Bo pierwszy dzien ostatniej miesiączki jest pierwsyM dniem i tygodniem ciazydużo myślę o tej informacji. dlaczego 6 tc? przecież to będzie nie cały mc od punkcji.
lekarz powiedział że możemy jeszcze nie zobaczyć pęcherzyka, a jak popatrzyłam w necie jak wygląda maluch w 6tc to to piękności widoczne już jest.
reklama
Magda kazdy bedzie pytał o ostatnia miesiaczke to musisz podawać te 2 tygodnie wstecz od punkcji
A tygodnie ciazy tak sie wlasnie liczy. Wiec przewaznie jak babki sie dowiadują ze sa w ciazy, jak im sie okres tydzien/dwa spóźnia to kończą drugi miesiac
Dlatrgo mi sie ta ciaza ciągnie bo ja miesiac przed widziałam ze mam byc hahahaha
Takze 25.11 to pierwszy tydzien ciazy
A tygodnie ciazy tak sie wlasnie liczy. Wiec przewaznie jak babki sie dowiadują ze sa w ciazy, jak im sie okres tydzien/dwa spóźnia to kończą drugi miesiac
Dlatrgo mi sie ta ciaza ciągnie bo ja miesiac przed widziałam ze mam byc hahahaha
Takze 25.11 to pierwszy tydzien ciazy
zuzik85
Fanka BB :)
Strawbelka, ja byłam stymulowana CLO. Opakowanie 10 tabletek ok 30 zł. Ja zużywałam na cykl 5 tabl. Dobrze na mnie działało, z endo tez nie było problemu.
zuzik85
Dziewczyny, no a tak jak my wiemy kiedy miałyśmy IUI lub transfer, to czemu lekarze termin porodu i tak liczą od pierwszego dnia @?
zuzik85
Strawbelka, a my nie zachodziliśmy bo mój śluz zabijał armię i dopiero po IUI (która omija śluz szyjkowy) udało nam się po drugiej IUI.
zuzik85
Aha, czyli liczy się od pęcherzyka... DziękiZuzik, to tak samo jak z Emi piszemy
Bo takie sa standardy na podstawie których sie określa wiek dziecka etap rozwoju ilośc wod przepływy i prawidłowość - umowmy sie, wiekszosc nie umie określić dokaldnie dnia zapłodnienia i implantacji a om jest pewna.Dziewczyny, no a tak jak my wiemy kiedy miałyśmy IUI lub transfer, to czemu lekarze termin porodu i tak liczą od pierwszego dnia @?
Dlatego nie mozna inaczej bo jezeli dziecko w 20 tygodniu ma miec tyle i tyle to nikt nie bedzie odliczał specjalnie dla cirbie ze ty masz 18 czy 22 tydzien
reklama
Podziel się: