reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anett masakra z ta praca, wspolczuje :( Szkoda ze nie bylas wtedy w ciazy to juz by Cie nie obchodzilo... Nie przerywaj staran, nie ma sensu, dziecko wazniejsze, kasa na nie ZAWSZE sie znajdzie :) A Wam by sie udalo dostac 500+ skoro tylko mąż pracuje? A jak dostaniesz prace to jeszcze lepiej, popracujesz do konca ciazy 9 miesiecy i na macierzynski lecisz :) Czy w Polsce tez tak jest ze musisz miec 9 miesiecy ciagiem przepracowane zeby moc isc na macierzynski?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cassiah - nie wiem czy w pl tak jest. masakra jest dlatego ze mnie zwolnili jak wrocilam po poronieniu. szefowa znala sytuacje a i tak mnie zwolnila.. no ale trudno. jak bym teraz cos dostala to na okres probny czyli na 3 mce chyba sie troche wstrzymam bo inaczej mi nie przedluza umowy na czas nieokreslony jak w ciazy na probnym bede. zobaczymy jak cos znajde w sumie na razie nie mam to nie bede sie zastanawiac :)

Anett masakra z ta praca, wspolczuje :( Szkoda ze nie bylas wtedy w ciazy to juz by Cie nie obchodzilo... Nie przerywaj staran, nie ma sensu, dziecko wazniejsze, kasa na nie ZAWSZE sie znajdzie :) A Wam by sie udalo dostac 500+ skoro tylko mąż pracuje? A jak dostaniesz prace to jeszcze lepiej, popracujesz do konca ciazy 9 miesiecy i na macierzynski lecisz :) Czy w Polsce tez tak jest ze musisz miec 9 miesiecy ciagiem przepracowane zeby moc isc na macierzynski?

Kobietom bezrobotnym w ciazy albo jak urodza przez rok przysluguje kasa...nie wiem dokladnie kiedy wlasnie ale warto sie dowiedziec...chyba 1000zl

Po urodzeniu jest faktycznie zasiłek, ale w ciąży nie ma. Ja by się starała jednak znaleźć pracę. Życzę aby starania przyniosły skutek wcześniej oczywiście, ale jak nie to będzie stracony czas trochę. A tak po okresie próbnym podpisujesz umowę, powiedzmy, że nawet natychmiast zachodzisz w ciążę. Pracujesz do 3 m-ca i wtedy powiadamiasz pracodawcę. To trochę nie fair względem niego, ale trudno życie. Poza tym wcale nie musisz iść przecież od razu na l4. W każdym bądź razie dążę do tego, że wówczas pracodawca musi Ci utrzymać umowę do czasu rozwiązania, albo przedłużyć jeśli wcześniej się kończy. A potem jak Kath pisała jest zasiłek. Ja bym jednak starała się liczyć na siebie najpierw a potem na zasiłki.

To byla dopiero moja pierwsza iui takze male szanse, poza tym ja juz 23 cykle sie staram wiec nie ma co sie nastawiac na jakis nagły sukces... Nie ma co sie kłóć na darmo (bardzo tego nie lubie :( ) Jesli nie pojawia sie przynajmniej plamienia do czwartku to ja juz bede wiedziec na 100 proc ze to to i bez sikanca i bez bety bo ja mam cykle b regularne a zawsze przed @ na kilka dni mam brazowe plamienia :)

Ja starałam się prawie 3 lata. I nie zachodziłam w ciążę ileś tammm. Właśnie to był nagły sukces :p Też myślałam, że tyle się nie udawało, to dlaczego tym razem miałoby się udać. A jednak. 14 dni po IUI beta (bo tylko ona najwcześniej potwierdza ciążę) wyszła ponad 100.
Życzę Ci, żeby to był Twój ostatni cykl starań i żeby Cię mile zaskoczył :)

hej. beta >0.1 wiec lipa, tylko sie ludzilam, ciekawi mnie tylko co to bylo na tym usg i czemu nadal brak @
Sarenka, przykro mi.
Ja raz miałam taki cykl długi, że poszłam do gina i zrobił mi usg i mówi, że coś jest i może się rozwinie. A ja mu mówię, że betę zrobiłam i jest niska ( a to był już ponad 40 dc), to dostałam duphaston na wywołanie @ i przyszła po 4 dniach. A tammmtooo, to do dziś nie wiadomo co to było... Może jakaś pozostałość po owulacji... (?)

reklama
Do góry