reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną droga i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.

LISTOPAD

10 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
10 - kamisia - wizyta u endokrynologa
12 - aska1205 - beta hcg
12 - bertha - test ciążowy "s"
12 - pippi - beta hcg
14 - beti - ciążowa wizyta kontrolna
16 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna
17 - katharina - wynik testu Pappa
20/22 - Paulka - beta hcg
23 - Cikulinka - beta hcg
23 - cassiah - beta hcg
23 - kamisia - pierwsze badania prenatalne
28 - M26 - przyjęcie do szpitala
29 - M26 - przywitanie z synkiem

GRUDZIEŃ

01 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
28 - vadera - przywitanie z córeczką

Cassiah, kiedy betujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Zuzik betuje 23.11 o ile wczesniej nie przyjda plamienia. Mimo ze mam regularne cykle to nigdy nawet sikanca nie robilam bo zawsze kilka dni wczesniej dostaje brazowych plamien i juz wiem ze sie nie udalo... Takze jesli sie nie pojawia to juz bede wiedziec ze to to :)

Dziewczyny od ktorego dnia cyklu bralyscie jakis progesteron? To od razu po owu?

Kamisia super wiesci i zdrowka dla stworka :)

Anett gdy problemem jest tylko nasienie to iui ma b duze szanse na powodzenia :) Trzymam kciuki za ladne pecherzyki w tym cyklu :)

Aska zgadzam sie z dziewczynami - ryzyko falszywie wysokiej bety i pozniejsze rozczarowanie nie jest tego warte, lepiej poczekac jak lekarze zalecaja :)

Mi sie tez czesto sni ze mam dziecko. Nie ciaza ale wlasnie dziecko. I tak je koooocham w tym snie, normalnie czuje to uczucie, jest cudowne tak ze jak sie budze to normalnie przez chwile tesknie za nim :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

M przeoczyłam z tego wszystkiego Twój post :) super wieści i czekamy razem z Tobą na przywitanie Synka :D

Zuzik proszę wpisz mnie na 23,a co tam, dziękuję :)

Kamisiu grunt to maksymalne no stres:) A co do glukozy: co szamałaś w nocy przyznaj się? Ja jestem słodyczożerca a mój goopi organizm jak tylko wieczorem dostanie snicersa to rano na badaniach kabluje:/

Vadera no właśnie nic bo to już był czad mdłości,a ja teraz za słodkim nie jestem kurde. Mam nadzieję,że jakoś to się ogarnie.

Kamisiu cóż za super wieści.... potrzeba Ci teraz dużo pozytywnej energii i pozytywnych myśli więc odpoczywaj ile się da :)

Cassiah ja progesteron brałam jakieś 2 dni po owulacji gdy na wizycie kontrolnej było wiadomo że pęcherzyk pękł, wtedy Duphaston brałam 2x1 i przez to za każdym razem przedłużał mi się cykl i robiłam sobie złudne nadzieje bo @ przychodziła w 35 d.c. ( a zazwyczaj mam 26-30) Niestety tak zalecał lekarz by brać cały czas do wystapienia @

Aska też bym się wstrzymała z tą betą...

Czy któraś z Was brała lub bierze tabl. OVARIN (supl. diety) bo lekarka mi je zaleciła i szukam opinii.

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
reklama
hmm jeszcze przemyślę tą bete...

Cassiah co do progesteronu to mi lekarz kazał brać 2 dni po inseminacji i odstawić po ujemnej becie.
W sumie to sporo tego biorę bo Duphaston 2x1, Luteinę 2x1, Encorton 1x1, Acard 1x1, Femibion 1x1.

Do góry