zuzik85
Fanka BB :)
I vice versa!Za pokore uwazasz słuchać dziewczyn które medycyny nie skonczyly a uwazaja sie za alfy?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I vice versa!Za pokore uwazasz słuchać dziewczyn które medycyny nie skonczyly a uwazaja sie za alfy?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No i prawidlowo...nigdy sobie niczego nie zarzucisz...ja bralam do prawie 4 miesiaca...a potem juz lozysko samo przejelo jego zadanie...powodzeniaMi lekarz kazał brać tak długo aż nie przyjdzie @ i gdyby kiedyś mi się udało to będę musiała brać do samego rozwiązania ciąży.
Mi przy IUI do bety ale ten cykl mialam przymusowej przerwy i brałam 10 dni żeby @ przyszła bo u mnie @ jest dopiero po odstawieniu. A przy moich problemach bez brania dupka to mogłabym czekać pół roku na @ a i tak nie wiadomo czy bym się doczekala... Ale może niektóre z was tak nie mają jak ja...Mi lekarz kazał brać tak długo aż nie przyjdzie @ i gdyby kiedyś mi się udało to będę musiała brać do samego rozwiązania ciąży.
Nikt tu się nie obraża tylko trochę kulturalniej by nie zaszkodziło. Bo niektórzy pojechali po bandzie. Ja uważam że każda z nas powinna mieć w sobie dużo pokory. Tak te którym się udało jak i te które jeszcze czekają. Ja to wszystko co piszecie to wiem ale ja progesteron muszę brać by mieć wogole okres nawet w takim cyklu przerwy jak ten i wtedy biorę go przez 10 dni.Chyba błędnie interpretujesz wykazana tu chęć pomocy. Dziewczyny przeszły dużo więcej niż Wy na swoim etapie, chcą Wam zaoszczędzić miesięcy błędnego prowadzenia przez lekarzy, dla których istotne jest to ile pieniędzy przyniesiesiecie klinice, bo czy w to wierzycie czy nie to znaleźć dobrego specjalistę od leczenia (!) niepłodności jest trudno. To, że lekarz pracuje w klinice nie warunkuje tego, że jest świetnym specjalistą . Sama trafiłam do takiego, który IUI zrobił mi w momencie widocznego ciałka żółtego na 3 godziny przed zabiegiem. W świetnej klinice, za grube pieniądze.
Zamiast się obrażać proponuje mieć uwagi innych "z tyłu głowy" i przestać bezkrytycznie przyjmować wszystko co mówi lekarz. Tym bardziej taki, który przed beta każe odstawić progesteron.
Tez tak mysle... chociaz po tym co czytam w necie pierwszy raz nazywaja tak "to jest zeby zobaczyc jak wyglada bo szanse sa tak male ,ze potrzeba cudu" wiec z pierwszym razem sie nie nastawiam ...chociaz sama nie wiem co myslec ..a moze jakies rady co do tego zabiegu ? Czekam na @ jak nigdy dobrze sie czuje a powinna nadejsc juz w sobote , jeden dzien mnie brzuch podobolal I tyle...to chyba dlatego ze tyle mysleI oczywiscie. Powinnas sprobowac zebys w przyszlosci mogla powiedziec ze sprobowalas wszystkiego, choc mam nadzieje ze nie bedziesz miala okazji tak mowic i bedziesz miala malego kropka pod serduchem po 1 razie ;-)
Ja w niedziele lub poniedzialek podchodze do 3 i bede probowac dalej :-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pokażcie mi gdzie w mojej wypowiedzi zabrakło kultury? Które to słowa tak Was obraziły?Nikt tu się nie obraża tylko trochę kulturalniej by nie zaszkodziło. Bo niektórzy pojechali po bandzie.
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
To nie prawda...jak ma sie udac za pierwszym razem to sie uda...o in vitro tez tak piszą a mi i vaderze udalo sie za pierwszym razem...tylko pamietaj zeby sie nie denerwowac ...to nic nie boli...na drugi dzien warto skontrolowac czy pecherzykl w ogole pekl...Tez tak mysle... chociaz po tym co czytam w necie pierwszy raz nazywaja tak "to jest zeby zobaczyc jak wyglada bo szanse sa tak male ,ze potrzeba cudu" wiec z pierwszym razem sie nie nastawiam ...chociaz sama nie wiem co myslec ..a moze jakies rady co do tego zabiegu ? Czekam na @ jak nigdy dobrze sie czuje a powinna nadejsc juz w sobote , jeden dzien mnie brzuch podobolal I tyle...to chyba dlatego ze tyle mysle
Tak wszystkich postow nie czytam... za pierwszym razem in vitro sie udalo ? A mialyscie IUI ? Tak bardzo juz bym to chcial miec za soba... czekam na @ zeby zaczac brac te tabletki ktore mi przepisano pozniej na kontrole ,zastrzyk I wreszcie IUI ....To nie prawda...jak ma sie udac za pierwszym razem to sie uda...o in vitro tez tak piszą a mi i vaderze udalo sie za pierwszym razem...tylko pamietaj zeby sie nie denerwowac ...to nic nie boli...na drugi dzien warto skontrolowac czy pecherzykl w ogole pekl...
Ja mialam dwie i potem zeby wykorzystac refundacje lekow i waznosc badan szybko zdecydowalam sie na in vitro. Tak udalo sie za 1 razem bede miec coreczke...a w klinice czeka jeszcze 5 mrozakowTak wszystkich postow nie czytam... za pierwszym razem in vitro sie udalo ? A mialyscie IUI ? Tak bardzo juz bym to chcial miec za soba... czekam na @ zeby zaczac brac te tabletki ktore mi przepisano pozniej na kontrole ,zastrzyk I wreszcie IUI ....
Zuzik ja rozumiem że ty dużo wiesz i dużo przeszłaś. Na szczęście ze skutkiem pozytywnym. Każda z nas jest inna i ma inne schorzenie. Ja przez 7 lat akurat wiem jak brać progesteron, wierz mi. Gdy jest cykl starań to biorę go do bety a jak taki jak teraz to muszę brać by był @. Uważam że twoja reakcja względem mojej osoby była przesadzona.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pokażcie mi gdzie w mojej wypowiedzi zabrakło kultury? Które to słowa tak Was obraziły?