bralam wlasnie encorton przed 4 IUI i po. Lekarz tez mi powiedzial ze ma pomoc w zagniezdzeniu

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam sprawę. Mam znajomą która też stara się o dziecko, na razie naturalnie. I ona co miesiąc biega na badania homocysteiny i kwasu foliowego. Ja tego nie miałam sprawdzane ani przez lekarza ani sama się nie wybrałam. Czy Wy badacie sobie te dwie sprawy? Czuje się przy tej koleżance jak ostatnia nieodpowiedzialna idiotka i nie wiem czy nie wydać jeszcze trochę i jednak przejść się do laboratorium.

Ja badalam homocysteine 2 razy, bo wyszla mi mutacja genu MTHFR - czyli nie przyswajam kwasu foliowego, i innych wit B w zwyklej postaci, musi byc w formie metylowej. Przez to rosnie homocysteina, ktora powoduje gestnienie krwi, co moze byc niebezpieczne w ciazy - powodowac poronienie. Przy staraniach homocysteina powinna byc ok 5 (normy laboratoryjne mowia ze norma jest az do 15, ale to tak jak z TSH - normy sobie, a dla staraczek wiadomo ze ma byc mniej).
Od roku biore juz witaminy B6, B9, B12 (B9 = kwas foliowy) metylowe.
Ja najpierw mialam homocysteine ponad 10, po kilku miesiacach 8. takze idzie w dobra strone i juz nie kontroluje.

reklama
Żadnych pozytywnych informacji dzisiaj? Jak się czujecie ? Kto czeka na teścik?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj testowalam - ale ja to takie przedbiegi robie, bo dopiero 10dpo i biel. Na bobotescie po wyschnieciu (kilka godzin) pojawil sie cien, ale bobo testy chyba tak maja, ze taka cieniutka linia po wyschnieciu sie pojawia.
Ja mam teraz cykl naturalny, przedostatni przed in vitro.

Do góry