reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kamisiu, Kredko ściskam!
Tynko nie wiem kto i dlaczego Cię wyśmiał w kontekście tabletek na zbicie TSH. Do starań powinnaś wynik zbić do 1. Nie życzę czekania aż do in vitro ale bez zbicia nikt nawet nie będzie z Tobą rozmawiać w klinice a i w Twoim wieku wynik taki jak mam ja, a jestem od Ciebie 20 lat starsza - nie jest dobry, choć w normie... TSH powyżej 1 utrudnia zagnieżdżenie i sprzyja poronieniom.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewik kurcze to co mam zrobić z tym TSH? Można jakimiś witaminami zbić? Wątpię żeby mi ktoś przepisał Euthyrox...

Tynka, u mnie lekarka przygotowująca mnie do ivf z tsh powyżej 2 tez nic nie zrobiła. Powiedziała, ze poczekamy do kolejnej kontroli. Ja doczytałam o tym jodzie, skonsultowalam z dZiewczynami z forum i zaczęłam brać femibion. Pomogło,a naprawdę nic więcej nie zmienialam. Może przypadek, może nie.

No raczej nie "spokojnie". Ja przygodę z in vitro zaczęłam w jednej klinice i zbicie TSH to była pierwsza rzecz, od które zaczęliśmy, zbijałam z poziomu 2,6. Z różnych względów zrezygnowałam z tej kliniki i potem, zresztą do teraz, jestem w innej klinice. I tak samo, zbijałyśmy dalej TSH do poziomu 1 i dopiero ruszyłam z procedurą in vitro. Teraz planuję inseminacje i dalej zbijam TSH do 1. Recepty dostaję w klinice, u miejscowego gina i awaryjnie brałam u ogólnej - na hasło, że jestem pacjentka kliniki leczenia niepłodności i zbijam TSH do 1 to bez problemu dostałam recepty. TSH rośnie z wiekiem od wartości najniższych do granicznych 5-6. Jak dziewczyna 24 lata ma takie TSH jak baba po 40-stce to ja bym na początek wykluczyła Hasimoto.
Link do: Choroba Hashimoto
Cytuję z tej strony:
" Ważne! TSH powyżej 2,5 może już wskazywać na niedoczynność tarczycy. Jednocześnie proszę pamiętać, że wyniki badań "w normie" nie oznaczają zdrowia. Norma TSH nie obrazuje stanu organizmu."

Z tego co się doszukałam to Tynka ma 2,14 tak? No i po raz kolejny,co lekarz to inna opinia. Ja robiąc IUI TSH miałam około 2,7 i wtedy lekarz nic nie mówił na ten temat,a wtedy jeszcze tak się tym nie interesowałam bo w widełkach normy było. Dopiero gin prowadzący ciąże wszystko mi poopowiadał.

Anika ja biorę vitaminer prenatal i patrze na skład a tu też jest jod w dawce 100% dziennego zapotrzebowania. Kończą mi się już to teraz spróbuję z femibionem. Może lepsze będą. Oznacze sobie też ft3 i ft3 dla pewności że to nie hashimoto i jeszcze raz TSH. Już byłam u dwóch ginekologów z tymi wynikami i obaj powiedzieli ze jest dobrze a jak kurde zasugerowałam że dla starajacych się o dziecko to TSH nie powinno przekraczać 1,5 to mnie wyśmiali. I już w ogóle pomijam fakt że jak zaczęłam szukać pomocy to się każdy w głowę pukal jak zobaczyli mój pesel. Dopóki gin wyników nasienia nie zobaczył to totalna olewka była bo ja taka młoda jestem.

Kamisia tak miałam 2,14:-/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry