reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny. I mnie jutro zapewne czeka inseminacja - pierwsza i oby ostatnia!
Staramy sie z mezem o malucha od ponad 2 lat. Moje badania ok (owulacje są, zero zaburzen hormonalnych, jajowody drozne..), badania męża też w normie. Irytujace to strasznie...czasem wolalabym zeby przyczyna naszej nieplodnosci byla zdiagnozowana!
W poniedzialek mialam ocene cyklu...pecherzyk jest, dzis wyrazna druga kreska na tescie LH...jutro rano jade do kliniki sprawdzic poziom hormonow i mozliwe,ze po poludniu inseminacja stanie sie faktem.
Mam nadzieje,ze juz niedlugo wszystkie przejdziemy do kolejnego 9-miesiecznego etapu ;-)
Trzymam kciuki &&&

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli nie masz jeszcze ustalonych leków do stymulacji to lepiej idź wcześniej, żebyś zdążyła wykupić receptę i ustalić jak brać. Czasem każą przyjmować od 3dc albo od 5 dc (to zależy jakie masz cykle) No chyba, że będziesz startować na naturalnym cyklu, ale przynajmniej ustalisz z lekarzem co i jak.
A powiedz mi jesli w cyklu w ktorym chce podejsc mam hsg, to normalnie do iui moge podejsc?
7dc HSG a owulacja duzo pozniej, wiec chyba mozna? Gdzies czytalam, ze dziewczyny robily iui zaraz po hsg.

A powiedz mi jesli w cyklu w ktorym chce podejsc mam hsg, to normalnie do iui moge podejsc?
7dc HSG a owulacja duzo pozniej, wiec chyba mozna? Gdzies czytalam, ze dziewczyny robily iui zaraz po hsg.
Ja podchodziłam w tym samym cyklu. Drożność miałam ok 11 dnia cyklu a owu mam ok 18.
Trzymam kciuki za dzisiejsze iui :-)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że wtedy nawet mogą być większe szanse na powodzenie ;) z resztą lekarz doradzi najlepiej :)

Mi pani dr odradzala. Mowila ze po hsg jest wszystko podraznione i to był rendgen a jajeczko już rosło. Wiec radzila miesiąc zaczekac. Ja kilka dni po hsg miałam plamienia bo jeden jajowod się udrożnił.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi pani dr odradzala. Mowila ze po hsg jest wszystko podraznione i to był rendgen a jajeczko już rosło. Wiec radzila miesiąc zaczekac. Ja kilka dni po hsg miałam plamienia bo jeden jajowod się udrożnił.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
I mnie nie było rentgena. Miałam wpuszczany kontrast pod usg i widziałam jak wszystko ładnie się rozplywalo :-)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry