reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
adunnia90, napisz nam tu wszystkim co powiedział Ci lekarz jak pytałaś o progesteron? Pytam z ciekawości.
Ze dupka zaczynam brac 2 dni po iui biore przez 10 dni. Czyli ostatni biore dzien przed beta. U nas wskazanie tylko nasienie, hormony u mnie wszystkie ok i ze jesli ciałko prawidlowo sie zagniezdzi to organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednia ilosc progesteronu. Na wizyte mam przyjsc odrazu jak sie okaze ze jestem w ciazy czyli ok 2 dni po becie i wtedy lekarz zadecyduje co dalej. Dodam ze przez pol dnia progesteron nie jest w stanie spasc tak gwaltownie ze beta wyjdzie taka ze niby z mojej winy poronilam jak to pisalyscie
...i teraz czekam na hejt

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet jak mówiła to ci teraz nie powiem bo to był jednak stres ta pierwsza IUI... Wiem tyle co mam na karcie info o IUI napisane... Hmmm... Głupia ja... Ale teraz przy drugiej już będę mądrzejsza...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw sie bo ja na 1 iui nie otworzylam nawet ust...nic nie wiedzialam...obrażona nawet bylam ze chca mi ja zrobic na niepeknietym pecherzyku bo myslalam ze musi peknac...zobaczysz do drugiej bedziesz miala duza swiadomosc tego co lekarz robi...

Ze dupka zaczynam brac 2 dni po iui biore przez 10 dni. Czyli ostatni biore dzien przed beta. U nas wskazanie tylko nasienie, hormony u mnie wszystkie ok i ze jesli ciałko prawidlowo sie zagniezdzi to organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednia ilosc progesteronu. Na wizyte mam przyjsc odrazu jak wie okaze ze jestem w ciazy czyli ok 2 dni po becie i wtedy lekarz zadecyduje ci dalej.
...i teraz czekam na hejt

A to sobie czekaj na hejt. Chciałam wiedzieć. Wszystko się zgadza. Tylko idąc tym torem pasowałoby badać codziennie progesteron (bo nie wiemy dokładnie kiedy dochodzi do zapłodnienia) i sprawdzać czy organizm zaczął go już "dodatkowo dla ciąży" wytwarzać. A czy lekarz zlecał Ci badanie prg po IUI?

A to sobie czekaj na hejt. Chciałam wiedzieć. Wszystko się zgadza. Tylko idąc tym torem pasowałoby badać codziennie progesteron (bo nie wiemy dokładnie kiedy dochodzi do zapłodnienia) i sprawdzać czy organizm zaczął go już "dodatkowo dla ciąży" wytwarzać. A czy lekarz zlecał Ci badanie prg po IUI?
Nie nie zlecil. Ale mysle ze jak kaze mi sie zglosic do niego jak tylko test wyjdzie pozytywny to chyba wie co dalej... Naprawde mu ufam i nie jest to napradwe pierwszy lepszy specjalista. Przez 3 lata troche tez przeszliśmy i to nie jest tak jak pisalyscie ze jestesmy mniej doświadczeni...

A z herbat co pila to melisa i mieta...odstawilam zielona herbate i np. Roiboos. Ananas mniej wiecej dwa trzy dni przed i dwa trzy dni po. Ale tylko swiezy

reklama
Ja np. W dniu bety dostalam plamien...okazalo sie ze pomimo dupka mialam go za malo zeby utrzymac ciaze...od razu dostalam konska dawke...jakbym miala czekac dwa dni na to co powie lekarz to stracilabym ciaze przed wizyta...

Do góry