reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Już wszystko wiem. Mam czekać tydzień czasu po odstawieniu leków na przyjście okresu. Szkoda tylko, że wcześniej nie poinformował mnie, że jeśli się nie uda to mam przestać brać leki...
A czy jest tu ktoś z Lublina i mógłby doradzić gdzie wstępnie rozglądać się za in vitro? Do kogo się zgłosić?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Oska pisalam wczesniej ze ja jestem z Lublina. W Lublinie tylko dwie kliniki robia in vitro. Ovum tylko ze w Konopnicyi Ab Ovo na bocianiej.
Jesli chodzi o lekarzy to.wiem ze moj robi czyli Szkodziak a reszta to sprawdzisz sobie na stronie [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zylwia, Nina001- juz jestescie "zainseminacjonowane" ;)? Jak poszlo?
Dziewczyny, ale wy chudzinki jestescie! Zazdroszcze :)
Pozdrowienia dla reszty.
Nieprzyjemny zabieg bardzo... boli mnie nadal I zauwazylam delikatne plamienie na wkladce to zle ? Mam brac od soboty luteine pod jezyk I to tyle nic wiecej a 3 lutego moge juz isc na bete albo zrobic test

Oska pisalam wczesniej ze ja jestem z Lublina. W Lublinie tylko dwie kliniki robia in vitro. Ovum tylko ze w Konopnicyi Ab Ovo na bocianiej.
Jesli chodzi o lekarzy to.wiem ze moj robi czyli Szkodziak a reszta to sprawdzisz sobie na stronie [emoji6]

No ja właśnie leczę się w Ovum u Wdowiaka, ale nie wiem jak tam jest z in vitro. Na razie jeszcze raz spróbujemy iui. A Szkodziak to z Ovum czy z Bocianiej?

Z Ovum. Ja do niego chodze ale do centrum medycznego chodzki bo mam blisko. Ceny ma identyczne jak w Ovum. A Ty gdzie do Ovum chodzisz bo sa dwie a ivf robia w Konopnicy pod lbn.
Jesli chodzi o Twoja @ to mimo wszystko nawet jakbys do piatku nie dostala to i tak umow sie do swojego lekarza, zeby od razu zaczac przygotowania do drugiej iui [emoji6]

Nieprzyjemny zabieg bardzo... boli mnie nadal I zauwazylam delikatne plamienie na wkladce to zle ? Mam brac od soboty luteine pod jezyk I to tyle nic wiecej a 3 lutego moge juz isc na bete albo zrobic test
Mnie nie bolala IUI nigdy, plamien tez nie mialam. Ale ostrzegali mnie w kliknice ze moga byc male plamienia i wiem ze dziewczyny tez tu pisaly ze czasem mialy. Nie za wczesnie Ci ta bete kazal robic? Dobrze licze- 9 dni po IUI?

Mnie nie bolala IUI nigdy, plamien tez nie mialam. Ale ostrzegali mnie w kliknice ze moga byc male plamienia i wiem ze dziewczyny tez tu pisaly ze czasem mialy. Nie za wczesnie Ci ta bete kazal robic? Dobrze licze- 9 dni po IUI?
10dni po IUI test to myslalam ze bede tez moge zrobic ? Czy na bete za wczesnie ? Juz przeszedl mi bol tylko czasem zaboli

Z Ovum. Ja do niego chodze ale do centrum medycznego chodzki bo mam blisko. Ceny ma identyczne jak w Ovum. A Ty gdzie do Ovum chodzisz bo sa dwie a ivf robia w Konopnicy pod lbn.
Jesli chodzi o Twoja @ to mimo wszystko nawet jakbys do piatku nie dostala to i tak umow sie do swojego lekarza, zeby od razu zaczac przygotowania do drugiej iui [emoji6]

Ja jeżdżę do Konopnicy i iui też tam miałam. Ale kilka razy byłam też w prywatnym gabinecie Wdowiaka na Szczerbowskiego. Ogólnie fajny lekarz tylko nieśmiały i małomówny.

Ja jeżdżę do Konopnicy i iui też tam miałam. Ale kilka razy byłam też w prywatnym gabinecie Wdowiaka na Szczerbowskiego. Ogólnie fajny lekarz tylko nieśmiały i małomówny.

Ja tez swojego czasem musze ciagnac za jezyk a jestem z tych osob co ma 100 pytan do [emoji6]
Jak bedziesz u niego nastepnym razem pytaj co sadzi o ivf w Twoim przypadku, czy wykonuje itd.

Też jestem już po iui! U mnie też nie było za przyjemnie. Wszystko dlatego,że doktor słabo widział na usg macicę i musiał ciągnąć za szyjkę by wyprostować trzon macicy...mało to fajne! Pielęgniarka powiedziała mi,że zdecydowanie lepiej zabieg wykonuje się przy wypełnionym pęcherzu (wtedy modeluje ustawienie macicy)...szkoda,że nie wiedziałam tego wcześniej.
Doktor mówił,że mogę plamić przez kilka dni i będzie to normalne.
Oczywiście i tak wyszłam z sali zabiegowej z bananem na ustach bo to przecież nowy etap!;-)
Teraz czuje lekkie ciągnięcie...jak przy okresie. Da się przeżyć ;-)

reklama
zylwia no mnie też bolało przy wkładaniu wziernika potem tylko ten napur....plamienia potem też miałam co do bety to mnie kazała ją zrobic jak nie przyjdzie okres ewentualnie około 12-14 dni po iui.....a zwolnienie ci dała?.....tzrymam kciuki nadaj za pozytywne betowanie i dla niny też
no i nadal czekam na & lepiej niech się nie spóżni o tak to będa nici z iui:( bo dr. bedzie na feriach

Do góry