reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Niebajko, 6,5 kg! Idziemy "łeb w łeb" :-) Ja najpierw schudłam, ale teraz między początkową a obecną wagą mam różnicę 6 kg. Jedno co...jak na początku miałam piękne nabrzmiałe cycki, tak teraz jak zaczarowane - normalne:-p

Beti, ale mi smaka narobiłaś!
Ja dziś rano zaczęłam szał pierniczkowy. Upiekłam chyba z 500 pierniczków na święta, teraz będą sobie dojrzewać "pod kłódką" :-D A piekąc ostatnią tackę przyszłam sprawdzić czy coś naskrobałyście i czytam czytam.... no i trochę przepiekłam te ostatnie :-D

Zuzik poprosze przepis na takie dojrzewajace pierniki! w sensie zamykam w puszce i czekam di swiat, tak?

Napisalam wcześniej posta do marzen i nie poszlo... pamietasz Kochana mojego dola przy drugim transferze? Jak to go nie chciałam? Bety sie balam? Na pelnym cwaniaku otwieralam wyniki na kompie, bez N, bo bylam pewna ze bedzie 0,01 a galy mi nirmal wypadly jak zobaczyłam pozytyw. Kropek wiedział czego chce i ja nie mialam na to wplywu... zostal ze mna mimo ze go zniechecalam do suebie i nie wierzyłam. I Tobie tez zycze takiego zaskoczenia!

Zuzik no to pieknie wagowo idziemy:)))) ja mam cyce jak donice...tzn w porownaniu z tym co bylo:D ale tez mialam moment ze staly w miejscu i ani nabrzmiale, ani nic:) nadgonia:)

Niebajko :*

500 g mąki tortowej (typ 450)
200 g miodu prawdziwego czyli 4 kopiate łyżki
200 g cukru pudru (ja mieszam po 100g puder i c. trzcinowy)
125 g masła
1 jajko
1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
3 czubate łyżki przyprawy do pierników (wybieram taką, żeby nie miała w składzie mąki pszennej, ja używam z Kamisa lub Kotanyi)
kilka kropel olejku rumowego lub migdałowego (u mnie to tak łyżka)

Miód, masło i przyprawę do piernika podgrzewam.
Mąkę przesiewam z sodą i solą do miski.
Robię wgłębienie, wlewam letni miód z masłem i dodaję resztę składników. Wyrabiam w misce aż ciasto będzie gładkie i takie błyszczące.
Wkładam na 2 godziny do lodówki, przykrywając folią spozywczą. Po wyciągnięciu czekam ok 15 min. żeby zmiękło. Tnę sobie na 4 kawałki i podsypując odrobiną mąki wałkuję na ok 0,5 cm. Wycinam pierniczki. Piekę w temp 160 stopni przez 10 min w termoobiegu.
Jak rozwałkujesz bardziej to szybciej się spieką. Ja mam tak wypróbowane i jestem zadowolona. Aha, jak wycinam gwiazdki, to rurką od napojów wycinam jeszcze dziurkę, to później można powiesić na choince. I te pierniczki w zamknięciu maja dojrzewać 4 - 5 tygodni. Później można dekorować. Jakbyś jednak chciała przyspieszyć dojrzewanie to wystarczy wrzucić do pierniczków skórkę z jabłka lub pomarańczy. ;-)
Ja przed zamknięciem puszki z pierniczkami wrzucam kilka całych goździków - nie każdy lubi taki aromat, więc nie obowiązkowo.:-D

M26 polecam :) Ja jestem piernikożercą:-D I święta bez pierniczków i piernika przekładanego masą i powidłem...to takie "nie święta" dla mnie. A piekę dużo, bo mam do tego cierpliwość - później 3/4 rozdaje dzieciom do dekorowania.

Niebajko ja przeczytalam ze termin na luty to normalnie szok a jeszcze tak niedawno nie chcialas jechac na zabieg haha ten czas tak zapiernicza ze szok!!

właśnie o tym myślałam, wczoraj albo przedwczoraj. dokładnie pamiętam jak Niebajka mówiła... a tutaj tak wspaniale czas leci;-)

Emenems :-)

Lumia ale jajco:szok::-D zacisnęłam kciukasy do zdrętwienia:-D

właśnie oglądam w tv rozmowę nt Szlachetnej Paczki. czuję takie wzruszenie... już jutro poznam kolejną rodzinę, ale mnie to wzrusza mega... normalnie do łez:zawstydzona/y:

Cześć Dziewczynki:)

Ememems
Ale normalnie mi ciśnienie podniosłaś tym postem, tzn w sumie nie Ty tylko ta laska;-):-p pozostawię takie myślenie bez komentarza:tak:

Niebajko
Ty sexi ciężarówko:rofl2:

Magda
Istne szaleństwo:)

Aniko
Hop, hop. Proszę nam się tu zameldować;-)

Beti
Też takie pyszne kołacze roznosiłam:tak:;-) mmmniam ale mi smaka narobiłas. A jakie zestawy sernik, mak i z kruszonką?:)

Tymi piernikami też narobiłam sobie smaka. Może i ja się skusze:)

A wracając jeszcze do mojego pęchola. To tym większy szok, że brałam 3x1 luteine przez 5 dni, od 38 dc na wywołanie....takie czary mary:laugh2:

reklama
Jestem dziewczyny, czytam na bieżąco, ale jakoś weny nie mam, by pisać. Czekam na @. Póki co ćwiczę, staram się wyeliminować gluten z.diety po sugestii lekarza i tak jakoś leci. Dużo.mam.pracy, korków i zajęć
Jutro i w nd studia cały dzień.

Niebajko, ale masz.śliczny brZuch :) i śliczna Mała w srodku:) ja jestem z.lutego, dobre dzieci się wtedy rodzą ;)

Marzeń, M26, Lumia, niech najbliższy czas przyniesie Wam dobre wieści!

Beti, panno mloda, gorączka przedslubna trwa na całego, widze :) super! Pamietaj, ze.coby się nie działo, poradzicie sobie ze.wszystkim :*

Zuzia, Stacy, dbajcie o siebie :)

Magda, jesteś koordynatorem Szlachetnej Paczki? Swietna inicjatywa!

Kredki, styczeń za pasem! A tymczasem robimy formę ;)

Do góry