reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wątpię abyś po luttagenie się akurat tak czuła. Chyba, że reagujesz ogólnie źle na podwyższony progesteron (jeśli tak to szykuj się na wyboisty początek ciąży :)) bo to nic innego jak progesteron właśnie. W tym samym celu co duphaston czy luteiny wszelkiego rodzaju. Ogólnie na podtrzymanie ciąży. Mnie akurat luttagen uratował po miesiącach brania kilogramów luteiny podjęzykowej, kiedy mój organizm stwierdził, że jak tak bardzo chcę rzygać to proszę bardzo:)))

Adunnnia mocne kciuki za owocną procedurę!
Nie dziękuję zeby nie zapeszyc [emoji4] ciesze sie jak dziecko [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wątpię abyś po luttagenie się akurat tak czuła. Chyba, że reagujesz ogólnie źle na podwyższony progesteron (jeśli tak to szykuj się na wyboisty początek ciąży :)) bo to nic innego jak progesteron właśnie. W tym samym celu co duphaston czy luteiny wszelkiego rodzaju. Ogólnie na podtrzymanie ciąży. Mnie akurat luttagen uratował po miesiącach brania kilogramów luteiny podjęzykowej, kiedy mój organizm stwierdził, że jak tak bardzo chcę rzygać to proszę bardzo:)))

Adunnnia mocne kciuki za owocną procedurę!
Brałam dupka i było ok. Teraz gdy wezmę luttagen to mam pół godziny na położenie się do łóżka, bo później jest ciężko. Nie wiem czemu tak reaguje, poproszę lekarza o zmianę.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Okres mam dostać 16.02 wiec mysle ze trasfer koniec lutego poczetek marca jak wszystko pojdzie dobrze [emoji4] ciesze sie jak dziecko ! Leki niby maja byc tansze bo gin mi wypisze tak żebym czesc miala refundowane czy cos w tym stylu. Narazie ustalismy ze bedziemy probowac dopoki bedZiemy mieli fundusze [emoji4] gin nam dzis powiedzial ze daje nam 50% szans. No i jeszcze ustalismy ze bedzie transfer 1 zarodka

Suuuuper :) Trzymam mocno kciuki!! Pisz na bieżąco i daty do kalendarza podawaj Jolikowi cobym nic nie przeoczyla :)

witam was serdecznie i zimowo:) własnie skończyłam odśnieżanie przed domem:)........super trening:p
ja nie mogę doczekać się poniedziałku:) wreszcie dowiem się kiedy bedzie moja 4 próba:) już nie mogę się doczekać....
zylwia jak sie czujesz?jakies objawy? kiedy testujesz?
dziewczyny tyle tu się dzieje że nie nadążam ale za wszystkie kciuki tzrymam ma być wszystko dobrze tak mówie i tak ma być bo dziś dzień pozytywnego myslenia:)

A Ty jak tam? Jak w pracy? [emoji4]

Ja od dzis juz dzialam w wawie czyli na miejscu. Oj duzo rzeczy to zrobienia, ale duzo sie dzieje wiecglowa zajeta :) juz niedlugo - we wtorek monitoring i zobaczymy czy to dziadostwo sie wchlonelo. Jak nie to nie wiem czy leki zmieni czy jak.. u mnie iui pewnie w polowie/ pod koniec lutego :) Licze ze sie uda bo na luzie podchodze.Bez spinki :)
Ciesze sie razem z Tobą ;)

Ja od dzis juz dzialam w wawie czyli na miejscu. Oj duzo rzeczy to zrobienia, ale duzo sie dzieje wiecglowa zajeta :) juz niedlugo - we wtorek monitoring i zobaczymy czy to dziadostwo sie wchlonelo. Jak nie to nie wiem czy leki zmieni czy jak.. u mnie iui pewnie w polowie/ pod koniec lutego :) Licze ze sie uda bo na luzie podchodze.Bez spinki :)
Ciesze sie razem z Tobą ;)
To fajnie że masz glowe zajęta [emoji4] trzymam kciuki zeby nie bylo tego dziadostwa na monitoringu [emoji4]

Pierwsza byla 33,3 sprawdzilam ten kalendarz ale nie bede sie nakrecac. I tak musze sprawdzic jeszcze raz w sobote.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze sama ilość ok, ale przyrost faktycznie żaden. Ból w tym, że poza potwierdzeniem kolejnym czy beta w ogóle rośnie , czy spada nic więcej nie da rady zrobić teraz. Eve a bierzesz coś z leków?

reklama
Anett, Joko jestesmy po wizycie. Startujemy z ivf[emoji4]
Chcialyscie wiedziec jak to wyglada sam program 6960, trasfer zarodka 1400. Do tego dochodza leki. A opcje dodatkowe typu podłoże do zarodkow i reszta tego typu to wybierzemy z lekarzem na kolejnej wizycie. Teraz dostalam leki musze zaczac brac od 25 dc( dzis mam 14dc) i potem przyjechac na wizyte w 2dc.

Adunia super... Dawaj znać na bieżąco co i jak...
Do tych kosztow doliczyć trzeba jeszcze ewentualne mrożenia komórek i zarodków... Czyli trzeba liczyć że 10000 plus leki z 1500, to jeszcze tragedii nie ma... Oby tylko się udało... Będę trzymać kciuki że wszystkich sił... I cieszę się razem z tobą... U mnie to będzie następny krok... Tylko mąż nie chce jeszcze... Ale w następnym cyklu mam zrobić amh i będziemy myśleć z gin kiedy będę podchodzić do ivf - czy mogę czekaćczy już trzeba działać..
Okres mam dostać 16.02 wiec mysle ze trasfer koniec lutego poczetek marca jak wszystko pojdzie dobrze [emoji4] ciesze sie jak dziecko ! Leki niby maja byc tansze bo gin mi wypisze tak żebym czesc miala refundowane czy cos w tym stylu. Narazie ustalismy ze bedziemy probowac dopoki bedZiemy mieli fundusze [emoji4] gin nam dzis powiedzial ze daje nam 50% szans. No i jeszcze ustalismy ze bedzie transfer 1 zarodka

Suuuuuuper [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Joko co u Ciebie? Jak sie czujesz? I jak w pracy??
W pracy szaleństwo ale ja się nie daje bo nie mogę się zbędne stresować... Czuję się świetnie, cudownie... Tylko brzuch i plecy pobolewają jak na @, szczególnie po przytulankach - nie wiem czemu już jak okres dopiero za ponad tydzień no ale po ostatniej IUI też tak było więc luz...
A ty Anett jak tam? Jak dziś było?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry