Ja jestem z tych z tym samym " wyrokiem" lekarz mowi, jedyna szansa to in vitro... Ja nie byłam gotowa uparlam sir na IUI - z 5 miałam w ciagu roku i nic... Po roku zdecydowaliśmy sie na ivf - pierwszy transfer i ciazaCzesc,
Zdiagnozowano u mnie endometrioze, najprawdopodbniej III. stopnia. Mam cysty czekoladowe na obu jajnikach. Maz ma nasienie kiepskiej jakosci, choc podobno nie jest fatalnie. Jestem po poronieniu i od tamtego czasu (1,5 roku) nic, dlatego poszlismy do kliniki nieplodnosci i lekarz zawyrokowal, ze nasza szansa jest in vitro. Najpierw przejde kuracje hormonalna zeby troche te endomalpe ujarzmic, a potem czeka nas in vitro. Spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba i jestem tym wsztskim troche przerazona...
Przeczytalam chyba ponad 500 stron tego watku, nastawiajac sie na inseminacje, a tu okazuje sie, ze nic z tego... Trzeba siegac po cos wiekszego kalibru... Nie wiem czy moge tu pisac, czy to odpowiedni watek...
Podziwiam Was bardzo, bo z tego co wyczytalam wiele ma za soba bardzo, bardzo duzo...
reklama
Jak robiłam e pl to miałam niskie i słabe a jak zrobili mi w Norwegii to miałam dopną granice normy ....Stacy - mnie półpasiec nie bolał tylko jakoś dziwnie się z nim czułam, w sensie, że się pojawił. Ospę jako dziecko miałam, a wylazł w stresującym okresie kiedy zmieniłam miejsce zamieszkania.
Kredka z Duphastonem jest tak, że nie zaszkodzi a może pomoże. Ja biorę a też dostałam teraz plamień więc będę pytać lekarza czy nie za mała dawka. Bo ja z racji wieku mam niedomogę lutealną i wcześniej ponad 2 lata brałam luteinę.
Emenems od ok. lipca ubiegłego roku laboratoria zmieniły odczynniki do badania AMH i podobno teraz lepsze wyniki wychodzą Ale ze względu na koszt i barierę psychiczną - wiek, boję się powtórzyć...
Nieagatka - ja ze względu na wiek postawiłam na in vitro. Uważałam, że nie mam już wiele czasu to postawię na najskuteczniejszą metodę. Niestety, nie udało się. Nie mam już kasy na drogie procedury wiec teraz jeszcze będę walczyć o inseminacje, choć na razie utknęłam na HSG, do którego ciągle mam spalone podejścia... W każdym razie na tym wątku tutaj jest super ale bardziej polecam watek in vitro, to kopalnia wiedzy, doświadczenia i wsparcia w temacie przygotowań, samopoczucia, powikłań i wszystkiego, co tylko się wydarzy czy przyjdzie Ci do głowy.
Miłej niedzieli wszystkim życzę
Mam szanse na grupe ?Mam dodane że tak powiem zaufane osoby,póki co jest nas 13 chyba
kredka82
Fanka BB :)
A Ciebie jeszcze w niej nie ma??? Kamisiu???;-)Mam szanse na grupe ?
Chyba linka powinnam dostac nie? Tak na styczniowkach mialysmyA Ciebie jeszcze w niej nie ma??? Kamisiu???;-)
nieagatka
Emenems jak to dobrze przeczytac cos takiego z samego rana U mnie lekarz cienia szansy na IUI nie zostawil, wiec nie bylo sie na co upierac. Pewnie to i dobrze, ze zludzen nie zostawia, tylko po prostu musze sie oswoic z ta mysla... No i 29.03 bede wiedziec czy mam wiecej czasu na myslenie czy zaczynamy juz...
Wczoraj troche poczyyalam forum i zaczynam powoli lapac kto jest kto [emoji16]
Milego dnia Dziewczyny!
Wczoraj troche poczyyalam forum i zaczynam powoli lapac kto jest kto [emoji16]
Milego dnia Dziewczyny!
kamisia871
Emenems przepraszam,ale coś mi umkło,a byłam pewna,że o nikin nie zapomniałam....dodana!! Ja korzystam z aplikacji więc póki nie wejdę normalnie to linka nie podeślę,ale wchodząc w grupy w nowo dodanych powinna być grupa IUI.
reklama
Podziel się: