Odpowiadam w temacie kolkowym
U mnie kolki od mm. Dokładniej od nan pro. Dużo w nim ponoc żelaza w skladzie i czesto powoduje zatwardzenia. U nas ewidentne histeryczne kolki.
Zuzik jesli mecza was gazy i Adas sie pręży, staraj sie go ukladac więcej na brzuszku. Nawet do 3h dziennie, zawsze wtedy, kiedy masz go na oku
usicsk powoduje odchodzenie baczkow. Niektore dzieci robią kupke rzadko, taki ich urok
Moja ksiezniczka oszczednosci nie zna
rekord, to 6 pampersow jeden po drugim...
Na jelitka tylko i wylacznie kropelki Sab Simplex. Do kupienia ni stety w niemieckich aptekach. Sa mocniejsze od naszego espumisanu itp. Warto je miec w domu na zas... gdy pojawi sie jakikolwiek problem brzuszkowy. Po otwarciu sa ważne i tak do terminu podanego na opakowaniu, wiec nie ma obaw, ze sie zmarnuja
i kolejny wynalazek gdyby dzieciatko nie moglo pierdnac i histeria nie miala granic- WINDI. Wsadzamy w pupke i sie odpowietrza. Bez tego umarlybysmy.. schodzi z aptek, jak cieple buleczki, takze gdy będzie potrzebne najpierw dzwoncie czy maja na stanie, bo szkoda czasu
Cos jeszcze mialam pisac?
Aktualnie jesteśmy tylko na moim mleku i jest ok. W pogotowiu kupilam humane. Podawali ja w szpitalu i dziecaczkom nic po niej nie bylo. Polozne chwalily. Chwalily tez hippa. Tragiczny jest natomiast enfamil , bo ma za bogaty sklad i malutkie brzuszki sobie z nim nie radza... kiedys byl szal na to mleko, aktualnie bardzo slabo sie sprzedaje.
I kolki lubia pojawiac sie popoludniu/wieczorem. U mnie dziwnym sygnalem byl bol brzuszka czasem i rano. Czesto wychodza dopiero w 3-4tyg zycia.
M!! Gratuluje z calego serca!:*:*