reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pyreczko, pozytywnych widoków! :)

Pozdrawiam wszystkie!

Kogoś dopisać do kalendarza?
Czesc jestem na forum od wczoraj :) mozesz mnie dopisac ;) 2 IUI 10.11 a bete mam zrobić 24.11 . oszczedzam sie bardziej chyba nie idzie ale i tak caly czas mysle co by jeszcze mozna zrobic, zwariuje to czekanie mnie dobija... Pozdrawiam

reklama
Kath no matko to przecież już! Zobacz jak zlecialo. Chyba odliczasz każda godzinę co? :D
Odnośnie detektora to ja mam angel sound wylicytowalam nowy na allegro za 44 zł. Może warto żebyś tam zobaczyła.

Juz po usg i po strachu. Przepływy w serduszko prawidlowe, NT 1.3 kość nosowa jest. Opis usg dostane wraz z wynikami krwi za 2 tygodnie (uroki nfz) Ale lekarz powiedział, że wszystko w normie. Dzidziulek 5 cm :D

Czesc jestem na forum od wczoraj :) mozesz mnie dopisac ;) 2 IUI 10.11 a bete mam zrobić 24.11 . oszczedzam sie bardziej chyba nie idzie ale i tak caly czas mysle co by jeszcze mozna zrobic, zwariuje to czekanie mnie dobija... Pozdrawiam
Jedynie co możesz zrobić to opanować emocje, myśleć wyłącznie pozytywnie i nie świrować. Nie dopatruj się objawów, bo na tym etapie każdy objaw to nie objaw i odwrotnie. Nie nakręcaj się bo zwariujesz. Nie przejmuj się jak coś Cię zakłuje, zaboli czy zakręci się w głowie. Na to przyjdzie jeszcze czas. Teraz spokój, luz i pozytywne myślenie. I dbanie o siebie :)

Zuzik, mi mozesz dopisac monitoring cyklu 25.11.
U mnie w nocy rozszalała się @. I tak wciąż po cichu licze ze ta przedokresowa owulacja masz jeszcze szanse na powodzenie ;) no ale zobaczymy na monitoringu co sie dzieje, czy cos nowego rosnie owulacyjnego czy progesteron z poprzedniej owu zablokowal.

Kath, nie jestem przekonana czy z Twoją psychiką i tendencją do nakręcania się detektor to dobry pomysł... Już dość się będziesz denerwować jak dziecko spać pójdzie i się ruszać przez chwilę nie będzie. Co do mnie to nawet nie planowałam zakupu z dwóch podstawowych powodów: może nie tak mocno jak Ty, ale też mam tendencję do paniki. W szpitalu za każdym razem położna musiała dogonić pasożyta, i za każdym razem dostawałam zawału jak po przyłożeniu nie było nic słychać (za mała jeszcze i za dużo miejsca do brykania). A drugi nasunął mi się już po wizycie w szpitalu. Detektor jak i ktg działa na zasadzie efektu Dopplera. A mój pasożyt po zetknięciu z którymś z tych urządzeń (i po rozmowach z innymi paniami, nie tylko mój) dostawał kociokwiku. Co dla mnie było dodatkowym bodźcem, skoro mu się to nie podoba to dla własnego widzimisię nie będę go katować. Ta "muzyka" ewidetnie większości przyszłej ludzkości się nie podoba. Są milsze sposoby. Batonik, leżanka i vuala w 99% :) A to już niedługo zaczniesz czuć fizycznie:))

Bertha ale pokrecony mialas ten cykl :) Po cichu trzymam kciuki ze cos jednak bedzie z tej drugiej owu :) Z obserwacji wiem ze z tych najdziwniejszych cykli najczesciej cos sie wykluwa ;)

Adunnia jesli u Was tylko nasienie jest przeszkoda to macie najwieksze szanse zajsc dzieki iui :) Zyj normalnie i nie mysl o tym bo stres przekszadza w zagniezdzeniu i rozwoju zarodka :) Ja zyje normalnie ale moze tez dlatego ze to juz moj 23 cykl wiec sie przyzwyczailam.

Pyreczka no to wielgachny dzidziulek! :D

Kamisia zazdroszcze tych mdlosci z calego serca ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kath no matko to przecież już! Zobacz jak zlecialo. Chyba odliczasz każda godzinę co? :D
Odnośnie detektora to ja mam angel sound wylicytowalam nowy na allegro za 44 zł. Może warto żebyś tam zobaczyła.

Juz po usg i po strachu. Przepływy w serduszko prawidlowe, NT 1.3 kość nosowa jest. Opis usg dostane wraz z wynikami krwi za 2 tygodnie (uroki nfz) Ale lekarz powiedział, że wszystko w normie. Dzidziulek 5 cm :D
Tak zlecialo...zwlaszcza ze bylam zajeta stumulacja punkcja i transferem...ja juz sie nie moge doczekac ale moj M to juz nie moze na tylku usiedziec...i tak odliczamy co wieczor dni :):). Jestem ciekawa jak zareaguje u lekarza jak pojdzie ze mna na wizyte...
Detektor zamowiony...M stwierdzil ze spokojna mama to spokojny maluch i kazal zamawiac...i wiem ze nie moge wpadac w panike jak nie uda mi sie znalezc tetna...jestem zdziwiona jak duzo kobiet go uzywa...kobiety bez problemow z zajciem to chyba w ogole nie wiedza ze taki przydatny gadzet istnieje...
Ciesze sie ze z twoim 5cm szczesciem wszystko dobrze i badania wyszly prawidlowe...no niestety ja tez musialam 2 tyg czekac na wynik pappa...ale juz po tych parametrach widac ze wszystko bedzie dobrze w wynikach z krwi...

Adunnbia tak jak pisała Zuzik,oszczędzać się troszku trzeba :-)

Pyreczko to super, że z lokatorem wszystko w porządku :-) :-)

Kamisiu a Ty się wybierasz na prenatalne?
Musze się "poskarzyc", że zaczęłam Ci towarzyszyć w tym doświadczeniu jakim jest przytulanie sedesu. Bez marudzenia, bo tkliwosc piersi minęła i juz zaczęłam się martwić, a tu nagle wymioty od rana ;)

reklama
Hej dziewczyny :)
Jestem nowa. Jestem po pierwszej IUI. Stwierdzono u mnie wrogość śluzu. wczoraj mieliśmy zabieg :-) jeszcze nie zdarzylam przeczytać wszystkiego ale zamierzam ;)

Do góry