reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Po urodzeniu jest faktycznie zasiłek, ale w ciąży nie ma. Ja by się starała jednak znaleźć pracę. Życzę aby starania przyniosły skutek wcześniej oczywiście, ale jak nie to będzie stracony czas trochę. A tak po okresie próbnym podpisujesz umowę, powiedzmy, że nawet natychmiast zachodzisz w ciążę. Pracujesz do 3 m-ca i wtedy powiadamiasz pracodawcę. To trochę nie fair względem niego, ale trudno życie. Poza tym wcale nie musisz iść przecież od razu na l4. W każdym bądź razie dążę do tego, że wówczas pracodawca musi Ci utrzymać umowę do czasu rozwiązania, albo przedłużyć jeśli wcześniej się kończy. A potem jak Kath pisała jest zasiłek. Ja bym jednak starała się liczyć na siebie najpierw a potem na zasiłki.
Dziekuje Dziewczyny za info. Wlasnie trzymajcie kciuki bo w srode mam kolejny etap w firmie na ktorej bardzo mi zalezy :)

reklama
Ja też Dziewczyny cały czas do Was zaglądam :) dzisiaj miałam ostatnią kontrolę i ktg. No i wyszły mini skurcze i jeden duży. Zobaczymy.. Brzuch coś mnie boli więc idę zaraz spać.
Katharina super z tym detektorem ;)
Sarenka bardzo mi przykro.

Trzeba żyć
Bez względu na to
Ile razy runęło niebo...

LISTOPAD

22 - Paulka - beta hcg
22 - luczija - wizyta kontrolna u gina
23 - Cikulinka - beta hcg
23 - cassiah - beta hcg
23 - kamisia - pierwsze badania prenatalne
24 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
25 - bertha - monitoring cyklu
28 - M26 - przyjęcie do szpitala
28 - Beti - ciążowa wizyta kontrolna
29 - M26 - przywitanie z synkiem
29 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna
29 - anett96 - beta hcg

GRUDZIEŃ

01 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
28 - vadera - przywitanie z córeczką
Zuzik dopisz mnie 24.11 beta

Pobolewal mnie dzis w nocy brzuch jak na okres [emoji22] Chyba nic z tego... Wiec wysiusialam sie juz z porannego moczu bez testowania :(

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tez boli brzuch jak na okres juz od 2 dni ale na bete pojde w czwartek tak jak kazal lekarz 14 dni po IUI bo jak to mowia nadzieja umiera ostatnia... Jesli jestes 14 dni po IUI to ja bym na Twoim miejscu zrobila bete.

Adunia tak jestem 14 dni po iui i rzeczywiscie pierwsza owu byla dwa tyg temu we wtorek ale ja mialam dwie owu w tym cyklu i ta druga byla jakos w okolicach czwartku wiec cykl mogl sie wydluzyc i @ moze jeszcze przyjsc!

A wlasnie, do dziewczyn ktore braly progesteron w jakiejkolwiek formie - jak dlugo nalezy go brac? Czy okres dostane dopiero jak go odstawie? Bo u mnie chodzi o to zeby wyeliminowac plamienia ktore mam przed okresem dlatego chcialam go brac do @ ale tez sie boje ze małpa nie przyjdzie dopoki go nie odstawie. Biore Utrogestan w b wysokiej dawce, w Polsce to jak Luteina, czyli naturalny prog.

reklama
Adunia tak jestem 14 dni po iui i rzeczywiscie pierwsza owu byla dwa tyg temu we wtorek ale ja mialam dwie owu w tym cyklu i ta druga byla jakos w okolicach czwartku wiec cykl mogl sie wydluzyc i @ moze jeszcze przyjsc!

A wlasnie, do dziewczyn ktore braly progesteron w jakiejkolwiek formie - jak dlugo nalezy go brac? Czy okres dostane dopiero jak go odstawie? Bo u mnie chodzi o to zeby wyeliminowac plamienia ktore mam przed okresem dlatego chcialam go brac do @ ale tez sie boje ze małpa nie przyjdzie dopoki go nie odstawie. Biore Utrogestan w b wysokiej dawce, w Polsce to jak Luteina, czyli naturalny prog.

To prawda, ze @ moze przyjsc pozniej skoro drugi pecherzyk pozniej pekl, natomiast to nie zmienia faktu, ze po 14 dniach od IUI bedziesz miala wiarygodny wynik bety, lub ewentualnie sikanego testu :)
Bo zarodek nie czeka z zagniezdzaniem na wszystkie pecherzyki ktore jeszcze moga a nie musza peknac, tylko zyje wlasnym zyciem :)

Z progesteronem to nie pomoge. Ja bylam zawsze przekonana ze @ nie przyjdzie jak sie bierze prog, co najwyzej zaczna sie plamienia, więc żeby nie przeciągać cyklu wolałam zawsze zgodnie z zaleceniem gina odstawić 2 dni przed spodziewanym terminem @, jesli oczywiscie wyjdzie negatyw.

Do góry