reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Nie nie zlecil. Ale mysle ze jak kaze mi sie zglosic do niego jak tylko test wyjdzie pozytywny to chyba wie co dalej... Naprawde mu ufam i nie jest to napradwe pierwszy lepszy specjalista. Przez 3 lata troche tez przeszliśmy i to nie jest tak jak pisalyscie ze jestesmy mniej doświadczeni...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Kiedy masz następną wizytę?
Zapytaj, czy wg niego dwa dni brania dłużej prg zrobi jakąś różnicę. I czy jeżeli beta wyjdzie pozytywna, a np. po 6 dniach zaczniesz plamić to czy ponowie masz zacząć brać prg. Ciekawa jestem co on na to powie.

Ja np. W dniu bety dostalam plamien...okazalo sie ze pomimo dupka mialam go za malo zeby utrzymac ciaze...od razu dostalam konska dawke...jakbym miala czekac dwa dni na to co powie lekarz to stracilabym ciaze przed wizyta...
Ale u Ciebie jakie byly problemy? Bo u nas tylko nasienie ze mna i moimi hormonami jest wszystko ok

Mozna pic miete? Bo ja uwielbiam a po IUI kiedys wyczytalam ze nie wolno pic ziolowych?

Niektóre zioła mogą wywoływać skurcze macicy. Ale tylko jak się je długotrwale stosuje. O ile dobrze pamiętam to dziurawiec ma takie działanie. A o mięcie wiem tyle, że może osłabiać wchłanianie żelaza.

Azjak tak jak Kath pisała z tym endo. Moim zdaniem to endo 15 jest ok. Niestety taka ta droga trudna do macierzyństwa, jednak nie raz powtarzam, że jeśli nie gaśnie ta iskierka nadzieji trzeba iść do przodu, a kiedyś pokazać życiu środkowy palec !

Joko, a Ty jak reagujesz na clo? Ale dobre po stymulacji masz pęcherzyki czy endo? Lampka wina moim zdaniem trzy dni przed IUI nie zaszkodzi, a widzisz Kath piła od początku cyklu. Mi lekarz o tym powiedział właśnie kilka dni przed IUI. Brawo za podejście !! Cyc do przodu i przed siebie !!

Dziewczyny dziękuję bardzo za słowa otuchy i wsparcia. Tak jak wspomniałam będę walczyć dalej w marcu - potrzebuje małej przerwy by m. in. porobić badania wirusowe i chlamydie i poczekać by kolejne pęcherzyki - jak będę podchodzić po raz trzeci - były po prawej stronie.

Kiedy masz następną wizytę?
Zapytaj, czy wg niego dwa dni brania dłużej prg zrobi jakąś różnicę. I czy jeżeli beta wyjdzie pozytywna, a np. po 6 dniach zaczniesz plamić to czy ponowie masz zacząć brać prg. Ciekawa jestem co on na to powie.
Ostatni dupek biore w pon wieczorem. Rano wtorek beta to moze z beta zrobie progesteron? Wizyte najblizsza mam jak beta wyjdzie pozytywna czyli jak sie uda to sroda wiec odrazu sie zapytam

reklama
Ale u Ciebie jakie byly problemy? Bo u nas tylko nasienie ze mna i moimi hormonami jest wszystko ok

W zaleceniach z beta mialam zrobic progesteron. Wyszlo go za malo pomimo ze bralam dupka no i pojawila sie krew i zywa i taka starawa...dolozyli mi luteine dopochwowa i zastrzyki i monitoring co 2 dni przez 2 tych...a potem ten caly progesteron do 4 miesiaca...

Do góry