reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
I gratulacje dla tych co się udało ale niezapominajmy, że każdy przypadek jest inny, każda ma inne problemy i nie ma złotej recepty równej dla wszystkich. Nasi lekarze na swoich kontach też mają leczenia zakonczone sukcesami...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie azjak ale chyba tylko my rozumiemy swoich beee lekarzy bo oni przeciez to nie specjalisci....

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
... ja jestem zdania że trzeba robić wg zaleceń lekarza

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak??? To po jakiego h... brałaś duphaston w tym cyklu skoro gin Ci nie zaleciła??? Duphaston to nie lek homeopatyczny, żeby brać sobie kiedy się chce, i odstawiać kiedy się chce.
Po pierwsze:
- nikogo nie obrażam - NIE NAPISAŁAM, że jesteś beznadziejna bo nie dopuszczasz do siebie faktu, że zrobiłaś źle.
Po drugie:
- sama sobie zaprzeczasz - bo piszesz, że należy słuchać zaleceń lekarza, a bierzesz lek hormonalny "na własną rękę" bo tak brałaś do tej pory
Po trzecie:
- przez swój tok rozumowania nie jesteś w stanie nawet stwierdzić ile razy poroniłaś...
Po czwarte:
- ufaj sobie komu chcesz, ale nie płacz na forum, że znowu się nie udało.
Po piąte:
- jeżeli podejdziesz do in vitro, dopiero dowiesz się jak bierze się leki w przypadku niepłodności...
Po szóste:
- tyle cykli masz nieudanych idąc tym samym torem. Może warto w jednym zrobić coś innego? Może warto zasugerować coś "nioemylnemu" i "wszechwiedzącemu" lekarzowi?

I na koniec - tak, jestem szczęśliwa, bo jak trafiłam na to forum w 2015 roku, to bardziej ufałam doświadczonym dziewczynom niż lekarzom, dla których byłam tylko "kolejnym przypadkiem" z którego można ciągnąć kasę w nieskończoność. Bo która zdesperowana kobieta nie odda ostatniego grosza za nadzieję bycia mamą?...

Resztę pozostawiam bez komentarza...

Dla zainteresowanych:
"Czym grozi niedobór progesteronu? Otóż, stan ten wiąże się z problemami z płodnością. Ponadto, może dojść do hormonalnej dominacji estrogenów, a to niesie ryzyko zawirowań związanych ze zdrowiem i samopoczuciem, takich jak: przyrost wagi, obniżenie popędu seksualnego, zmienność nastrojów i depresja, zespół napięcia przedmiesiączkowego, rozregulowanie cyklu, obfite krwawienia, ednometrioza, tkliwe piersi, tworzenie się mięśniaków, problemy z woreczkiem żółciowym i tarczycą. Skutki bywają więc poważne i wymagają konsultacji specjalistycznej.
Duphaston jest polecany w terapii różnych stanów uzależnionych od działania progesteronu. Wskazaniem do jego przyjmowania mogą być: bolesne miesiączki lub brak miesiączki, nieregularne cykle, dokuczliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, nieprawidłowe krwawienia z dróg rodnych, endometrioza, poronienia nawykowe (mówimy o nich wówczas, gdy do utraty ciąży dochodzi trzy razy pod rząd lub więcej), istniejące ryzyko poronienia lub trudności z zajściem w ciążę, spowodowane niewydolnością ciałka żółtego."

Dla zainteresowanych:
"Czym grozi niedobór progesteronu? Otóż, stan ten wiąże się z problemami z płodnością. Ponadto, może dojść do hormonalnej dominacji estrogenów, a to niesie ryzyko zawirowań związanych ze zdrowiem i samopoczuciem, takich jak: przyrost wagi, obniżenie popędu seksualnego, zmienność nastrojów i depresja, zespół napięcia przedmiesiączkowego, rozregulowanie cyklu, obfite krwawienia, ednometrioza, tkliwe piersi, tworzenie się mięśniaków, problemy z woreczkiem żółciowym i tarczycą. Skutki bywają więc poważne i wymagają konsultacji specjalistycznej.
Duphaston jest polecany w terapii różnych stanów uzależnionych od działania progesteronu. Wskazaniem do jego przyjmowania mogą być: bolesne miesiączki lub brak miesiączki, nieregularne cykle, dokuczliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, nieprawidłowe krwawienia z dróg rodnych, endometrioza, poronienia nawykowe (mówimy o nich wówczas, gdy do utraty ciąży dochodzi trzy razy pod rząd lub więcej), istniejące ryzyko poronienia lub trudności z zajściem w ciążę, spowodowane niewydolnością ciałka żółtego."
Zuzik juz chyba w bardziej cywilizowany sposob :) nie moglas im tego wytlumaczyc...a zrozumie ta ktora zechce...

I ja na prawdę uważam że rady doświadczonych dziewczyn są potrzebne ale wyrażane w bardziej cywilizowany sposób a nie tak że człowieka sprowadzać mają do pozycji parteru i obrażać... Czy to o to chodzi na tym forum? Myślę że takie słowa są na prawdę niepotrzebne.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

A kto Cię tu obraził?

Co masz namysli cywilizowany sposob? Nie bazuje na opini 1 lekarza. Tylko 3!!! I kazdy powiedzial mi to samo przez 10 dni dupek 2x1 i kazal zaczac brac 2 dni po IUI. W tym jeden lekarz SPECJALISTA Z KLINKI LECZENIA NIEPŁODNOŚCI!!! A Wy niektore zachowujecie sie jakbyscie po niewiadomo jakich studiach medycznych byly. I tak jakby opinie waszych lekarzy byly najlepsze, najmadrzejsze...ehhh....
I do tego SPECJALISTY dojeżdżamy z M 300 km. Nie poszlam do pierwszej lepszej byle jakiej kliniki...!!!

Oj nabierzecie Dziewczyny pokory. Czas Was jej nauczy.

Z innej beczki ;) dzwonili z kliniki, mam przyjsc jutro rano (to przeciez tylko 4 raz od poniedzlku hehe), pytalam o wyniki krwi, ale pielegniarka nie byla w stanie nic powiedziec na ten temat-mam przyjsc jutro i juz. Ale kazala sie dalej stymulowac wiec wnioskuje ze owulacji jeszcze nie bylo a szansa na IUI jeszcze jakas jest. Ciag dalszy jutro.

Z innej beczki ;) dzwonili z kliniki, mam przyjsc jutro rano (to przeciez tylko 4 raz od poniedzlku hehe), pytalam o wyniki krwi, ale pielegniarka nie byla w stanie nic powiedziec na ten temat-mam przyjsc jutro i juz. Ale kazala sie dalej stymulowac wiec wnioskuje ze owulacji jeszcze nie bylo a szansa na IUI jeszcze jakas jest. Ciag dalszy jutro.
Trzymam kciuki powodzenia &&& [emoji4]

reklama
To trzymam kciuki za jutro ;)

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry