Cikulinka, mi tez gin mowil ze podobno jest latwiej zajsc po hsg (mialam robione pare miesiecy przed przed IUI) ale mi sie nie udalowitam nowe dziewczyny za staraczki trzymam kciuki a tym co się udało życze powodzenia i również&&& aby wszystko było ok.
no ja to czekam na okres ale to dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy zaczne przygotowania do iui juz poraz czwarty....
no własnie maiłam robioną drożność i podobno po niej łatwiej jest zajść a jak bylo u was?....
reklama
Ja miałam robioną drożność 3 stycznia, a iui 11. Niby wszystko było ok, ale mam nadzieję, ze coś to pomogło :-)
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
zuzik85
Fanka BB :)
Witam nowe dziewczyny!Myślicie, ze jutro 9 dni po iui Jest sens zrobić hcg z krwi?
Jeżeli przed IUI miałaś podany zastrzyk na dojrzewanie (pęknięcie) pęcherzyka, to bete zrób w okolicach 13-14 dnia po IUI. Bo zastrzyk zafałszuje Ci wynik. Sikańca nie rób wcześniej niż w dniu spodziewanej @, bo to zdecydowanie za wcześnie. Najpewniej zrobić beta hcg z krwi. Wtedy jest pewność.
vadera
Niunia to wcale nie jest tragiczny wynik amh, nie wiem po co lekarz Cię straszy. Poza tym amh wskazuje na rezerwę jajców a nie na ich jakość. Chyba, że robiłaś badania dwa razy i ta rezerwa drastycznie spada?
Osła zawrzyj pośladki i poczekaj te kilka dni więcej. Wyjdzie Ci teraz beta ujemna i się załamiesz, i zestresujesz a tu okaże się, że za wcześnie, i tylko kropka zdenerwujesz.
Osła zawrzyj pośladki i poczekaj te kilka dni więcej. Wyjdzie Ci teraz beta ujemna i się załamiesz, i zestresujesz a tu okaże się, że za wcześnie, i tylko kropka zdenerwujesz.
Ja chciałam być mądrzejsza od wszystkich i zrobiłam dzisiaj "sikańca" i negatyw. Miałam Ovitrell podany tydzień temu w poniedziałek. Moj mąż osobiście z błyskiem satysfakcji w oku zrobił mi zastrzyk. Pierwszy raz w życiu i był z siebie dumny jak paw[emoji23] Teraz brzuch boli mnie jak na okres, który będzie w poniedziałek tylko chyba jeszcze bardziej. Takie jakby uczucie gorąca i kłucia w dole brzucha. Ale już się nie nakręcam. Co ma być to będzie.Witam nowe dziewczyny!
Jeżeli przed IUI miałaś podany zastrzyk na dojrzewanie (pęknięcie) pęcherzyka, to bete zrób w okolicach 13-14 dnia po IUI. Bo zastrzyk zafałszuje Ci wynik. Sikańca nie rób wcześniej niż w dniu spodziewanej @, bo to zdecydowanie za wcześnie. Najpewniej zrobić beta hcg z krwi. Wtedy jest pewność.
Ja nigdy nie mialam z obciazeniem badania zawsze bez wynik wysoki a do bromka się przyzwyczailam. Biorę na noc i przesypiam złe samopoczucie.Azjak a Ty badałas prolaktyne z obciążeniem? Ja tak i po tabletce wyszła mi wysoka, ale lekarz powiedział mi, ze teraz tego się nie normuje i kazał mi odstawić bromergon, po którym i tak ledwo żyłam.
Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
A sprawdzałaś sobię tarczycę. Wysoka prolaktyna to często objaw jej niedoczynności.Ja nigdy nie mialam z obciazeniem badania zawsze bez wynik wysoki a do bromka się przyzwyczailam. Biorę na noc i przesypiam złe samopoczucie.
zuzik85
Ovitrelle utrzymuje się w krwi do 10 dni.Ja chciałam być mądrzejsza od wszystkich i zrobiłam dzisiaj "sikańca" i negatyw. Miałam Ovitrell podany tydzień temu w poniedziałek. Moj mąż osobiście z błyskiem satysfakcji w oku zrobił mi zastrzyk. Pierwszy raz w życiu i był z siebie dumny jak paw[emoji23] Teraz brzuch boli mnie jak na okres, który będzie w poniedziałek tylko chyba jeszcze bardziej. Takie jakby uczucie gorąca i kłucia w dole brzucha. Ale już się nie nakręcam. Co ma być to będzie.
Nie chciałaś być mądrzejsza. Po prostu chciałaś wiedzieć już. Jak każda staraczka
P.S. Mnie udało się po drugiej IUI. U nas było słabe nasienie i wrogość śluzu.
Tak tsh 2,39 (0,27-4,2) a ft4 15.07 (12-22). Pani dr mówiła ze jeszcze w normie. Ale myślę czy za jakiś czas się nie przejść do endokrynologa.A sprawdzałaś sobię tarczycę. Wysoka prolaktyna to często objaw jej niedoczynności.
reklama
Więc nie wiem co może być przyczyną, ale lepiej nie lekcjoważ tego. Bromergon obniża poziom prl, ale przyczyny zostają...Tak tsh 2,39 (0,27-4,2) a ft4 15.07 (12-22). Pani dr mówiła ze jeszcze w normie. Ale myślę czy za jakiś czas się nie przejść do endokrynologa.
Podziel się: