reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Katharina: Może i mąż teraz sprawniejszy, ale to nie on będzie to dźwigał przez najbliższe miesiące:) Ja już gratuluję na zapas. A Ty podziękujesz za kilka tyg. jak Ci beta w kosmos poleci;)

reklama
Dziewczyny nic nie poleci. Jajka na 100% nie pekly. Nic nie czulam. Nic mnie nie bolaly. Przy poprzedniej iui obudzil mnie w nocy bol. Tym razem nic. No trudno przynajmniej 2 tyg sobie w domu poleze i odpoczne od roboty

Witam!
No,no to maj dziewczyny będzie wasz ;)
Katharina, wystarczy, że jeden żołnierzyk z tej armii będzie na tyle odważny, że dopadnie komóreczkę. &&&&&&&
Czekamy teraz na piękną betę. A nie kazali ci przyjść sprawdzić czy pęcherzyki pękły???? Żeby znowu jakaś torbiel nie urosła...

Witam,
A ja do lekarza idę w poniedziałek. Będę mieć zabieg. Boję się że do tego czasu to mi kom popękają i że nic z tego nie będzie. Tym bardziej że między zastrzykiem a zabiegiem są aż dwa dni.

co do adapterów, to koleżanki polecają BeSafe Adapter. takie też widziałam na warsztatach i dosyć dobrze się prezentowały

no tylko że on pasuje tylko jak się w spodniach jeździ, bo spódnica odpada:-) :) zdecydowałam się na ten drugi. teraz chciałabym znaleźć używany bo cena spora, ale jak nie znajdę to bierę co dają:-) :)

Jestem po. Endometrium 20mm. Dwa jajca ktore mialy 21cm wczorej i dzis jeszcze dobily ( slowa lekarki). Wstrzykneli mi 700 mln zolnierzykow. Maz sie spisal. Tylko ja jestem taka nie udana. A teraz Martwie sie ze nie peknie nawet jeden pecherzyk.

katharina podziwiam cię. nie byłabym w stanie funkcjonować tak jak ty. z tyloma pesymistycznymi myślami na każdym kroku i każdego dnia w każdej sekundzie. to musi być bardzo ciężkie. nie myślałaś o wsparciu psychologa? jesteś młodą dziewczyną ratuj się.

MAJ

Beti - stymulacja do iui
5- Nouvelle- wizyta
5- Vadera- wizyta serduszkowa
9- Lazurytka- zabieg
11- Anika - wizyta
12-Nouvelle - wizyta
17- M26- wizyta
Marzen- wizyta

CZERWIEC

Ewik- hsg
Pyreczka - laparoskopia
Kredka- ivf - start
Lumio, Pyreczko czekamy na Was

Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Katrharina spokojnie ja w życiu nic nie czułam przy owulacji i nigdy nie mam zielonego pojęcia czy już była... nawet przy pierwszym iui myślałam, że coś się pojawi a tu nic nawet gin był zaskoczony, że "żadnych fajerwerków nie czułam jak jajo czło". Także głowa do góry.

Ja za to jestem już po wizycie i w sumie się cieszę, ale z drugiej strony jestem pełna obaw. Bo... generalnie działamy i w przyszłym tygodniu będzie iui. Dostałam recepty i mam brać tym razem clo od dzisiaj do 8dc i we wtorek monitoring. Zakładam, że jeśli wszystko pójdzie dobrze to w czwartek za tydzień będzie iui. Problem jednak jest z tym kwasem foliowym i homocysteiną bo gin mówi, że mam problem z przyswajaniem witamin i mam przejść na dietę bezglutenową. Mam brać też ten kwas foliowy i jakiś lek, po którym super się wchłania ten kwas. Bardziej jednak martwi mnie to, że mam jeszcze zrobić badanie na p/c p. kardiolipinie IgG. Mówił coś o mutacji MTHFR... i tego się boję no nie wiem za bardzo co to oznacza... :(

Ostatnia edycja:
Do góry