reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nawet nie wiecie jak dobrze jest cos takiego przeczytac :) Dziekuje Wam bardzo.
Stacy a moge zapytac jaki u Ciebie byl problem?

reklama
nieagatko - mój m niestety ma brak plemników w nasieniu, podjęliśmy decyzje o AID i tak podchodziłam 6 razy do IUI bezskutecznie. W końcu dotarło, że chyba zostaje tylko in vitro. Nie mówię, że IUI jest nieskuteczne bo na naszym forum przykładem że działa jest Zuzik i Kamisia. :tak: U nas też czynnikiem przemawiającym, że trzeba coś zmienić były finanse, które bardzo się skurczyły.

Stacy najwazniejsze, ze sie udalo i widze ze juz naprawde bardzo niedlugo u Ciebie :)
No nic, ide czytac watek, zeby troche sie zorientowac co i jak :)

Aniko♡♡♡♡♡ to koniec leniuchowania???

Stacy wiesz tak mysle ze masz racje ze iui mala szansa ale widzisz 6 x zrobilas i wtedy sie przekonalas ze nie dziala u Ciebie a patrzac na moj przypadek to ja po hsg mialam tylko jedna probe...

Kredko - Twój przypadek jest trochę inny niż mój. Zaniedbanie lekarza, że nie zrobił HSG od razu. U mnie chcieli zrobić od razu ale podjęłam decyzję, że dam sobie dwie szanse bo strasznie się bałam tego HSG, no ale jak się nie udało to i HSG zrobiłam ale u mnie wszystko było ok.

Gdyby nie pewne czynniki in vitro byłoby pewnie wcześniej, m nalegał a ja ciągle się wahałam. No ale wszystko nas czegoś w życiu uczy.

M26 tak za owłoseinie również odpowiada testosteron,ale ja akurat mam dobry. A jeszcze miałam robione jakieś badania potwierdzające pco. Bo jak trafiliśmy do invicty to dostałam naprawdę masę badań.

Niebajko chyba każda jest ciekawa widoku Twojej Księżniczki :) a może by tak grupe tu założyć :) ? Chyba coś takiego można i wtedy tylko dostęp miałyby osoby zaproszone. Super, że tak dobrze sobie radzisz !! I mimo braku snu działasz jak robot :) Rety,waga Twoja to naprawde piórkowa :)

Stacy dobrze,że to diabelstwo się zaszusza i niech znika całkowicie...!!

Kredko jak ja brałam duphaston to od 16 do 25 dnia cyklu,takie zalecenie lekarskie miałam,a jakoś nie wpływał u mnie nigdy na miesiączkę.

Nieagatko witaj,tak jak kobietki piszą, czasem lepiej jak lekarz od razu rzuci na głeboką wodę niż próbować czegoś co nie ma sensu w danym przypadku,trzymam kciuki i życzę powodzenia :) !!

Aniko !! Cudowne wieści !!tylko mimo wszystko nie szalej za dużo,żeby znowu się tam krwiaczek nie wytworzył !!! Cieszę się razem z Wami !! Macie co świętować.

Beti jak tam u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Lumia 17dc ( moje cykle zazwyczaj 26-28dni) a czy wiecie co ja moge kupic zeby ten progesteron podniesc? Bo mam 1 op dupka w domu ale czy to o to chodzi? Bo nie wiem co moge kupic co nie ma recepty?? Jeszcze tutaj... pojde w 3dc na krew zeby mi tez progesteron sprawdzili ( bo to w 3dc tak?)

Kredeczko, Dziewczyny dobrze pisza. Progesteron bada sie po owulacji. A moze w Twoim przypadku to wynik wlasnie owulacji, te plamienia.? Kurcze nie wiem co doradzic, ale co do dupka, to 3tabletki nic nie zmienia... lekarze po owu przepisuja dupka przez ok 10 dni. Natomiast na wywolanie to wieksza ilosc przez 5dni. Tylko uwZaj z tym dupkiem, bo jak jeszcze owu nie bylo, to co ja nie zablokuje i zrobisz sobie wiecejj szkody niz porzydku. Bo moze sie torbiel zrobic.
Miedzy 3 a 5 dniem bada sie fsh, lh:-)

Aniko
Pieknie, cudownie, bajecznie :-D

reklama
Aniko zajrzała właśnie po to żeby przeczytać takie wiadomości od ciebie. kochana cieszę się szalenie teraz już nudy do samego końca. na kiedy ustalono termin? buziaki wielkie

ja ogłupiona przez pana R :-) troszkę mi smutno bo wczorajszy wynik prg i estradiolu za niski i muszę się faszerować większą dawką. kolejna weryfikacja we środę. ale co tam, damy radę jak trzeba będzie całe opakowanie zapakuje a i koktajlu z kota się napiję.:-D

a opiszę Wam fajny motyw z piątkowej wizyty Pani z OA. omawiamy testy psycho, które pisaliśmy. przede mną leży zeszyt który przeznaczyłam na notatki związane właśnie z naszą drogą adopcyjną. zeszyt mój mąż dostał jako gadżet od któregoś z klientów biznesowych. po omówieniu testów Pani do mnie mówi proszę rozłożyć okładkę tego zeszytu i spojrzeć. ja zdziwiona rozkładam, patrzę: zebra. myślę, kurde zebra jak zebra. czy ja powinnam widzieć coś innego? a ona proszę przeczytać napis poniżej a tam: "dla nas nie ma rzeczy niemożliwych" :szok: Pani: "to właśnie wynika z testów które Państwo napisaliście:-) :) kiedy tylko weszłam do Państwa domu zwróciłam uwagę na ten napis"

Do góry