reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaj Niunia. U Nas na pewno możesz liczyć na dobre słowo i wsparcie. Ja np. Jestem po 3 nieudanych iui. Każdą kolejną porażkę przechodzilam lepiej ale w momencie kiedy któraś dziewczyna pisze że się udało to podbidowuje i wiara wraca. Prawdopodobieństwo niestety nie jest duże ale musimy walczyć i wierzyć że się uda. Niestety ja AMH badania nie miałam to nie pomogę. Pozdrawiam

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
A jaka jest przyczyna że potrzebujesz inseminacji? kurcze musimy wierzyć bo co nam pozostało na pewno nam się uda w tej lub dalszej przyszłości :)

reklama
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa.
Chciałabym się podzielić z Wami moją historią i nie ukrywam ,że liczę na to ,że w jakiś sposób trochę mnie pocieszycie i podniesiecie na duchu
icon_smile.gif

Otóż o dziecko z mężem staramy się już pod ponad roku w tak zwanym międzyczasie udało nam się zajść w ciążę z malutką pomocą clostylbegytu (niestety poronienie w 6 tyg) . Później okazało się że mam podejrzenie wodniaka .. niezasadne (niedawno laparoskopia i wykluczenie tej diagnozy) . Dzisiaj niestety dopowiedziałam się że moje AMH jest na poziomie 1,59 nl/mg co przy moim wieku 27 lat podobno równa się płodnością 40latce !!!!! Jestem załamana .. w marcu mam poddać się inseminacji , chciałabym dowiedzieć się jak u Was wyglądało zapłodnienie przez IUI i czy to faktycznie jest skuteczna metoda? Zwłaszcza przy moich fatalnych wynikach.

Pozdrawiam Was ciepło
icon_smile.gif
Witaj Niunia [emoji4] ja po 4 nieudanych IUI. Teraz to juz liczymy na szczescie z in vitro. A Tobie zycze powodzenia uda sie musisz w to wierzyc [emoji4] moje amh to 2.6

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Oska głowa do góry co ma być to będzie a ja myślę że będzie dobrze. Co do tego co napisałaś o synku to już raz za swoją podobną wypowiedź zostałam skrytykowana ale napiszę jeszcze raz. Wiem że to musiało być i jest bardzo bolesne przeżycie i wiem że nie mam o tym zielonego pojęcia bo nigdy nie byłam w ciąży ale wiem jedno że skoro raz wam się udało to i może wasza walka będzie jeszcze trwać ale przynajmniej wiecie że się da... A np. ja mimo długich starań, trzech iui nie byłam nigdy ani sekundy w ciąży i możecie mnie za to hejtować ale przynajmniej wiesz że możesz... Nie zrozum mnie źle ale raczej staraj się w tym doszukać pozytywów a nie negatywów. Nie wiem czy zrozumiesz mój punkt widzenia.
Nie złoszczę się, bo staram się myśleć podobnie. Wtedy udało nam się naturalnie. Po dwoch latach, ale się udało. Więc teraz ze wspomagaczami powinno być prościej.[emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Oska głowa do góry co ma być to będzie a ja myślę że będzie dobrze. Co do tego co napisałaś o synku to już raz za swoją podobną wypowiedź zostałam skrytykowana ale napiszę jeszcze raz. Wiem że to musiało być i jest bardzo bolesne przeżycie i wiem że nie mam o tym zielonego pojęcia bo nigdy nie byłam w ciąży ale wiem jedno że skoro raz wam się udało to i może wasza walka będzie jeszcze trwać ale przynajmniej wiecie że się da... A np. ja mimo długich starań, trzech iui nie byłam nigdy ani sekundy w ciąży i możecie mnie za to hejtować ale przynajmniej wiesz że możesz... Nie zrozum mnie źle ale raczej staraj się w tym doszukać pozytywów a nie negatywów. Nie wiem czy zrozumiesz mój punkt widzenia.
Nouvelle ja się zgadzam z Tobą w 100% chcialabym chociaz wiedzieć że mogę być w ciąży...że to jest możliwe...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Azjak a Ty badałas prolaktyne z obciążeniem? Ja tak i po tabletce wyszła mi wysoka, ale lekarz powiedział mi, ze teraz tego się nie normuje i kazał mi odstawić bromergon, po którym i tak ledwo żyłam.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

witam nowe dziewczyny za staraczki trzymam kciuki a tym co się udało życze powodzenia i również&&& aby wszystko było ok.
no ja to czekam na okres ale to dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy zaczne przygotowania do iui juz poraz czwarty....
no własnie maiłam robioną drożność i podobno po niej łatwiej jest zajść a jak bylo u was?....

reklama
Oska ja bym poczekala jeszcze ze 3 dni, zeby wynik byl wiarygodny. Ciezko jest powiedziec czy w 9 dniu po iui moze cos wyjsc.
Witam takze nowa staraczke Niunie ;-)
Cikulinka ja droznosc mialam robiona na samym poczatku starania sie, ale gin wspominal, ze moze byc troszke latwiej ;-) i tak trzymam kciuki

Do góry