Gratulacje ! koszty tez nie male prawda ? Ja pewnie tez podejde do 2 a potem zobaczymy co dalejJa mialam dwie i potem zeby wykorzystac refundacje lekow i waznosc badan szybko zdecydowalam sie na in vitro. Tak udalo sie za 1 razem bede miec coreczke...a w klinice czeka jeszcze 5 mrozakow
reklama
katharina203
Fanka BB :)
Badania mialam...maz tylko musial zrobic...leki 1tys zamias 3.5tys bo mialam refundacje...punkcja transfer i mrozenie wyszlo 7tys...no i plus wizytyGratulacje ! koszty tez nie male prawda ? Ja pewnie tez podejde do 2 a potem zobaczymy co dalej
zuzik85
Nie napiszę Ci rób tak czy tak, bo "koleżanki" znowu wytkną mi brak wykształcenia medycznego i nazwą "alfą".Tez tak mysle... chociaz po tym co czytam w necie pierwszy raz nazywaja tak "to jest zeby zobaczyc jak wyglada bo szanse sa tak male ,ze potrzeba cudu" wiec z pierwszym razem sie nie nastawiam ...chociaz sama nie wiem co myslec ..a moze jakies rady co do tego zabiegu ? Czekam na @ jak nigdy dobrze sie czuje a powinna nadejsc juz w sobote , jeden dzien mnie brzuch podobolal I tyle...to chyba dlatego ze tyle mysle
Nie napiszę Ci, że niektóre dziewczyny przed IUI łykają olej lniany (w płynie lub w kapsułkach)
Nie napiszę żebyś suplementowała kwas foliowy (np. preparat Inofolic)
Nie napiszę, żebyście nie współżyli 3 dni przed IUI.
Nie napiszę, że w przypadku słabej ruchliwości plemników, emek przed oddaniem nasienia niech sobie wypije espresso.
Nie ode mnie wiesz, że po zabiegu, który trwa krócej niż badanie ginekologiczne zaleca się poleżeć na fotelu 10-15 minut.
Nie napiszę, że sam zabieg dobrze mieć pod kontrolą usg (masz pewność, że nasienie jest wprowadzone do jamy macicy po stronie jajnika z którego jest owulacja)
Nie napiszę, że po zabiegu, np. na drugi dzień warto sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Ale napiszę, że warto od kolejnego dnia po owulacji brać progesteron, i brać go co najmniej do otrzymania wyniku beta hcg z krwi, który robi się w 13-14 dniu po IUI.
katharina203
Dziekuje...i zycze ci powodzenia...Gratulacje ! koszty tez nie male prawda ? Ja pewnie tez podejde do 2 a potem zobaczymy co dalej
Zdarzaja sie udane nawet za 1 szym razem. Moj gin mial ostatnio taka sytuacje ze robil 1-sza iui malzenstwu - stwierdzone to co ja wrogosc sluzu. Bach miala 3 dominujace pecherzyki i od razu trojaczki[emoji16] to jak wygrana w totolotka. Nie zakladaj ze sie nie uda, skonczy Ci sie @ pewnie masz zapisane clo, bierz jak Ci gin przepisal i spokojnie czekaj na monitoring ;-) zobaczysz szybko minie ;-)Tez tak mysle... chociaz po tym co czytam w necie pierwszy raz nazywaja tak "to jest zeby zobaczyc jak wyglada bo szanse sa tak male ,ze potrzeba cudu" wiec z pierwszym razem sie nie nastawiam ...chociaz sama nie wiem co myslec ..a moze jakies rady co do tego zabiegu ? Czekam na @ jak nigdy dobrze sie czuje a powinna nadejsc juz w sobote , jeden dzien mnie brzuch podobolal I tyle...to chyba dlatego ze tyle mysle
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
katharina203
Do raz zuzika ktorych bron boze nie stosujci maz moze pic pylek pszczeli bo tez pomaga na plemniki i nie bierz goracej kapieli w wannie po iui. Ja pilam inofem to tanszy odpowiednik inofoliku...
Ja narazie nie dziekujeDziekuje...i zycze ci powodzenia...
zuzik85
W żadnym z postów nie odniosłam się imiennie (nickowo) - pisałam do wszystkich.Zuzik ja rozumiem że ty dużo wiesz i dużo przeszłaś. Na szczęście ze skutkiem pozytywnym. Każda z nas jest inna i ma inne schorzenie. Ja przez 7 lat akurat wiem jak brać progesteron, wierz mi. Gdy jest cykl starań to biorę go do bety a jak taki jak teraz to muszę brać by był @. Uważam że twoja reakcja względem mojej osoby była przesadzona.
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje bardzo za taka wyczerpujaca odpowiedz , kazda rada sie przyda dziekujeNie napiszę Ci rób tak czy tak, bo "koleżanki" znowu wytkną mi brak wykształcenia medycznego i nazwą "alfą".
Nie napiszę Ci, że niektóre dziewczyny przed IUI łykają olej lniany (w płynie lub w kapsułkach)
Nie napiszę żebyś suplementowała kwas foliowy (np. preparat Inofolic)
Nie napiszę, żebyście nie współżyli 3 dni przed IUI.
Nie napiszę, że w przypadku słabej ruchliwości plemników, emek przed oddaniem nasienia niech sobie wypije espresso.
Nie ode mnie wiesz, że po zabiegu, który trwa krócej niż badanie ginekologiczne zaleca się poleżeć na fotelu 10-15 minut.
Nie napiszę, że sam zabieg dobrze mieć pod kontrolą usg (masz pewność, że nasienie jest wprowadzone do jamy macicy po stronie jajnika z którego jest owulacja)
Nie napiszę, że po zabiegu, np. na drugi dzień warto sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Ale napiszę, że warto od kolejnego dnia po owulacji brać progesteron, i brać go co najmniej do otrzymania wyniku beta hcg z krwi, który robi się w 13-14 dniu po IUI.
reklama
Nooo cuda sie zdarzajaZdarzaja sie udane nawet za 1 szym razem. Moj gin mial ostatnio taka sytuacje ze robil 1-sza iui malzenstwu - stwierdzone to co ja wrogosc sluzu. Bach miala 3 dominujace pecherzyki i od razu trojaczki[emoji16] to jak wygrana w totolotka. Nie zakladaj ze sie nie uda, skonczy Ci sie @ pewnie masz zapisane clo, bierz jak Ci gin przepisal i spokojnie czekaj na monitoring ;-) zobaczysz szybko minie ;-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: