reklama
adunnnia90
Fanka BB :)
Ze dupka zaczynam brac 2 dni po iui biore przez 10 dni. Czyli ostatni biore dzien przed beta. U nas wskazanie tylko nasienie, hormony u mnie wszystkie ok i ze jesli ciałko prawidlowo sie zagniezdzi to organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednia ilosc progesteronu. Na wizyte mam przyjsc odrazu jak sie okaze ze jestem w ciazy czyli ok 2 dni po becie i wtedy lekarz zadecyduje co dalej. Dodam ze przez pol dnia progesteron nie jest w stanie spasc tak gwaltownie ze beta wyjdzie taka ze niby z mojej winy poronilam jak to pisalyscieadunnia90, napisz nam tu wszystkim co powiedział Ci lekarz jak pytałaś o progesteron? Pytam z ciekawości.
...i teraz czekam na hejt
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
katharina203
Nie martw sie bo ja na 1 iui nie otworzylam nawet ust...nic nie wiedzialam...obrażona nawet bylam ze chca mi ja zrobic na niepeknietym pecherzyku bo myslalam ze musi peknac...zobaczysz do drugiej bedziesz miala duza swiadomosc tego co lekarz robi...Nawet jak mówiła to ci teraz nie powiem bo to był jednak stres ta pierwsza IUI... Wiem tyle co mam na karcie info o IUI napisane... Hmmm... Głupia ja... Ale teraz przy drugiej już będę mądrzejsza...
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy pierwszym jest mniejsze... Czyli będę pić winko....To przy pierwszym monitoringu zapytaj o grubość endo. I jak będzie ok 8-9 to lampeczka wytrawnego przez te kolejne 3 dni.![]()
zuzik85
A to sobie czekaj na hejt. Chciałam wiedzieć. Wszystko się zgadza. Tylko idąc tym torem pasowałoby badać codziennie progesteron (bo nie wiemy dokładnie kiedy dochodzi do zapłodnienia) i sprawdzać czy organizm zaczął go już "dodatkowo dla ciąży" wytwarzać. A czy lekarz zlecał Ci badanie prg po IUI?Ze dupka zaczynam brac 2 dni po iui biore przez 10 dni. Czyli ostatni biore dzien przed beta. U nas wskazanie tylko nasienie, hormony u mnie wszystkie ok i ze jesli ciałko prawidlowo sie zagniezdzi to organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednia ilosc progesteronu. Na wizyte mam przyjsc odrazu jak wie okaze ze jestem w ciazy czyli ok 2 dni po becie i wtedy lekarz zadecyduje ci dalej.
...i teraz czekam na hejt
katharina203
Winko jest fajnePrzy pierwszym jest mniejsze... Czyli będę pić winko....
adunnnia90
Nie nie zlecil. Ale mysle ze jak kaze mi sie zglosic do niego jak tylko test wyjdzie pozytywny to chyba wie co dalej... Naprawde mu ufam i nie jest to napradwe pierwszy lepszy specjalista. Przez 3 lata troche tez przeszliśmy i to nie jest tak jak pisalyscie ze jestesmy mniej doświadczeni...A to sobie czekaj na hejt. Chciałam wiedzieć. Wszystko się zgadza. Tylko idąc tym torem pasowałoby badać codziennie progesteron (bo nie wiemy dokładnie kiedy dochodzi do zapłodnienia) i sprawdzać czy organizm zaczął go już "dodatkowo dla ciąży" wytwarzać. A czy lekarz zlecał Ci badanie prg po IUI?
katharina203
A z herbat co pila to melisa i mieta...odstawilam zielona herbate i np. Roiboos. Ananas mniej wiecej dwa trzy dni przed i dwa trzy dni po. Ale tylko swiezy
adunnnia90
Ja tez zawsze winko [emoji4]Winko jest fajnejedz migdaly i orzechy brazilijskie w czasie staran...
reklama
katharina203
Ja np. W dniu bety dostalam plamien...okazalo sie ze pomimo dupka mialam go za malo zeby utrzymac ciaze...od razu dostalam konska dawke...jakbym miala czekac dwa dni na to co powie lekarz to stracilabym ciaze przed wizyta...
Podziel się: