reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredeczko,
Ja juz Ci kiedys pisalam, ze w Waszym przypadku postawilabym na in vitro. Wiem, ze to ciezka decyzja i dylematy finansowe. Ale faktycznie zrobcie sobie zestawienie kosztow. Kochana buziole :-*

reklama
Kredka dawcy są zdrowi więc szanse rosną! Ale przy niskim AMH nie wiem jak u Ciebie ale u mnie przez wiek jajeczka są kiepskiej jakości. Przed in vitro zalecenie: co najmniej 3 miesiące Biosteron lub Stymen (tak, tak! ten z reklamy dla panów na potencję 50 jednostek - 5 tabletek na dobę), koenzym Q10, kwas foliowy 5 mg (recepta), DHA i inne suplementy. Może warto popracować nad jakością jajek? Ja też mam ładną owulację, niby wszystko w normie, mąż płodny a in vitro się nie udało przez jakość jajek prawdopodobnie i ostatnie 4 lata nie zaszłam w ciążę... I według mnie te stymulanty za krótko przed in vitro brałam.

Ostatnia edycja:
Katharina, Twój mąż jeszcze jest 3 tygodnie. Wizyta 100 lub ponad 100 zł, pojechalibyście razem, z dotychczasowymi wynikami, na usg i POGADAĆ, ustalić plan działania. Da się, jeszcze zdążycie. Psychicznie inaczej będziesz funkcjonować. Lekarz też musi znać Waszą sytuację i opracowć strategię pod kątem mężczyzny, którego często nie ma.

Kamisiu, bardzo, ale to bardzo współczuję. Twój wpis po porodzie chodził mi non stop po głowie kilka dni. Los jest okrutny i niesprawiedliwy :-( ale wierzę mocno, że się odmieni.

My również jesteśmy potwierdzeniem, że IUI bywa skuteczne. Choć wiadomo, że każdy boryka się z innymi przyczynami, więc nie można generalizować . U nas, pomimo, że udało się za pierwszym razem, to różowo nie było. Przerywaliśmy procedurę kilka razy z rożnych powodów, szczegóły może pominę przez prywatność w sieci. Lekarz przez to zaproponował jedno, dwa próbne podejście i sugerował in-vitro. Dodatkowo, pomimo potwierdzonych owu, zdecydowaliśmy się stymulację, żeby trafić w odpowiedni moment. W zasadzie nie wierzyłam w sukces. Myślałam jak tu finansowo ogarnąć in-vitro. Może to pozwoliło obniżyć stres i napięcie. Słyszy się, że samopoczucie psychiczne ma duży wpływ na sukces w staraniach o dziecko ....(jak nie ma konkretnej przyczyny zdiagnozowanej oczywiście)

Życzę Wam samych dobrych wyborów i sukcesów w dążeniu o upragnione szczęście.

Mam pytanie: same leki do stymulacji przy inseminacji - jakiego kosztu się spodziewać? Rozumiem, że są różne i różne ilości są podawane ale tak średnio? Spodziewam się, że nie potrzebuję stymulacji ale dojeżdżam z daleka do kliniki więc to chyba dobra opcja... Jeśli w końcu doczekam do inseminacji bo wcześniej mnie raczej menopauza dopadnie :/

hej dziewczyny, jestem tu nowa :) cieszę się, że znalazłam forum gdzie mogę pogadać z innymi staraczkami po polsku, mieszkam w Holandii i tam też jestem na jakichś forach ale jednak po polsku to inaczej :)
tak pokrótce Wam powiem, że mam 32 lata, mój mąż 34, u mnie niedoczynność tarczycy, Hashimoto, duża nadwaga, ale poza tym wszystko ok, operacja zwiadowcza nic nie wykazała, AMH w normie, mąż ok... a jednak od 2 lat nie udaje się zajśc w ciążę :/ w grudniu pierwsza IUI - nieudana, od tego czasu nic nie robiliśmy bo czasowo nie wychodziło, potem wakacje... i teraz czekam na @ żeby zacząć IUI#2.

niech ten czas szybciej leci! :)

Ewik ze te tabletki dla panow to ze my namy brac??? Serio??? A nie zaczna mi po tym wasy rosnac albo co innego;-)

A tak serio to chwilowo rozwazam w ktorej klinice powinnam sie znalezc??? Bo czy jest sens gdanska gdybym miala przyjechac na 2 tyg to wole obiadki u mamusi :-) ale na poludniu polski co wybrac???? Jak nigdzie nie ma jakis super opinii:-( co myslicie?

Są skutki uboczne... ale to super stymulant na jakość jajek. Drogie - polecam kupować jakby co w aptekach internetowych, nawet 50% taniej! Na PW mogę Ci skany zaleceń z kliniki przesłać.

reklama
Do góry