reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny. Już wariuje i idę jutro zrobić betę bo nie wytrzymam do soboty... Akurat będzie 10 dni po iui a 11 po ovitrelle.
A wy ile dni po robicie betę ?

Cześć dziewczyny. Już wariuje i idę jutro zrobić betę bo nie wytrzymam do soboty... Akurat będzie 10 dni po iui a 11 po ovitrelle.
A wy ile dni po robicie betę ?
Aska, na betę może być za wcześnie. Wynik może być pozytywnie zafałszowany przez ovitrelle, które jeszcze może śladowo utrzymywać się w organizmie. Poczekaj do 14 dnia po IUI, wtedy wynik będzie pewny. Przecież i tak nic nie zmienisz, a tylko spokój jest teraz wskazany :)

Aska, na betę może być za wcześnie. Wynik może być pozytywnie zafałszowany przez ovitrelle, które jeszcze może śladowo utrzymywać się w organizmie. Poczekaj do 14 dnia po IUI, wtedy wynik będzie pewny. Przecież i tak nic nie zmienisz, a tylko spokój jest teraz wskazany :)

zuzik85 3 lata temu po iui też robiłam bete po 10 dniach. Jak nie byłam w ciąży to nic nie wychodziło, a jak zaszłam to beta 10 dni po wyszła 11,66. Z tego co wyczytałam to ovitrelle utrzymuje się w organizmie ok 10 dni.
Mam nadzieje że tym razem też tak będzie...
Już wariuje i wymyślam ehhh niecierpliwa trochę jestem :)

Kamisiu głowa szaleje i to jak by się człowiek nie starał;)
idę poleżeć (fajnie to brzmi ):) i będę zaglądać po 12

aśka to rób, najwyżej będziesz powtarzać. tak jak Zuzik pisze nic nie zmienisz, ale jeśli ma ci być łatwiej to &&&

Kamisiu dokładam &&&& za widoki i czekam też na Twją radość po nich:)

Co do snów: mnie się ostatnio cały czas śni , że już urodziłam, albo za chwilę rodzę a nic nie mam gotowe. Raz, że urodziłam i nie wiedziałam co mam z tym dzieckiem zrobić a tak w ogóle to chyba przydałoby się do męża zadzwonić, że został ojcem, bo chyba zapomniałam :D

Vadera, MagdM23 no więc w innej klinice mi babeczka powiedzila ze u mnie wszystko ok a maz ma gorsze badania ale powyzej 5 mln wiec inseminacja moze spokojnie sie udac wiec 3 razy by zalecała zrobic. Zatem jutro ide na monitoring cyklu i moze w weekend lub w nast.inseminacja.

Anka zazdroszcze Ci ze jestes juz tak daleko :) Dasz rade przetrzymac te 4 dni jeszcze! wowczas wyik bedziesz miala na 100% pewny :)
Dziewczyny a pracujecie czy w domku? Ja sobie wlasnie leze :) jestem na wypowiedzenu. po 10 latach w korpo ktora mnie nerwowo wykonczyla. Pewnie i ze stresu poronilam w kwietniu...
Milego dzionka :)

No i po wizycie, nasz Stworek rośnie, ma już 31 mm, serducho bije, lekarz robił już usg przez brzuch, jednak mało wyraźny obraz był dlatego za dużo dziś nie męczył, ale dla mnie najważniejsze, że serduszko bije i Stworek rośnie. Luteiny ciąg dalszy, za 2 tygodnie badanie prenatalne (tylko dokładniejsze usg) - nie robię dodatkowych testów z krwi bo nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Kurde glukoza ciut za wysoka-nie mam pojęcia skąd to się wzięło i muszę zrobić test obciążenia glukozą :( :( Jutro endokrynolog w końcu także zobaczymy co powie na moją tarczycę. Aaa i przez mdłości mi się schudło hehe, ale dziś trzeci dzień bez nich - ulga !!

Także tak to wygląda :) (chyba dopiero po nowym roku zacznę się tak bardziej cieszyć, jak minie ten felerny dla mnie 19 tydzień)

reklama
Do góry