reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kath a jak po wizycie tesciowki ?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakos przeszlo...w ciagu 3 godz tesciowa raz spytala mi sie jak wyniki a tesc nie powiedzial do mnie slowa...bylo minelo...cale szczescie...teraz wizyta odwalona i dlugo ich nie zobacze. Jak moj M wroci i pojedzie ich odwiedzic to ja wtedy wlasnie bede niedysponowana :) ale wiece przykro...to ja jestem w ciazy i musze lezec w zwiazku z tymi plamieniami a oni zero przejecia i pytan na temat moj i in vitro...
Niestety mam podwyzszone crp i dostalam antybiotyk...jakos bez atrakcji u mnie nie moze byc...

Kath no troszku lipa z tym antybiotykiem, ale jak dali to znaczy, że musieli. O teściach już nie myśl. Ciesz się , że nie mieszkają bliżej :)
Z tą wizytą to Cię doskonale rozumiem. Pamiętaj tylko: nie analizuj sama wyników badań:p

Kath - ja od 11 tyg bujałam się z podwyższonym CRP, i też dostałam antybiotyk. Za 1 razem plamiłam więc łykalam, za drugim byłam chora. A tak co dwa tygodnie w standardzie robiłam mocz, morfologie i crp.

Gdzieś wyczytałam że w ciąży może występować podwyższone crp, dlatego tak często robiłam bo później już nie łykalam nic bo bałam się że zaszkodze dziecku. U mnie nie było jakoś bardzo ponad normę.

Pogoda jest paskudna, zimno. W górach spadł śnieg. :-(

Beti - to jest maltańczyk?

Kath - ja od 11 tyg bujałam się z podwyższonym CRP, i też dostałam antybiotyk. Za 1 razem plamiłam więc łykalam, za drugim byłam chora. A tak co dwa tygodnie w standardzie robiłam mocz, morfologie i crp.

Gdzieś wyczytałam że w ciąży może występować podwyższone crp, dlatego tak często robiłam bo później już nie łykalam nic bo bałam się że zaszkodze dziecku. U mnie nie było jakoś bardzo ponad normę.

Pogoda jest paskudna, zimno. W górach spadł śnieg. :-(

Beti - to jest maltańczyk?
U mnie jakies wysokie tez nie jest. Norma do 5 a ja mam 8.5. Ale stednio sie czuje...boli mnie glowa...kicham no trzese sie z zimna...tez nie chcoalabym brac antybiotyku ale z drugiej strony jakby mialo to sie rozwinac w duze przeziebienie i grype...ja mam dzis 9t2d i mam nadzieje ze dziecku nic nie zaszkodze...

Każdego dnia się człowiek uczy. Dziś dzięki wam dowiedziałam się co to jest crp i mam kilka pytań. Doczytałam (w wielkim skrócie) , że jest to białko reagujące na wszelakie infekcje, stany zapalne. Czyli w zasadzie przy zwykłym przeziębieniu też bedzie skakać a w ciąży to już zupełnie powinno być naturalne i nie dziwne. Skąd więc u was takie zainteresowanie lekarzy tym parametrem? Czegoś nie doczytałam?
No dobra, wyszło jedno ogólne pytanie, ale wiecie o co mi chodzi:)

Każdego dnia się człowiek uczy. Dziś dzięki wam dowiedziałam się co to jest crp i mam kilka pytań. Doczytałam (w wielkim skrócie) , że jest to białko reagujące na wszelakie infekcje, stany zapalne. Czyli w zasadzie przy zwykłym przeziębieniu też bedzie skakać a w ciąży to już zupełnie powinno być naturalne i nie dziwne. Skąd więc u was takie zainteresowanie lekarzy tym parametrem? Czegoś nie doczytałam?
No dobra, wyszło jedno ogólne pytanie, ale wiecie o co mi chodzi:)
Na wizyte mialam zrobic morfologie glukoze i mocz. I z morfologii leukocyty wyszly mi 15 a norma do 10. Lekarka powiedziala wtedy ze koniecznie zrobic crp. Tak bialko to wzrasta w np. przeziebieniu...w zakazeniu moczu bakeriami...wtedy jak cos nieciekawego dzieje sie w zebach...nie wiem jak tam moje zeby ale napewno z przeziebienia tez teraz cos mam :(

reklama
Do góry