reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Aniko czytałam dwa razy z wrażenia. Kurcze to musi byc cudowne przeżycie ech... Alergie, kolki, ząbkowanie, przeziębienia to tylko mini odpadki cudu:))) Dziękuję, że podzielilas się wrażeniami.

U nas w porządku. Mała nadal bawi się z panem doktorem. Dziś kilka prób do pomiaru bicia serca. Plus taki, że przy okazji nieudanych można było zaobserwować odpowiednie przyspieszenie podczas ruchu:D Dlugości ogólnej nigdzie nie doczytałam , ale ważymy (przy czym znów może to być przekłamane, bo się wierciła) 1508g (+-220). I wielkościowo wyprzedza termin o tydzień. 26-tego idziemy na usg 3 trymestru. Aż siężko w to uwierzyć. Z jednej strony dłuży się strasznie a z drugiej już 3/4 za nami... Aaaa, wynikami za bardzo się nie przejął o dziwo. Dostałam oczywiście coś do zwalczenia stanu i czekamy na wyniki posiewu. Za tydzień mam ponowić.

Cassiah: na chłopski rozum stymulacja powinna zawsze zwiększyć szansę. Niestety tak jak u Nou , u niektórych po nieudanych próbach może się organizm trochę rozregulować, w końcu każe mu się "pracować" na zwiększonych obrotach. To tak na moje myślenie.

Kath: wykurowana czy dalej się męczysz?

Stacy: a Ty jesteś po sn czy cc ?

Pozdrawiam resztę serdecznie, jak tylko u ns wyjdzie obiecane słońce to wam prześlę:)

Cassiah ogólnie dobrze się czułam po closti. Miałam trzy nieudane iui. Przy pierwszej próbie mimo pregnylu miałam hiperke ale też się w miarę ok czułam.
Jeśli chodzi o ivf. Jesteśmy po dwóch nieudanych stymulacjach.
Przy pierwszej próbie trzy komórki się zaplodnily, dwie zostały podane w 3 dobie a trzecia nie dotrwala do mrozenia. Przy drugiej stymulacji zaplodnilo się 5 komórek, dwie zostały podane w drugiej dobie, a pozostałe niestety też nie dotrwaly do zamrozenia. U nas stwierdzono niepłodność idiopatyczna. Taka nasza historia.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wykurowana...dzis mam etap lzawiacych oczu...i kichania...
Ale mam gorszy problem i nie chce mi sie ani udzielac ani nic...moj M poklocil sie ze swoja matka. Powiedzial jej ze ma sie nie dziwic ze jak jest taka wredna ze ja nie chce jej odwiedzac...ona...trudno to ty bedziesz przyjezdzal z dzieckiem...a on ze jak nadal bedziesz taka zolza to ja z dzieckiem tez nie przyjade...ona...trudno plakac nie bede...po tych slowach rzucil jej ze jak ma w dupoe czy jego dziecko sie wogole urodzo to nie ma już syna i rzucil sluchawke...
Masakra jakas...

Marzen u mnie tez narazie nie stwierdzono przyczyny prawie 2-letnich niepowodzen. Ale jeszcze nie zdiagnozowano nieplodnosci idiopatycznej bo jeszcze genetyki nie robilismy oraz laparoskopii... Wspolczuje Ci, to chyba najbardziej boli jak niby wszystko w porzadku, co wizyta to lekarze pozytywnie nastawiaja ze ciaza napewno bedzie lada moment itd. Na okolo slyszy sie cudowne historie dziewczyn z powaznymi problemami ktore kiedys w koncu zachodza a ty zdrowa a ciazy jak nie bylo tak nie ma... A ile wy sie juz staracie? Jesli Cie to pocieszy to ostatnio znalazlam taki artykul naukowy w ktorym po ostatnich jakichs badaniach lekarze orzekli ze u ok 80% par ze stwierdzona nieplodnoscia idiopatyczna ciaza pojawi sie naturalnie samoistnie w ciagu 3 lat staran. A co dokladnie u Ciebie poszlo nie tak przy invitro bo nie bardzo rozumiem - mialas podane po 2 zarodki ale ani jeden sie nie zagniezdzil w macicy tak? Kiedy teraz masz nastepne podejscie?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kath: Brawa dla męża. A Ty się w ogóle nie łam. Jest to przykre jasne, ale grunt to wy a nie oni. Najważniejsza jest troska małża a ta jak widać jest ogromna skoro się postawił. Za chwilę będzie się tyle działo, że oboje zapomnicie o teściówce:p

Cassiah jesteśmy po ślubie 4 lata , od ponad dwóch staramy się " konkretnie". Tak ani jeden się nie zagniezdzil.Lekarz mówi że byc może zarodki są złej jakości a na to recepty nie ma niestety. Na ostatnią próbę gromadzimy finanse :).

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry