reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Muszę przyznać, że od dziś wierze, że 13 piątek jest pechowy a w zabobony nigdy nie wierzyłam. Dziś miałam straszny dzień w pracy atmosfera beznadziejna, pomijając nawał pracy, każda koleżanka jakieś problemy w domu.. Tu mimo kilku prób zmiany tematu przez dziewczyny nadal atmosfera "drętwa". Miejmy nadzieję, że chociaż Hanuta będzie miło wspominać ten beznadziejny dzień...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Muszę przyznać, że od dziś wierze, że 13 piątek jest pechowy a w zabobony nigdy nie wierzyłam. Dziś miałam straszny dzień w pracy atmosfera beznadziejna, pomijając nawał pracy, każda koleżanka jakieś problemy w domu.. Tu mimo kilku prób zmiany tematu przez dziewczyny nadal atmosfera "drętwa". Miejmy nadzieję, że chociaż Hanuta będzie miło wspominać ten beznadziejny dzień...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Jaka drętwa? My tu kulturalnie dzielimy się doświadczeniem. ;)
Jeszcze 2 godziny z hakiem i będzie 14. Wszystko się zmieni :laugh2:

Joko, Jolancik - bardzo mi przykro. Ale mam nadzieję, że nie składacie broni.

Hanuta, a Tobie już gratuluję. Ovitrelle utrzymuje się w organizmie do ok 10 dnia od podania. Więc te dwie krechy to musi być TO!

Kredzia, jesteś wielka!

Witam Starą Gwardię! Miło znowu Was spotkać :)
Nigdy! Dopóki lekarze (minimum trzech) mi nie powiedza że wskazaniem jest adopcja nie złożę broni... Ja wiedziałam jaki będzie wynik tylko dzięki Tobie poleciałam zrobić bete bo mnie wczoraj nastraszylas... Ale teraz jestem spokojna... Okres będzie jutro bo już zaczęłam plamić... Czyli za jakieś dwa tygodnie druga i ostatnia IUI... Super!!!! Tylko dzisiaj tak zajrzałam do dokumentów i zastanawiam się jak miałam endometrium 9 dzień w dniu IUI to nie za mało? Moja gin powiedziała że ok ale teraz to sama nie wiem

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Nigdy! Dopóki lekarze (minimum trzech) mi nie powiedza że wskazaniem jest adopcja nie złożę broni... Ja wiedziałam jaki będzie wynik tylko dzięki Tobie poleciałam zrobić bete bo mnie wczoraj nastraszylas... Ale teraz jestem spokojna... Okres będzie jutro bo już zaczęłam plamić... Czyli za jakieś dwa tygodnie druga i ostatnia IUI... Super!!!! Tylko dzisiaj tak zajrzałam do dokumentów i zastanawiam się jak miałam endometrium 9 dzień w dniu IUI to nie za mało? Moja gin powiedziała że ok ale teraz to sama nie wiem

Nie chciałam Cię straszyć. Chciałam, żebyś była pewna, że nic nie zawaliłaś.
Endo 9 w dniu IUI jest dobre.
Kilka postów wcześniej Kath pisała na ten temat :)

Martwilabym sie jakbym miala 7 a 9 wydaje mi sie ok? A mowila cos o jego budowie np. Trojliniowe?

Nie chciałam Cię straszyć. Chciałam, żebyś była pewna, że nic nie zawaliłaś.
Endo 9 w dniu IUI jest dobre.
Kilka postów wcześniej Kath pisała na ten temat :)
Tak wiem ale to dolna granica. Czyli powinnam stosować kurację winną ??? Od kiedy? Bo Kath pisała że od monitoringu a ja zaczynam monitoring koło 10-11 dnia a IUI mam 13

Tak wiem ale to dolna granica. Czyli powinnam stosować kurację winną ??? Od kiedy? Bo Kath pisała że od monitoringu a ja zaczynam monitoring koło 10-11 dnia a IUI mam 13

Ja winko pilam od pierwszego dnia zastrzyku...to byl 2dc...jakby bylo za cienkie to lekarz by ci estrofem przepisal...a 9 to naprawde nie jest cienkie... ja raz przy staraniach mialam 20 i wtedy uslyszalam ze jest za grube i zarodek mialby problem...

Martwilabym sie jakbym miala 7 a 9 wydaje mi sie ok? A mowila cos o jego budowie np. Trojliniowe?
Nawet jak mówiła to ci teraz nie powiem bo to był jednak stres ta pierwsza IUI... Wiem tyle co mam na karcie info o IUI napisane... Hmmm... Głupia ja... Ale teraz przy drugiej już będę mądrzejsza...

reklama

To przy pierwszym monitoringu zapytaj o grubość endo. I jak będzie ok 8-9 to lampeczka wytrawnego przez te kolejne 3 dni. :)

Do góry