reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną droga i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.

LISTOPAD

07 - Pyreczka - wizyta u profesora
07 -
Beti - ciążowa wizyta kontrolna (16.00)
08 - cassiah - IUI
09 - kamisia - ciążowa wizyta kontrolna
10 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
12 - aska1205 - beta hcg
12 - bertha - test ciążowy "s"
16 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna
17 - katharina - wynik testu Pappa
20/22 - Paulka - beta hcg
23 - Cikulinka - beta hcg
28 - M26 - przywitanie z synkiem

GRUDZIEŃ

01 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
28 - vadera - przywitanie z córeczką

Ostatnia edycja:
reklama
Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną droga i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.

LISTOPAD

07 - Pyreczka - wizyta u profesora
07 -
Beti - ciążowa wizyta kontrolna (16.00)
09 - kamisia - ciążowa wizyta kontrolna
10 - vadera - ciążowa wizyta kontrolna
16 - Pyreczka - ciążowa wizyta kontrolna
17 - katharina - wynik testu Pappa
20/22 - Paulka - beta hcg
23 - Cikulinka - beta hcg
28 - M26 - przywitanie z synkiem

GRUDZIEŃ

01 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
28 - vadera - przywitanie z córeczką

Poproszę o wpisanie mnie na listę :)
12 listopad beta HCG - testuje :) Pozdrawiam

Hej dziewczynki, ja dzis w nocy dostalam zastrzyk na pekniecie i umowilismy sie na iui na wotrek z rana :)

Ale fajnie ze jest nas tyle na raz robiacych iui :) Tak sie ciesze ze trafilam na to forum :)

Anett witaj i powodzenia!

Beti kciukasy!!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj anett96!
Inseminacje przeprowadza się w dzień owulacji, tuż przed lub jak się nie uda, to tuż po. Najlepiej jak Twój lekarz prowadzący monitoruje Ci cykl, to wtedy łatwiej trafić w odpowiedni moment.

IUI nie boli. Ewentualnie jak zakładany jest wziernik lub "cewniczek" przez który wprowadza się nasienie. Czasami kształt szyjki macicy może powodować ból. Kwestia bólu to sprawa indywidualna. :)
Dziękuję zuzik za odp. Wracam z invicty od Niemoczynskiego. Dostałam na 5 dni clu do stymulacji i zrobi inseminacje w tym miesiacu ale wyniki meza testu wiazania plamnikow z hialuronianem sa zle i wg. lekarza tylko in vitro :( zapytałam czy lekami mozna jakos polepszyc wynik i powiedzial ze nie. jednak wujek google mowi co innego wiec zaufanie mi spadło do lekarza i jutro ide do innej kliniki po porade ciekawe czy to samo powie. ehh

Witam dziewczyny :)

anette96 ciężko powiedzieć kiedy wypadnie ci owulacja. Mi przy cyklu 30 dniowym wypada 16dc. Poza tym każdy cykl może być inny. Wszystko wyjdzie na monitoringu. Niektórym pęcherzyki pękają jak mają 21 innym jak mają np. 26... i nie ma co się wzorować długością cyklu. Poza tym zauważyłam że po ovitrelle (leku na pęknięcie pęcherzyka) pęcherzyki szybciej zaczynają rosnąć więc też inaczej może wypaść.
IUI będziesz miała na cyklu naturalnym czy stymulawonym bo to też może mieć znaczenie?

cikulinka mnie też bolało przy pierwszej i drugiej iui (było to 3 lata temu). Nawet miałam plamienie przez kilka dni. Teraz po 3 latach iui mnie nie bolała w ogóle i nie wiem od czego to zależy... Po porodzie lepiej... nie wiem...
no wiec dostalam na 5 dni clo wiec bedzie mne stymulowal rylko wlasnie jakos skrzydelka mi adly bo wg lekarza jak wyniki meza sa zle to inseminacja nie wyjdzie..

Stara gwardio pozdrawiamy!
U nas ciężko bardzo. Nic dobrego.

Vadero - ciągle mam w głowie żeby Ci napisać ze rodziłam na klinikach. U mnie cc, ale jeśli będzie mi dane drugie dziecko to tam wracam. Może i warunki sanitarne nie takie, jak na Borowskiej (jak najdalej od tego szpitala), ale opieka cudowna.
I pomocni studenci w tygodniu pod ręką. Dzięki nim nie poszłam do Sary na czworaka, a o wlasnych nogach,gdy jeszcze kręciło mi się w głowie i pierwszy raz przystawilam ja do piersi również z ich pomocą.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
no wiec dostalam na 5 dni clo wiec bedzie mne stymulowal rylko wlasnie jakos skrzydelka mi adly bo wg lekarza jak wyniki męża sa zle to inseminacja nie wyjdzie..

Głowa do góry. Z tego co wiem to do iui po preparatyce wystarczy ponad 5 ml plemników o ruchu A i B żeby się udało. Ważny jest też odpowiedni moment iui... i trochę szczęścia :)

Do góry