reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No wlasnie a u mnie jest troche dziwna sprawa bo ja mam tydzien po owu b wysoki progesteron ale lekarz przypuszcza ze mi on za szybko spada i dlatego dostaje plamien. U normalnych kobiet progesteron jest przez 14 dni po owu dosc wysoki i nagle ostatniego dnia radykalnie spada i dostaje sie @. I ja mam go wladnie tak brac zeby tez byl caly czas wysoki i jednego dnia nagle opadl i przyszlo normalne krwawienie a nie jakies plamienia. Z tym ze nie wiadomo kiedy u mnie jest ten ostatni dzien cyklu bo przeciez nie wiem kiedy ten drugi pecherzyk pekl, ba nawet nie wiem czy w ogole pekl! Ehh jakie to wszystko pokrecone :(

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wg zaleceń lekarki - mam zrobić betę 28 listopada. Inseminację miałam 17 listopada. Zastanawiam się, czy to nie za wcześnie. Widzę, że wiele dziewczyn czeka 14 dni. A moja lekarka zawsze zaleca mi badanie nieco wcześniej. Co o tym myślicie? ;) Zaufam jej i zrobię tę betę 28-ego. Później najwyżej powtórzę. Och! Niech ten tydzień szybko zleci ;)

Dziewczyny wg zaleceń lekarki - mam zrobić betę 28 listopada. Inseminację miałam 17 listopada. Zastanawiam się, czy to nie za wcześnie. Widzę, że wiele dziewczyn czeka 14 dni. A moja lekarka zawsze zaleca mi badanie nieco wcześniej. Co o tym myślicie? ;) Zaufam jej i zrobię tę betę 28-ego. Później najwyżej powtórzę. Och! Niech ten tydzień szybko zleci ;)
Beta po 11 dniach moze wyjsc pozytywna ;)chciaz ja bym poczekala chociaz z 2 dni dluzej po co potem wrazie czego powtarzac albo sie zalamywac. Dokladnie Cytry najgorsze w tym wszystkim to czekanie. Trzymam kciuki ☺

Ja tez bym poczekala ale to dlatego ze nienawidze sie kłóć... W dodatku zwsze musze to robic na lezaco i odczekac z 5 minut bo inaczej kreci mi sie w glowie i nie moge stac na nogach :(

Hej dziewczyny! Dziś przyszła @... troszkę ubolewam, ale nic na to nie poradzę. W listopadzie nie podchodziłam do IUI (bo były problemy w szpitalu na NFZ) i próbowaliśmy sami ;) ale mam nadzieję, że tym razem w grudniu (3,4 lub 5go) uda się już podejść (o ile coś się wyjaśniło w tym szpitalu) Na razie próbuje skontaktować się z moją lekarką, ale nie odpowiada...

Ja tez bym poczekala ale to dlatego ze nienawidze sie kłóć... W dodatku zwsze musze to robic na lezaco i odczekac z 5 minut bo inaczej kreci mi sie w glowie i nie moge stac na nogach :(

Za jedną ze "starych" koleżanek z forum: muszę bo inaczej się uduszę...
Cassiah, co to znaczy nienawidzę się kłuć??? Czy Ty w ogóle chcesz być w ciąży? Nosić pod sercem dziecko? Rodzić? Czy Ciebie ktoś uświadomił, że betę należy powtórzyć (nawet kilka razy), żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta w odstępach 48 godzinnych? Czy Ty zdajesz sobie sprawę, że co miesiąc czekają Cię badania krwi? Obciążenie glukozą w ciąży to trzy kłucia co godzinę! I kłucie, kłucie, kłucie!!! Przed porodem, przestałam liczyć ile badań mi pobierają...po porodzie (po krwotoku), badania co chwilę, żeby kontrolować hemoglobinę i żelazo... A Ty się boisz jednego ukłucia??? Rozumiem, że źle się czujesz - ale albo podchodzi się do czegoś na 100%, albo przegrywa się w przedbiegach... Wrrrr! ;)

Progesteron zwykle odstawia się po badaniu bhcg, kiedy masz 100% pewność, że nie jesteś w ciąży. Po kilku dniach przyjdzie @...

reklama
LISTOPAD

23 - Cikulinka - beta hcg
23 - cassiah - beta hcg
23 - kamisia - pierwsze badania prenatalne
24 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
24 - adunnia - beta hcg
25 - bertha - monitoring cyklu
28 - M26 - przyjęcie do szpitala
28 - Beti - ciążowa wizyta kontrolna
29 - M26 - przywitanie z synkiem
29 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna