reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
No wlasnie a u mnie jest troche dziwna sprawa bo ja mam tydzien po owu b wysoki progesteron ale lekarz przypuszcza ze mi on za szybko spada i dlatego dostaje plamien. U normalnych kobiet progesteron jest przez 14 dni po owu dosc wysoki i nagle ostatniego dnia radykalnie spada i dostaje sie @. I ja mam go wladnie tak brac zeby tez byl caly czas wysoki i jednego dnia nagle opadl i przyszlo normalne krwawienie a nie jakies plamienia. Z tym ze nie wiadomo kiedy u mnie jest ten ostatni dzien cyklu bo przeciez nie wiem kiedy ten drugi pecherzyk pekl, ba nawet nie wiem czy w ogole pekl! Ehh jakie to wszystko pokrecone :(

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wg zaleceń lekarki - mam zrobić betę 28 listopada. Inseminację miałam 17 listopada. Zastanawiam się, czy to nie za wcześnie. Widzę, że wiele dziewczyn czeka 14 dni. A moja lekarka zawsze zaleca mi badanie nieco wcześniej. Co o tym myślicie? ;) Zaufam jej i zrobię tę betę 28-ego. Później najwyżej powtórzę. Och! Niech ten tydzień szybko zleci ;)

Dziewczyny wg zaleceń lekarki - mam zrobić betę 28 listopada. Inseminację miałam 17 listopada. Zastanawiam się, czy to nie za wcześnie. Widzę, że wiele dziewczyn czeka 14 dni. A moja lekarka zawsze zaleca mi badanie nieco wcześniej. Co o tym myślicie? ;) Zaufam jej i zrobię tę betę 28-ego. Później najwyżej powtórzę. Och! Niech ten tydzień szybko zleci ;)
Beta po 11 dniach moze wyjsc pozytywna ;)chciaz ja bym poczekala chociaz z 2 dni dluzej po co potem wrazie czego powtarzac albo sie zalamywac. Dokladnie Cytry najgorsze w tym wszystkim to czekanie. Trzymam kciuki ☺

Ja tez bym poczekala ale to dlatego ze nienawidze sie kłóć... W dodatku zwsze musze to robic na lezaco i odczekac z 5 minut bo inaczej kreci mi sie w glowie i nie moge stac na nogach :(

Hej dziewczyny! Dziś przyszła @... troszkę ubolewam, ale nic na to nie poradzę. W listopadzie nie podchodziłam do IUI (bo były problemy w szpitalu na NFZ) i próbowaliśmy sami ;) ale mam nadzieję, że tym razem w grudniu (3,4 lub 5go) uda się już podejść (o ile coś się wyjaśniło w tym szpitalu) Na razie próbuje skontaktować się z moją lekarką, ale nie odpowiada...

Ja tez bym poczekala ale to dlatego ze nienawidze sie kłóć... W dodatku zwsze musze to robic na lezaco i odczekac z 5 minut bo inaczej kreci mi sie w glowie i nie moge stac na nogach :(

Za jedną ze "starych" koleżanek z forum: muszę bo inaczej się uduszę...
Cassiah, co to znaczy nienawidzę się kłuć??? Czy Ty w ogóle chcesz być w ciąży? Nosić pod sercem dziecko? Rodzić? Czy Ciebie ktoś uświadomił, że betę należy powtórzyć (nawet kilka razy), żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta w odstępach 48 godzinnych? Czy Ty zdajesz sobie sprawę, że co miesiąc czekają Cię badania krwi? Obciążenie glukozą w ciąży to trzy kłucia co godzinę! I kłucie, kłucie, kłucie!!! Przed porodem, przestałam liczyć ile badań mi pobierają...po porodzie (po krwotoku), badania co chwilę, żeby kontrolować hemoglobinę i żelazo... A Ty się boisz jednego ukłucia??? Rozumiem, że źle się czujesz - ale albo podchodzi się do czegoś na 100%, albo przegrywa się w przedbiegach... Wrrrr! ;)

Progesteron zwykle odstawia się po badaniu bhcg, kiedy masz 100% pewność, że nie jesteś w ciąży. Po kilku dniach przyjdzie @...

reklama
LISTOPAD

23 - Cikulinka - beta hcg
23 - cassiah - beta hcg
23 - kamisia - pierwsze badania prenatalne
24 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
24 - adunnia - beta hcg
25 - bertha - monitoring cyklu
28 - M26 - przyjęcie do szpitala
28 - Beti - ciążowa wizyta kontrolna
29 - M26 - przywitanie z synkiem
29 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna