reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ufff nadrobiłam!

Adunia, Anett, Mika: ja wam mówię, że to tylko dlatego żebyście mogłu spuścić pare podczas świtąt i sylwestra. Proszę się starać teraz nie zamartwiać a na maksa relaksować. Tak , żeby w nowy rok z nowymi mocami wejść!

Co do sensu IUI to ja go widzę tylko w przypadku ( juz powtarzałam nie raz, wiem) słabszego nasienia i/lub wrogiego śluzu. W każdym wypadku gdzie dochodzi więcej czynników szanse są naprawdę maluśkie. Ale są... Nam doktor na początku powiedział, że zabraniac nie zabrania ale sensu nie widzi:/ Co oczywiście nie oznacza, że ivf jest 100% pewną metodą niestety. Niektórym z nas natura tak miesza, że i cały garnizon lekarzy nie pomoże, ale statystycznie szanse są mega większe.

Ja jak widzicie nadal żyję. Nadal też jestem w całości. Mamy równo tydzień do godziny 0! Także niech już teraz na spokojnie poczeka choć do 1 stycznia jak już nie chciała wyłazić wcześniej :)))
U nas słabe nasienie i na samym początku nam lekarz powiedzial max 4 IUI potem in vitro. Wiec jesli bedziemy mieli podejść to jeszcze tylko do jednej potem in vitro. No chciaz taki plus z calej sytuacji ze w święta i sylwestra poszaleje na maxa![emoji2] [emoji12]
To jak do stycznia to jeszcze troszke musi tam posiedzieć[emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dokladnie, wszystko przez to zebysmy mogly troche w tym roku poszalec :)
Vadera, sorry ze pytam, ale Twoja mloda poczeta przez IUI czy IFV? Niedawno dolaczylam do watku i jeszcze wszytskiego nie ogranelam.
Ja sie urodzilam koncem grudnia (mam urodziny jutro) i w sumie fajnie bo zawsze te wszystke niefajne urodziny (w wieku starczym ;) przechodze jako ostatnia z rocznika. Zawsze sie troche mlodziej czuje ;)

Adunia, przykro mi :(

Nasz pasożyt przychodzi na świat dzięki ivf. Ja chciałam podejść do iui, ale mój pierwszy lekarz mnie ściemniał, że brakuje nam tylko szczęścia bo tak nie jest z nami źle. Jak tafiliśmy w końcu na fachowca to nasze wyniki były już (u obydwojga) tak złe, że takie same szanse mieliśmy na naturalsa jak i na iui:/ Gdybym była mniej ufna i więcej sama się edukowała to podeszłabym do iui dwa lata wcześniej. A tak szkoda nam już było czasu:( Na szczęście dla nas udało się za pierwszym razem.

Dziewczyny jakWas tak poczytałam to sama zaczelam sie oswajac z mysle o in vitro.. rozmawialam juz nawet z mezem i jak sie nie uda jeszcze z jedna iui to chyba tez zaczniemy sie przygotowywc do inv. Porozmawiam jeszcze z gin. ile iui jeszcze wg niej ma sens.
Z innej beczki - mój okres sie konczy a dzis 3 dzien cyklu, watpie zeby 4 cm torbiel sie wchlonela tak szybko - bo ona sie wchłania w ciagu okresu, prawda?i jak nie zdazy to dopiero potem przy kolejnym okresie sie wchłania? Wiecie cos ?

MIKAA - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ! :)

CASSIAH - dawaj znaka!!!

BERTHA,VADERA - podpytam Was o invitro. Słuchajcie bo ja mam zawsze 1 pecherzyki przy stymulacji clo tez. To przy in vitro inaczej stymuluja skoro jedna z Was ma 5 mrozanow? Jak to jest?

Mój maz robił morfologie. Wysza mu tylko 2 % -to chyba kiepsko?.. ale ilosc ma mega po lekach!
22 mln w 1 ml a miał kiedyś 0,8!!!

Dziewczyny spieszylam sie dzis rano sprawy zalatwiac i zapomnialam testu zrobic :( Jutro zatestuje. Na bete nie ide bo jestem w polsce a nie mam tu ubezp zdrowotnego :( A oni to w ogole robia w prywatnych? Ile to kosztuje w ogole?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny spieszylam sie dzis rano sprawy zalatwiac i zapomnialam testu zrobic :( Jutro zatestuje. Na bete nie ide bo jestem w polsce a nie mam tu ubezp zdrowotnego :( A oni to w ogole robia w prywatnych? Ile to kosztuje w ogole?

Robią koszt 30 zł :) leć
Super ze jestes w pl.W jakim mieście? na ile przylecialas? :)

Dziewczyny jakWas tak poczytałam to sama zaczelam sie oswajac z mysle o in vitro.. rozmawialam juz nawet z mezem i jak sie nie uda jeszcze z jedna iui to chyba tez zaczniemy sie przygotowywc do inv. Porozmawiam jeszcze z gin. ile iui jeszcze wg niej ma sens.
Z innej beczki - mój okres sie konczy a dzis 3 dzien cyklu, watpie zeby 4 cm torbiel sie wchlonela tak szybko - bo ona sie wchłania w ciagu okresu, prawda?i jak nie zdazy to dopiero potem przy kolejnym okresie sie wchłania? Wiecie cos ?

MIKAA - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ! :)

CASSIAH - dawaj znaka!!!

BERTHA,VADERA - podpytam Was o invitro. Słuchajcie bo ja mam zawsze 1 pecherzyki przy stymulacji clo tez. To przy in vitro inaczej stymuluja skoro jedna z Was ma 5 mrozanow? Jak to jest?

Mój maz robił morfologie. Wysza mu tylko 2 % -to chyba kiepsko?.. ale ilosc ma mega po lekach!
22 mln w 1 ml a miał kiedyś 0,8!!!
Pewnie zawsze wszystkie opcje trzeba brac pod uwage [emoji4] zeby w przyszlosci nie zarzucić sobie ze sie nie sprobowalo [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anett torbiel nie musi sie tak od razu w ciagu jednego okresu wchlonac, ona sie najczesciej wchlania stopniowo, po prostu robi sie z cyklu na cykl coraz mniejsza i mniejsza :)

No nie wiem co zrobic. Chyba jednak tylko sikanca zrobie bo to juz bedzie 15dpo wiec napewno wyjdzie. A z reszta i tak wiem jaki bedzie wynik ;)

Do góry