reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

GRUDZIEŃ

21 - adunnia90 - beta hcg
22 - Cassiah - beta hcg
23 - azjak - beta hcg
23 - luczija - ciążowa wizyta kontrolna
27 - Joko86 - monitoring cyklu
28 - vadera - przywitanie z córeczką
28/29 - jolancik - monitoring cyklu
30 - Evelevel - beta hcg
30 - anett96 - monitoring cyklu

STYCZEŃ

02 - cikulinka - drożność jajowodów (hsg)
11 - anula88 - laparoskopia

reklama
Nou a moze jesli u Ciebie wrocila owu i doprowadzisz gospodarke hormonalna do porzadku to pomyslcie o iui z nasieniem dawcy? Dla meza to bedzie jak adoptowane a chociaz procedura szybsza o latwiejsza...
A jak masz teraz prolaktyne? Bo slyszalam ze dopiero jak ona wzrasta dwukrotnie od normy, czyli ok 50 to wtedy jest problem tak naprawde. A te badanie z obciazeniem metoclopramidem to sobie w ogole odpusc no to badanie sprzed 20 lat, nie wnoszace diagnostycznie nic.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

To może wtedy już była ta torbiel przed IUI a nie pęcherzyk???!!! A ovi jest na to żeby dojrzał szybko pecherzyk i pękł!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
a no własnie tak zaczełam podejrzewac, ale badania hormonow wtedy wskazaly na owulacje czyli ze był to pecherzyk a nie torbiel. Sama nie wiem.Teraz obym nie musiala czekac pol roku az sie wchlonie, bo pewnie jak ona bedzie to o iui nie ma mowy???

Anett, czy ja dobrze pamietam ze Ty dwa dni przed IUI bylas u zwyklego gina i widzial tam torbiel a w sobote w klinice lekarka powiedziala ze to pecherzyk? Moze faktycznie tam jakas torbiel byla?

Ja nie mowie o staraniach prawie nikomu. Rodzicom i tesciom tez nie bo wiem jak by to wygladalo- dzwonienie co chwile z pytaniem jak tam czy sie juz udalo i lamety ze sie nie udaje. Plus same dobre rady.
Tak Mika dobrze kojarzysz, w sobote mialam iui ale wczesniej zbadala mi hormony i one wskazaly bliska owu alechyba jednak to byla torbiel ktora sie powiekszyla, a "dla nie poznaki" swojej pomyłki powiedziala mi to ze to torbiel po ovi..

Tak Mika dobrze kojarzysz, w sobote mialam iui ale wczesniej zbadala mi hormony i one wskazaly bliska owu alechyba jednak to byla torbiel ktora sie powiekszyla, a "dla nie poznaki" swojej pomyłki powiedziala mi to ze to torbiel po ovi..
[emoji20] [emoji20] [emoji20]
zycze Ci zeby ta torbiel szybko sie wchlonela...nigdy nie moze byc prosto zawsze musi byc pod górkę...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nou a moze jesli u Ciebie wrocila owu i doprowadzisz gospodarke hormonalna do porzadku to pomyslcie o iui z nasieniem dawcy? Dla meza to bedzie jak adoptowane a chociaz procedura szybsza o latwiejsza...
A jak masz teraz prolaktyne? Bo slyszalam ze dopiero jak ona wzrasta dwukrotnie od normy, czyli ok 50 to wtedy jest problem tak naprawde. A te badanie z obciazeniem metoclopramidem to sobie w ogole odpusc no to badanie sprzed 20 lat, nie wnoszace diagnostycznie nic.

Nouvelle też pomyslalam o tym co pisze Cassiah - o nasieniu dawcy

Cassiah iui już nie będziemy robić a już na pewno nie z nasieniem dawcy... zwłaszcza, że mój M ma żywe plemniki tylko ma obniżoną morfologię, tzn. Że zamiast 4% żywych ma 2% ale ma. A jak dotąd to wszyscy lekarze nam powtarzają, że każdy facet ma obniżoną morfologię nasienia tylko jnie każdy o tym wie i co więcej większość ma dzeci... tak na dobrą sprawę to jak byliśmy na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności to nam gin powiedział, że z takimi wynikiami to naturalnie powinniśmy zajść.... co do prolaktyny to mama ją np. na początku cyklu na poziomie 17 (co przed owu jest za wysokie) a np. w drugiej fazie mam na poziomie 25... więc dramatu nie ma ale jednak coś jest nie tak...

A podczas wszystkich trzech iui po preparatyce nasienie M było super i za każ dym razem gin mówił, że były super warunki.... i powinno się udać... zresztą nie będę w kółko pisać to samo pół roku temu pisałam na bieżąco wszystko co jest i jak jest... teraz tylko was podczytuje i po prostu pisze to co wie już z własnego doświadczenia...

A podczas wszystkich trzech iui po preparatyce nasienie M było super i za każ dym razem gin mówił, że były super warunki.... i powinno się udać... zresztą nie będę w kółko pisać to samo pół roku temu pisałam na bieżąco wszystko co jest i jak jest... teraz tylko was podczytuje i po prostu pisze to co wie już z własnego doświadczenia...
Nouvelle a z ciekawosci ile kosztuje in vitro? ja o nim jeszcze nie mysle ale jak sie kilka razy iui nie uda to nie wiem... a co do adopcji to wlasnie wczoraj na spotkaniu z psychologiem wolontariuszka opowiadala o procesie adopcji, ktory przeszła.Kurs ponoć przed adopcyjny trwa kilka ładnych miesięcy..

reklama
Nou ale napisalas ze uslyszalas ze nie ma sensu u was robic kolejne iui bo za slabe nasienie, a ze u Cb wszystko gra to zasugerowalam tylko nasienie dawcy. Szczegolnie ze myslicie o adopcji a na nia sie tak dlugo czeka... Stad te moje wnioski, nie gniewaj sie :)

Anett invitro kosztuje roznie w zaleznosci od zaawansowania problemu. Ceny oscyluja miedzy 10 tys a 20 tys zl.

Do góry