reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Też byłam stymulowana clo i lekarz od iui właśnie mówił, że codziennie bezkarnie kieliszek wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego chyba (nie od początku cyklu tylko jak się monitoring zaczyna mniej więcej). U mnie to działa, a że nie lubie wytrawnych to dodawałam troszku soku malinowego, a z odpowiednim endo wcześniej też miałam problemy.

reklama
Też byłam stymulowana clo i lekarz od iui właśnie mówił, że codziennie bezkarnie kieliszek wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego chyba (nie od początku cyklu tylko jak się monitoring zaczyna mniej więcej). U mnie to działa, a że nie lubie wytrawnych to dodawałam troszku soku malinowego, a z odpowiednim endo wcześniej też miałam problemy.
Dziewczyny jakie jest odpowiednie endo i czy może być za duże?

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie wtedy sie dowiesz ile masz dojrzalych...i pamietaj ze nie wszystkie dojrzale sie zaplodnia. U mnie pobrali 15kom...dojrzalych bylo 13...a zaplodnilo sie tylko 8...finalnie do stadium blastocysty przetrwalo 6. 1 mi podali a 5 jest zamrozonych i czeka. Mialam tylko hsg i bylo wszystko dobrze...do laparo nie mialam zadnych wskazan i nigdy nie mialam robionej
To mnie trochę uspokoiłaś... Dziękuję Ci bardzo... Zastanawiam się czy wogole robić tą drugą IUI. Ty wogole nie reagowała na stymulacje clo?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jakie jest odpowiednie endo i czy może być za duże?

Moze byc za duze...np 20mm jest za grube i zarodek bedzie mial problem z wszczepieniem. Z forum po in vitro wiem ze dziewczyny majace od 13 do 15 mowily ze sa dobre. Ale gdzies czytalam ze ta dolna granica jest w okolicach 9 i 10. Za chude tez nie moze byc. Do in vitro mialam 15mm i trojliniowe...lekarz stwierdzil ze idealne...bo tzw kolderka dla zarodka tez odgrywa bardzo wazna role i warto o nia zadbac...dziewczyny ktore maja problem z jej wychodowaniem biora estrofem. Ja kilka dni tez bralam. Tylko ze doustny mialam wkladac dopochwowo zeby szybciej miejscowo zadzialal

Ja mam zawsze bardzo dobre po stymulacji tak mówią lekarze...

Moze byc za duze...np 20mm jest za grube i zarodek bedzie mial problem z wszczepieniem. Z forum po in vitro wiem ze dziewczyny majace od 13 do 15 mowily ze sa dobre. Ale gdzies czytalam ze ta dolna granica jest w okolicach 9 i 10. Za chude tez nie moze byc. Do in vitro mialam 15mm i trojliniowe...lekarz stwierdzil ze idealne...bo tzw kolderka dla zarodka tez odgrywa bardzo wazna role i warto o nia zadbac...dziewczyny ktore maja problem z jej wychodowaniem biora estrofem. Ja kilka dni tez bralam. Tylko ze doustny mialam wkladac dopochwowo zeby szybciej miejscowo zadzialal
Dziękuję za odp. Ja przy ostatniej miałam jakoś 15-16 a wczesniej ok 10-12 i właśnie zastanawiałam się, czy to nie za dużo te ok 15.

To mnie trochę uspokoiłaś... Dziękuję Ci bardzo... Zastanawiam się czy wogole robić tą drugą IUI. Ty wogole nie reagowała na stymulacje clo?

Nie doradze ci bo to twoja decyzja...ja jadlam clo 4 tabl dziennie i kom nie rosla nawet na 1mm...iui mnie wyszly bardzo drogo bo kazda po 3500zl bo bylam stymulowana lekami do in vitro. Z tym tylko ze te same leki do in vitro sa refundowane a do iui nie. Wiec mnie 2 iui wyszlo tyle co in vitro a in vitro ma wieksze szanse...do 1 iui nie wiedzialam nic. Jak sie nie udala to trafilam na to forum. Dziewczyny doradzaly i podpowiadaly i do drugiej bylam juz bardzo swiadoma siebie swoich oczekiwan i tego co mowi lekarz...

Nie doradze ci bo to twoja decyzja...ja jadlam clo 4 tabl dziennie i kom nie rosla nawet na 1mm...iui mnie wyszly bardzo drogo bo kazda po 3500zl bo bylam stymulowana lekami do in vitro. Z tym tylko ze te same leki do in vitro sa refundowane a do iui nie. Wiec mnie 2 iui wyszlo tyle co in vitro a in vitro ma wieksze szanse...do 1 iui nie wiedzialam nic. Jak sie nie udala to trafilam na to forum. Dziewczyny doradzaly i podpowiadaly i do drugiej bylam juz bardzo swiadoma siebie swoich oczekiwan i tego co mowi lekarz...
Nie wiem gdzie robiłaś in vitro ale w mojej klinice to koszt około 15 IUI więc różnica spora bo mnie IUI bez badań tylko leki i IUI i wizyty wyniosla 900 zł. W jakim województwie ty robiłaś?

Nie wiem gdzie robiłaś in vitro ale w mojej klinice to koszt około 15 IUI więc różnica spora bo mnie IUI bez badań tylko leki i IUI i wizyty wyniosla 900 zł. W jakim województwie ty robiłaś?

Bad robilam w bydgoszczy
Wizyty podglodajace kom i endometrium mialam u swojego lekarza w bydgoszczy
In vitro mialam w plocku : punkcja...criotransfer i mrozenie zarodkow na pierwszy rok wynioslo 7 tys zlotych...
Teraz jak sie zdecyduje na podanie nrozaczka koszt bedzie tylko 1500zl

reklama
Bad robilam w bydgoszczy
Wizyty podglodajace kom i endometrium mialam u swojego lekarza w bydgoszczy
In vitro mialam w plocku : punkcja...criotransfer i mrozenie zarodkow na pierwszy rok wynioslo 7 tys zlotych...
Teraz jak sie zdecyduje na podanie nrozaczka koszt bedzie tylko 1500zl
Płock w sumie nie jest daleko od Warszawy....

Do góry