reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny życzę Wam by w 2016 każda z Was doczekała się brzuszka ciążowego, nudnej ciąży(no może z lekkimi mdłościami i zgagą ;-) ) i oczywiście szczęśliwych rozwiązań!!! Życzę dużo miłości, szczęścia i mocnego zdrowia - dla Was i Waszych najbliższych!

Emenems - tak z Gdańska :) Ja też planowałam szybki powrót po mrozaczka, jednak jak jest już dziecko, to inaczej zaczynamy planować... zwłaszcza gdy jest dziecko z małym ADHD ;-) Co do rozpychania dziecka, to gdy byłam już w szpitalu na patologii to Aluśka mocno wypychała mi stopę z boku brzucha. Gdy studenci robili mi usg, na monitorze pokazała się wieeelka mała stópka. Myślałam, ee tam powiększenie. Jednak po porodzie okazało się, że Aluśka faktycznie ma duże stopy :-D

Anika trzymam kciuki i już cieszę się na Twój transfer. Wierzę, że teraz będzie już dobrze :) Po różnych historiach na forum, już też za żadne skarby nie chciałabym transferu dwóch maluszków. Zajść w ciążę to jedno, a urodzić zdrowe dziecko to już inna inszość. Mój dr zawsze mówił - że jego celem jest nie tylko ciąża, ale to bym urodziła zdrowe dziecko.

Niebajko, może nie lubisz, ale odpoczywaj dużo, wiesz, że teraz to ważne :)

Magda za Ciebie też cały czas kciukam! Testy masz piękne ;) Nie zostawiłam swojego testu na pamiątkę bo dla mnie to takie dziwne.... bo to przecież siuśki ;)

Lumia, masz rację, trzeba wierzyć i ja też wierzę

Kamisia, jeśli chcesz się wyżalić i znaleźć wsparcie to pisz tutaj... Ten wątek nie jedną przykrą historię widział ale też przyniósł dużo wsparcia... jeśli jednak chcesz raczej "pisać do poduszki" to jak najbardziej blog. W głowie mi się nie mieści, co musisz czuć... ciepło myślę o Tobie...

Kredka ja też nie rozumiem, co to za gadanie o genach. W końcu te geny kochasz i powiedz to Twojemu staremu ;-)

Eh to się rozpisałam... ale tak jest jak się w końcu dorwę do kompa ;)
Miłej nocy!

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Co polecacie do stymulacji? W ciaze zachodzilam, ale od pol roku po poronieniu jakos sie nie udaje. Chce podejsc do inseminacji. Owulacje mam, pecherzyki pekaja ale ciazy nie ma. Nie wiem moze jajeczka slabe. Mam malo rezerwe jajnikowa, bo chyba 0,7 jak dobrze pamietam ale moze sie myle. Slyszalam ze clo nie za bardzo , ze lepiej gonadotropiny, a chcialam stymulowac bo moze te jajeczka beda lepszej jakosci. Jak cos polecicie to prosze podajcie orientacyjny koszt odrazu.

Smerfeta a skad jestes ? Ja wychowana na zaspie, urodziłam sie w wojewódzkim :)
A liceum skonczylam XV - wiadomo, wybrałam bo blisko hahahahah

Dziewczyny podbijam, doradzicie cos. Ja jestem na watku immunologicznym, Lumia mowila zeby Was spytac ze sie napewno cos doradzicie:)

Dziewczyny mam pytanie. Co polecacie do stymulacji? W ciaze zachodzilam, ale od pol roku po poronieniu jakos sie nie udaje. Chce podejsc do inseminacji. Owulacje mam, pecherzyki pekaja ale ciazy nie ma. Nie wiem moze jajeczka slabe. Mam malo rezerwe jajnikowa, bo chyba 0,7 jak dobrze pamietam ale moze sie myle. Slyszalam ze clo nie za bardzo , ze lepiej gonadotropiny, a chcialam stymulowac bo moze te jajeczka beda lepszej jakosci. Jak cos polecicie to prosze podajcie orientacyjny koszt odrazu.
Ja miałam lotrezol ale u mnie po 4 IUI przeszłam na ivf bo zawsze pieknie ładnie pecherzyki itp a ciazy nie było .
Trz mialm IUI po poronieniu.
Ivf sie udało - wiec ja słabo doradzę bo mi IUI za kazdym razem miałam stymulowane i dupa

Ja miałam najpierw CLO ale źle działało na endo, później purogen i było ok. I w sumie zawsze zaczyna się od clo bo tanie, ale nie każdej pomoże. Tak jak EM przeszłam na ivf. :-)

Strawbelka, ja byłam stymulowana gonalem a potem.puregonem do iui, ale u mnie ta metoda zawiodla. Jstem po ivf, na moment sie udalo.

Jeśli chodzi o koszt puregonu, to jest to wydatek około 500 zł. Na stronie MZ znajdziesz aktualny cennik.
Powodzenia!

Witajcie!
Ufff...nadrobiłam Was ;) Choć zajęło mi to chwilę ;)

Kredko...ale wiadomości!!! Aż mi się buzia śmieje, bo wkrótce u Was może wiele się wyjaśnić i nastąpić przełom. Wierzę w to bardzo mocno. Myślę tylko, że to może była dla Twojego emka dość nie komfortowa sytuacja i on poprostu wyparł ją z pamięci. Wiesz, że niektórzy o trudnych sprawach przypominają sobie np podczas hipnozy? ;)
Zuzik no w koncu wyszlas z krzaczorow;-)

No z tym moim m... ja mu od razu mowilam ze jak mogl przyniesc kartke ze szpitala i jej nie przeczytac!!!!! A on mowi ze on tego wogole nie pamieta ( moze jak mu sie ten nos zlamal ;-) ) to jakies wstrzasnienie mial czy cos ze tego nie pamieta??? Albo po tym wstrzasie alergicznym? Albo przeczytal i wiecie jakie sa chlopy... na nazwe zylaki powrozka nasiennego pewno pomyslal cos tam cos tam i tak nie wiem co to .... i olal sprawe. No ale tego sie juz nie dowiemy... gdyby w krakowie mieli tak zaawansowane ankiety to by to juz dawno wyszlo....

reklama
Do góry