reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Przy in vitro progesteron z beta to normalnosc...niektore kliniki chca nawet wynik progesteronu wszesniej niz bety...wiele dziewczyn widzac ze progesteron jest bliski 0 wiedza juz ze in vitro sie nie udalo...ja mialam zrobic razem z beta
A ja jeszcze teraz caly czas biore ten encorton a Ty jak dlugo bralas encorton? Bo dobrze kojarze to Ty we wczesniejszym poscie mi psialas ze bralas?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To tez zrobie z beta progesteron co mi szkodzi. A bede spokojniejsza...

Ja też zrobiłabym prg i nie odstawiała dupka co najmniej do wizyty (jak beta wyjdzie pozytywna). Jak pójdziesz potwierdzić ciążę, to wtedy niech lekarz któremu ufasz decyduje. Jak się okaże, że każe Ci odstawić a Ty zaczniesz po kilku dniach plamić, to będziesz mieć czarno na białym, że nie miał racji.
A we wtorek który masz dzień po IUI?

A jak sie okaze ze beta pozytywna to nie czekaj na wizyte tylko dzwon do gina podaj mu wynik progesteronu i spytaj czy kontynuowac dupka zeby zarodek nie dostal szoku po odstawieniu...bo 2 dni dupka uwierz mi ze zarodkowi nie zaszkodzi a moze pomoc duzo...uwierz jak straszny jest widok krwi na bieliznie jak wlasnie sie dowiadujesz ze jestes w ciazy...
Ok jak cos bedzie odrazu dzwonię do gina.

Dokladnie... Ciesze sie bo juz zaczelam watpic w sens moich IUI. Przeciez przez pol dnia chyba poronic nie jestem w stanie. Mysle ze lekarz wie co robi i bedzie czas na jakakolwiek reakcje?

Jakie pół dnia? Ostatni dupek w pondz wieczorem, we wtorek beta (wynik po południu) A wizyta w środę nie wiadomo o której... To nie jest pół dnia...
A poziom hormonu w zależności od organizmu (bo każdy jest inny cytując Ciebie) może szybko polecieć w dół...

Ja też zrobiłabym prg i nie odstawiała dupka co najmniej do wizyty (jak beta wyjdzie pozytywna). Jak pójdziesz potwierdzić ciążę, to wtedy niech lekarz któremu ufasz decyduje. Jak się okaże, że każe Ci odstawić a Ty zaczniesz po kilku dniach plamić, to będziesz mieć czarno na białym, że nie miał racji.
A we wtorek który masz dzień po IUI?
13 dzien po IUI. Ja jeszcze teraz procz dupka biore encorton. Niby ma pomóc w zagniezdzeniu zarodka.

reklama
Jakie pół dnia? Ostatni dupek w pondz wieczorem, we wtorek beta (wynik po południu) A wizyta w środę nie wiadomo o której... To nie jest pół dnia...
A poziom hormonu w zależności od organizmu (bo każdy jest inny cytując Ciebie) może szybko polecieć w dół...
Nie mialam na myśli wizyty tylko wiarygodny wynik od poniedzialkowego wieczornego dupka do wyniku bety w wtorek?

Do góry