reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Vadera, kath, dzięki za badania. 20.01 mam wizytę to sie dowiem więcej od mojego gina o procedurze.

A powiedzcie mi o tych metodach icsi, imsi, czy to imsi jest dużo lepsze, czy icsi juz jest tez całkiem dobre? W klinice mojej nie widze zeby mieli imsi..
nie maja tez badania genetycznego zarodków :( a bym pewnie zrobiła.... bo jak to jest, wszystkie wady juz u takiego kilkudniowego zarodka mozna wyczytać? Rozumiem ze te wynikające wprost z naszych kariotypow tak, ale kiedy powstają takie losowe wady?

Nigdy! Dopóki lekarze (minimum trzech) mi nie powiedza że wskazaniem jest adopcja nie złożę broni... Ja wiedziałam jaki będzie wynik tylko dzięki Tobie poleciałam zrobić bete bo mnie wczoraj nastraszylas... Ale teraz jestem spokojna... Okres będzie jutro bo już zaczęłam plamić... Czyli za jakieś dwa tygodnie druga i ostatnia IUI... Super!!!! Tylko dzisiaj tak zajrzałam do dokumentów i zastanawiam się jak miałam endometrium 9 dzień w dniu IUI to nie za mało? Moja gin powiedziała że ok ale teraz to sama nie wiem

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jak mam 10-11mm w okolicach owu to gin mówi ze idealnie. Do czasu zagnieżdżania endo jeszcze wtedy podrasta.
Jak mam w owu 13-14mm, to mówi ze za grube.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Vadera, kath, dzięki za badania. 20.01 mam wizytę to sie dowiem więcej od mojego gina o procedurze.

A powiedzcie mi o tych metodach icsi, imsi, czy to imsi jest dużo lepsze, czy icsi juz jest tez całkiem dobre? W klinice mojej nie widze zeby mieli imsi..
nie maja tez badania genetycznego zarodków :( a bym pewnie zrobiła.... bo jak to jest, wszystkie wady juz u takiego kilkudniowego zarodka mozna wyczytać? Rozumiem ze te wynikające wprost z naszych kariotypow tak, ale kiedy powstają takie losowe wady?

U mnie jak mam 10-11mm w okolicach owu to gin mówi ze idealnie. Do czasu zagnieżdżania endo jeszcze wtedy podrasta.

Bertha ja mialam icsi bo tylko takie bylo w mojej klinice...imsi jest chyba lepsze jak jest problem ze strony meskiej...szczegolow nie znam bo ja wyboru nie mialam i sie nie zaglebialam w temacie :)

My tez mieliśmy ICSI bo nasienie złe, ale jeszcze dychało.
Wady "losowe" jak je zwiesz można wykryć już na poziomie zarodka właśnie. Wasze kariotypy będą wskazywały jak statystycznie wyglądać będzie ryzyko ich występowania. Bo pamietajmy, że brak takich wad u nas niestety nigdy nie daje 100% pewności ich braku u potomka. Zawsze może dojść do niespodziewanej mutacji.

reklama
Dziewczyny,

Piątek 13-go okazał sie szczęśliwy! Beta 405 :)
No i git!! Gratuluje!!
Wlasnie takimi postami nastawiam sie bardzo pozytywnie do kolejnej iui.
Jak zaczynalam czytac to zlapalam takiego dola, bo tu kazda byla po iui i malo co ktorej wyszlo a tu nagle juz kolejna z super beta! [emoji16][emoji16] Az mi sie geba cieszy sama :-)

Adunia trzymam kciuki za bete. Mysle ze kolejna napisze, ze sie udalo [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry