reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Czesc,
Zdiagnozowano u mnie endometrioze, najprawdopodbniej III. stopnia. Mam cysty czekoladowe na obu jajnikach. Maz ma nasienie kiepskiej jakosci, choc podobno nie jest fatalnie. Jestem po poronieniu i od tamtego czasu (1,5 roku) nic, dlatego poszlismy do kliniki nieplodnosci i lekarz zawyrokowal, ze nasza szansa jest in vitro. Najpierw przejde kuracje hormonalna zeby troche te endomalpe ujarzmic, a potem czeka nas in vitro. Spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba i jestem tym wsztskim troche przerazona...
Przeczytalam chyba ponad 500 stron tego watku, nastawiajac sie na inseminacje, a tu okazuje sie, ze nic z tego... Trzeba siegac po cos wiekszego kalibru... Nie wiem czy moge tu pisac, czy to odpowiedni watek...

Podziwiam Was bardzo, bo z tego co wyczytalam wiele ma za soba bardzo, bardzo duzo...

Witaj Nieagatka, oczywiście że możesz pisać, razem zawsze raźniej :) niestety inseminacja nie ma powalajacej skuteczności, ale na niektóre Dziewczyny działa. A masz już coś przypisane?
Kredko w 3 dc bada się fsh lh prolaktyne i estradiol. Ja chyba w tym cyklu bym nie brała, żeby przypadkiem @ nie wywinela psikusa. Może tylko w tym cykl coś się przestawiło.

Aniko &&&

Kredko progesteron na 100% w 7 dobie po owulacji.

Witaj Nieagatko. Z mojej perspektywy może lepiej że lekarz nie mamil Was IUI. Nastawialabys się że się uda a finalnie i tak zladowalibyscie na in vitro. Pomysl sobie, że zaoszczędzilas sobie kilku rozczarowań na drodze do in vitro ;)

Ostatnia edycja:
Ok juz kumam z badaniami;-)

A moze by zabrac ze 3 tabletki? W sumie nawet nie pomyslalam zeby przesunac tak @ :-D a to by ulatwilo bo jakbym o tydzien przesunela to bym miala tansze bilety w maju:-) ale nie potrafie przewidziec jak w kolejnych cyklach @ bedzie jezeli teraz wezme? Ktoras moze porownac?

Kredko a jakiego koloru masz te plamienia? Bo jak czytałam o spadku progesteronu to dziewczyny raczej pisały o brązowych a nie takich ze świeża krwią

reklama
Do góry