reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
no właśnie nie wiem który wybrać jest wiele opinii w necie, na któryś muszę się zdecydować w końcu.

no czas leci szybko. brzuszek się pojawia i właśnie dlatego już patrzę za adapterem, bo praktycznie codziennie za kółkiem. a jutro na zakupy śmigam i jakoś opędzić trzeba do lata bo wtedy już luz z ubraniami

kurde zuzik to nerwy masz ze stali. pas zaciągnięty za kolano? boszsz przecież on nie spełniał swojej funkcji w razie W
nie płci jeszcze nie znamy, chyba za wcześnie?

my poznalismy płeć w 17tygodniu, na prenatalnych nic nam nie powiedziano. zresztą nie to było dla nas najważniejsze. jesteś już umowiona na prenatalne?

reklama
co do adapterów, to koleżanki polecają BeSafe Adapter. takie też widziałam na warsztatach i dosyć dobrze się prezentowały

Zuzik, no u mnie ludzie zaczynają zauwazać brzuszek (ci którzy wiedzą). Kupiłam materiałowe spodnie z h&m rozmiar 36 i przez jeden dzien byłąm zadowolona :) zjeżdzają mi z tyłka, coś nie tak z tą rozmiarówką! a noszę normalne ubrania. czekam, aż zrobi się ciepło i będę mogła w sukienki wskoczyć:)

Hej,

Podczytuję Was od czasu do czasu. Nie zawsze mam jak odpisać, bo poruszacie trudne tematy i w dwóch zdaniach nie da się wysłowić.

Odnośnie polityki, ja ostatnio prawie nie włączam tv, a jak coś przeczytam i chcę mojemu m powiedzieć co ten rząd wymyśla, to on kategorycznie odmawia słuchania, żeby się nie denerwować. Mam nadzieję, że rozpadnie się przed czasem, bo nie wiem co jeszcze "mądrego" wymyślą :-(

Katahrino, nie powiem na 100%, bo trochę czasu minęło, ale ja miałam wieczorem zastrzyk a rano IUI. I mimo podejścia, że nie ma szans, i jakoś przez to nie spinaliśmy się, zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni. Także wyluzuj, zakładaj, że się nie uda. A ja Ci życzę, żebyś się pomyliła

Lazurytko, Beti, również kciuki za pozytywne IUI.

Magda, ja jakoś w końcu nie kupiłam pasów. Niby planowałam, ale dopiero w 3cim trymestrze (jakoś dowiedziałam się o nich w międzyczasie a że pracowałam do końca 7 m-ca to zabrakło mi czasu na szukanie) i w końcu odpuściłam temat. O ile pamiętam były dwie firmy, które te pasy oferowały. Jedna z nich miała dodatkowy pas między nogami, i wtedy ze spódnic/sukienek nici. A druga miała uchwyty po bokach.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie. Oby Wasze marzenia się spełniły.

MAJ

4- Katharina - iui
4- Beti - stymulacja
5- Nouvelle- wizyta
5- Vadera- wizyta serduszkowa
11- Anika - wizyta
12- Nouvelle - wizyta
17- M26- wizyta

Marzen- wizyta

CZERWIEC

Ewik- hsg
Pyreczka - laparoskopia
Kredka- ivf - start
Lumio, Pyreczko czekamy na Was

Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać :)

Jestem po. Endometrium 20mm. Dwa jajca ktore mialy 21cm wczorej i dzis jeszcze dobily ( slowa lekarki). Wstrzykneli mi 700 mln zolnierzykow. Maz sie spisal. Tylko ja jestem taka nie udana. A teraz Martwie sie ze nie peknie nawet jeden pecherzyk.

Dobry wieczór!
Katharina, wow, ale super wynik żołnierzyków! Wszystko będzie dobrze, relaksuj się :)
Lazurytko, Beti, trzymam kciuki!
Ja też się kłuję do IUI, dzisiaj miałam USG w 10 dniu i mi kurde jeszcze nic nie urosło.. a biorę większą dawkę niż ostatnim razem, a wtedy w 10 dniu miałam już 2 10mm jajca! Ale co miesiąc inaczej... czekam! W piątek znowu do kontroli...

reklama
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, majowe luzowanie majtasów musi być owocne! Coś mi się wydaje, że Katharina pierwsza rozbije bank :)

Do góry